Page 14 - medorledor12
P. 14
‫פינת הטעמים של יהודית‬

‫אופן הכנה‪:‬‬ ‫למלית‪:‬‬ ‫קיש גבינת עזים‬

‫בקערת מעבד המזון שמים את‬ ‫‪ 3‬ביצים‬ ‫זמן הכנה‪ 20 :‬כ‪ -‬דקות‬
‫הקמח‪ ,‬החמאה‪ ,‬המלח והסוכר‬ ‫‪ 1‬מיכל שמנת מתוקה (‪ 250‬מ"ל) או‬ ‫זמן אפיה ‪ 35 :‬דקות‬
‫ומעבדים לתערובת פירורית‪ .‬מוסיפים‬
‫את הביצה ומערבלים לכדור בצק‪.‬‬ ‫קופסת קרם פרש‬ ‫מצרכים‪:‬‬
‫מרדדים את הבצק על משטח מקומח‬ ‫‪ 1/2‬גליל (‪ 100‬גר') גבינת עזים (פרומעז)‬ ‫לקלתית‪:‬‬
‫לעיגול בקוטר ‪ 32‬ס"מ‪ .‬מרפדים‬
‫את תחתית התבנית והדפנות שלה‪.‬‬ ‫חתוך לקוביות‬ ‫‪ 2‬כוסות קמח רגיל (‪ 280‬גר')‬
‫דוקרים בעזרת מזלג את פני הבצק‪.‬‬ ‫‪ 1/3‬כוס צימוקי עגבניות מיובשות‬ ‫‪ 175‬גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות‬

‫מעבירים למקפיא למשך חצי שעה‪.‬‬ ‫קצוצות‬ ‫כפית שטוחה מלח‬
‫מחממים את התנור ל ‪ 175 -‬מעלות‪.‬‬ ‫‪ 10‬זיתי קלמטה מגולענים וחצוים‬ ‫‪ 1/2‬כפית סוכר‬
‫אופים כ ‪ -15‬דקות עד הזהבה‪ .‬מצננים‬ ‫‪ 1‬ביצה‬
‫‪ 10‬דקות‪ .‬מגבירים את החום ל‪180-‬‬ ‫‪ 1‬שן שום כתושה‬
‫‪ 1‬כף בזיליקום קצוץ ‪ 1‬כך עירית קצוצה‬ ‫תבנית עגלה קפיצית בקוטר ‪ 28‬ס"מ‬
‫מעלות‪.‬‬
‫להכנת המלית טורפים את הביצים‬ ‫מלח ‪,‬פלפל גרוס‬
‫בקערה‪ ,‬מוסיפים את שאר החומרים‪,‬‬
‫סלט פטריות ואגוזי פקאן‬
‫מערבבים ויוצקים מעל הבצק‪.‬‬
‫אופים בין ‪ 30-35‬דקות עד התייצבות‬ ‫מצרכים‪:‬‬

‫והזהבה‪.‬‬ ‫‪ 2‬סלסלות פטריות מסוג שמפיניון חתוך לפרוסות‬
‫‪ 1/2‬כוס אגוזי פקאן סיני (מסוכרים) קצוצים גס‬

‫‪ 2‬בצלים ירוקים קצוצים דק‬

‫לרוטב‪:‬‬

‫‪ 1/4‬כוס רוטב סויה‬
‫‪ 1/4‬כוס שמן‬

‫‪ 1/4‬כוס חומץ בן יין‬
‫‪ 2-1‬כפות סוכר‬
‫מלח‪ ,‬פלפל גרוס‬

‫אופן ההכנה‪:‬‬

‫מניחים בקערה את הפטריות‪ ,‬אגוזי הפקאן והבצל‬
‫הירוק‪.‬‬

‫מערבבים את חומרי הרוטב‪.‬‬
‫יוצקים את הרוטב על מרכיבי הסלט‪ ,‬מערבבים‬
‫ומניחים לפחות רבע שעה (אפשר עד שעתיים)‬

‫לספיגת טעמים לפני ההגשה‪.‬‬

‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19