Page 15 - medorledor12
P. 15
‫עוגת גבינה‬

‫למלית‪:‬‬ ‫זמן הכנה ‪ 40:‬דקות‬
‫משך אפיה‪ :‬כ‪ -‬שעה וחצי‬
‫‪ 250‬גר' גבינה ‪9%‬‬ ‫תבנית ‪ :‬קוטר ‪ 20‬ס"מ מתפרקת‬
‫‪ 3‬ביצים מופרדות‬ ‫חום תנור ‪ :‬בינוני –נמוך (‪ 160‬מעלות)‬
‫‪ 1‬כפית תמצית וניל‬
‫‪ 1/2‬כוס סוכר טחון דק‬ ‫מצרכים‪:‬‬
‫בסיס‪:‬‬
‫‪ 1/4‬כוס קמח‬ ‫‪ 75‬גר' חמאה‬
‫‪ 2/3‬כוס חלב‬

‫קליפת לימון מגוררת‬
‫‪ 1/4‬כוס סוכר טחון דק ציפוי‪:‬‬
‫‪ 11/4‬כוסות ביסקוויטים מרוסקים דק‬
‫‪ 1‬גביע שמנת חמוצה‬

‫‪ 1‬כף סוכר‬

‫‪ 1/2‬כפית תמצית וניל‬

‫אופן הכנה‪:‬‬
‫בסיר קטן ממיסים את החמאה‪ .‬מוסיפים אותה לפירורי ביסקוויטים ומערבבים‪ .‬מהדקים את התערובת לתחתית התבנית‬
‫המתפרקת‪ ,‬העגולה המשומנת ומצננים‪.‬‬
‫בוחשים את הגבינה בקערה גדולה‪ ,‬מוסיפים לתוכה את החלבונים‪ ,‬תמצית וניל‪ 1/4 ,‬כוס סוכר‪ ,‬את גרידת הלימון‪ ,‬את הקמח‬
‫והחלב‪ .‬בוחשים היטב עד קבלת מרקם הומוגני‪.‬‬
‫בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומוסיפים את הסוכר תוך כדי ההקצפה בהדרגה‪ .‬מקפלים את הקצף‬
‫לתערובת הגבינה בקלילות וביסודיות בלי לשבור את הקצף‪ .‬מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית ומחליקים בכף‪.‬‬
‫אופים בתנור שחומם מראש במשך שעה ורבע או עד שהעוגה יציבה אך עדיין ספוגית למגע יד‪.‬‬
‫מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר והוניל ושופכים על העוגה‪ .‬מכבים את התנור‪ ,‬פותחים קצת את הדלת ומניחים‬
‫לעוגה להצטנן במשך שעה‪ .‬מצננים בתבנית במשך ‪ 3-4‬שעות במקרר‪.‬משחררים בזהירות מדפנות התבנית בעזרת סכין ומעבירים‬
‫את העוגה לצלחת הגשה‪ .‬ניתן לעטר את העוגה בפירות טריים או משומרים לפני ההגשה‪.‬‬
‫הערות‪ :‬במקום השמנת החמוצה אפשר לצפות את העוגה כשהיא קרה בשכבת קצפת עשירה‪.‬‬
‫אפשרות אחרת היא לצפות את העוגה זיגוג לבן עשוי מחלבון ביצה טרוף היטב ו‪ 100 -‬גר' אבקת סוכר‪ .‬יוצקים את הזיגוג‬
‫לאחר שהעוגה קרה‪.‬‬

‫תחתיות ארטישוק ממולאות עשבי תיבול‪,‬‬
‫גבינות ואגוזי פקאן‬

‫אופן ההכנה‪:‬‬ ‫מצרכים ל‪ 6-‬מנות‪:‬‬

‫מרתיחים בסיר מים‪ ,‬מיץ הלימון‪ ,‬שמן הזית‪ ,‬מלח ופלפל‪ .‬כשהמים רותחים מוסיפים את‬ ‫‪ 12‬תחתיות ארטישוק קפואות‬
‫תחתיות הארטישוק ומבשלים כ‪ 10-‬דקות‪ .‬מכבים ומשאירים את התחתיות במים‪ .‬תהליך‬ ‫מיץ לימון טרי (‪ 1‬לימון)‬
‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
‫זה ניתן לעשות יום קודם ורצוי להשאיר אותם בנוזלים זה מונע שינוי צבע ‪.‬‬ ‫‪ 2‬כוסות מים רותחים‬
‫במעבד מזון מרסקים את חומרי המלית‪ ,‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬ ‫מלח פלפל‬
‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות‪.‬‬
‫למלית‪:‬‬
‫מסננים את התחתיות‪ .‬מסדרים אותן בתבנית משומנת‪ .‬ממלאים במלית בעזרת כף ‪.‬‬
‫אופים במשך ‪ 15-20‬דקות עד שמשחים‪.‬‬ ‫‪ 80‬גר' אגוזי פקאן‬
‫גיוונים‪:‬‬ ‫‪ 2‬שיני שום‬

‫ניתן להשתמש במקום גבינה צהובה בגבינת קשקבל‪.‬‬ ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
‫במקום כוסברה משתמשים בכמות כפולה של פטרוזיליה ‪.‬‬ ‫‪ 1/2‬צרור פטרוזיליה קצוץ‬

‫אפשר להשתמש בטופו מגורר למנת פרווה ‪.‬‬ ‫‪ 1/2‬צרור כוסברה קצוץ‬
‫‪ 2‬כפות פירורי לחם‬
‫‪ 2‬ביצים‬

‫‪ 50‬גר' גבינת פרמזן מגוררת‬
‫‪ 50‬גר' גבינה צהובה מגוררת‬

‫מלח‪ ,‬פלפל‬

‫‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20