Page 14 - medorledor12
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
אופן הכנה: למלית: קיש גבינת עזים
בקערת מעבד המזון שמים את 3ביצים זמן הכנה 20 :כ -דקות
הקמח ,החמאה ,המלח והסוכר 1מיכל שמנת מתוקה ( 250מ"ל) או זמן אפיה 35 :דקות
ומעבדים לתערובת פירורית .מוסיפים
את הביצה ומערבלים לכדור בצק. קופסת קרם פרש מצרכים:
מרדדים את הבצק על משטח מקומח 1/2גליל ( 100גר') גבינת עזים (פרומעז) לקלתית:
לעיגול בקוטר 32ס"מ .מרפדים
את תחתית התבנית והדפנות שלה. חתוך לקוביות 2כוסות קמח רגיל ( 280גר')
דוקרים בעזרת מזלג את פני הבצק. 1/3כוס צימוקי עגבניות מיובשות 175גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
מעבירים למקפיא למשך חצי שעה. קצוצות כפית שטוחה מלח
מחממים את התנור ל 175 -מעלות. 10זיתי קלמטה מגולענים וחצוים 1/2כפית סוכר
אופים כ -15דקות עד הזהבה .מצננים 1ביצה
10דקות .מגבירים את החום ל180- 1שן שום כתושה
1כף בזיליקום קצוץ 1כך עירית קצוצה תבנית עגלה קפיצית בקוטר 28ס"מ
מעלות.
להכנת המלית טורפים את הביצים מלח ,פלפל גרוס
בקערה ,מוסיפים את שאר החומרים,
סלט פטריות ואגוזי פקאן
מערבבים ויוצקים מעל הבצק.
אופים בין 30-35דקות עד התייצבות מצרכים:
והזהבה. 2סלסלות פטריות מסוג שמפיניון חתוך לפרוסות
1/2כוס אגוזי פקאן סיני (מסוכרים) קצוצים גס
2בצלים ירוקים קצוצים דק
לרוטב:
1/4כוס רוטב סויה
1/4כוס שמן
1/4כוס חומץ בן יין
2-1כפות סוכר
מלח ,פלפל גרוס
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הפטריות ,אגוזי הפקאן והבצל
הירוק.
מערבבים את חומרי הרוטב.
יוצקים את הרוטב על מרכיבי הסלט ,מערבבים
ומניחים לפחות רבע שעה (אפשר עד שעתיים)
לספיגת טעמים לפני ההגשה.
14
אופן הכנה: למלית: קיש גבינת עזים
בקערת מעבד המזון שמים את 3ביצים זמן הכנה 20 :כ -דקות
הקמח ,החמאה ,המלח והסוכר 1מיכל שמנת מתוקה ( 250מ"ל) או זמן אפיה 35 :דקות
ומעבדים לתערובת פירורית .מוסיפים
את הביצה ומערבלים לכדור בצק. קופסת קרם פרש מצרכים:
מרדדים את הבצק על משטח מקומח 1/2גליל ( 100גר') גבינת עזים (פרומעז) לקלתית:
לעיגול בקוטר 32ס"מ .מרפדים
את תחתית התבנית והדפנות שלה. חתוך לקוביות 2כוסות קמח רגיל ( 280גר')
דוקרים בעזרת מזלג את פני הבצק. 1/3כוס צימוקי עגבניות מיובשות 175גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
מעבירים למקפיא למשך חצי שעה. קצוצות כפית שטוחה מלח
מחממים את התנור ל 175 -מעלות. 10זיתי קלמטה מגולענים וחצוים 1/2כפית סוכר
אופים כ -15דקות עד הזהבה .מצננים 1ביצה
10דקות .מגבירים את החום ל180- 1שן שום כתושה
1כף בזיליקום קצוץ 1כך עירית קצוצה תבנית עגלה קפיצית בקוטר 28ס"מ
מעלות.
להכנת המלית טורפים את הביצים מלח ,פלפל גרוס
בקערה ,מוסיפים את שאר החומרים,
סלט פטריות ואגוזי פקאן
מערבבים ויוצקים מעל הבצק.
אופים בין 30-35דקות עד התייצבות מצרכים:
והזהבה. 2סלסלות פטריות מסוג שמפיניון חתוך לפרוסות
1/2כוס אגוזי פקאן סיני (מסוכרים) קצוצים גס
2בצלים ירוקים קצוצים דק
לרוטב:
1/4כוס רוטב סויה
1/4כוס שמן
1/4כוס חומץ בן יין
2-1כפות סוכר
מלח ,פלפל גרוס
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הפטריות ,אגוזי הפקאן והבצל
הירוק.
מערבבים את חומרי הרוטב.
יוצקים את הרוטב על מרכיבי הסלט ,מערבבים
ומניחים לפחות רבע שעה (אפשר עד שעתיים)
לספיגת טעמים לפני ההגשה.
14