Page 15 - medorledor12
P. 15
עוגת גבינה
למלית: זמן הכנה 40:דקות
משך אפיה :כ -שעה וחצי
250גר' גבינה 9% תבנית :קוטר 20ס"מ מתפרקת
3ביצים מופרדות חום תנור :בינוני –נמוך ( 160מעלות)
1כפית תמצית וניל
1/2כוס סוכר טחון דק מצרכים:
בסיס:
1/4כוס קמח 75גר' חמאה
2/3כוס חלב
קליפת לימון מגוררת
1/4כוס סוכר טחון דק ציפוי:
11/4כוסות ביסקוויטים מרוסקים דק
1גביע שמנת חמוצה
1כף סוכר
1/2כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
בסיר קטן ממיסים את החמאה .מוסיפים אותה לפירורי ביסקוויטים ומערבבים .מהדקים את התערובת לתחתית התבנית
המתפרקת ,העגולה המשומנת ומצננים.
בוחשים את הגבינה בקערה גדולה ,מוסיפים לתוכה את החלבונים ,תמצית וניל 1/4 ,כוס סוכר ,את גרידת הלימון ,את הקמח
והחלב .בוחשים היטב עד קבלת מרקם הומוגני.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומוסיפים את הסוכר תוך כדי ההקצפה בהדרגה .מקפלים את הקצף
לתערובת הגבינה בקלילות וביסודיות בלי לשבור את הקצף .מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית ומחליקים בכף.
אופים בתנור שחומם מראש במשך שעה ורבע או עד שהעוגה יציבה אך עדיין ספוגית למגע יד.
מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר והוניל ושופכים על העוגה .מכבים את התנור ,פותחים קצת את הדלת ומניחים
לעוגה להצטנן במשך שעה .מצננים בתבנית במשך 3-4שעות במקרר.משחררים בזהירות מדפנות התבנית בעזרת סכין ומעבירים
את העוגה לצלחת הגשה .ניתן לעטר את העוגה בפירות טריים או משומרים לפני ההגשה.
הערות :במקום השמנת החמוצה אפשר לצפות את העוגה כשהיא קרה בשכבת קצפת עשירה.
אפשרות אחרת היא לצפות את העוגה זיגוג לבן עשוי מחלבון ביצה טרוף היטב ו 100 -גר' אבקת סוכר .יוצקים את הזיגוג
לאחר שהעוגה קרה.
תחתיות ארטישוק ממולאות עשבי תיבול,
גבינות ואגוזי פקאן
אופן ההכנה: מצרכים ל 6-מנות:
מרתיחים בסיר מים ,מיץ הלימון ,שמן הזית ,מלח ופלפל .כשהמים רותחים מוסיפים את 12תחתיות ארטישוק קפואות
תחתיות הארטישוק ומבשלים כ 10-דקות .מכבים ומשאירים את התחתיות במים .תהליך מיץ לימון טרי ( 1לימון)
2כפות שמן זית
זה ניתן לעשות יום קודם ורצוי להשאיר אותם בנוזלים זה מונע שינוי צבע . 2כוסות מים רותחים
במעבד מזון מרסקים את חומרי המלית ,ממליחים ומפלפלים. מלח פלפל
מחממים תנור לחום של 180מעלות.
למלית:
מסננים את התחתיות .מסדרים אותן בתבנית משומנת .ממלאים במלית בעזרת כף .
אופים במשך 15-20דקות עד שמשחים. 80גר' אגוזי פקאן
גיוונים: 2שיני שום
ניתן להשתמש במקום גבינה צהובה בגבינת קשקבל. 2כפות שמן זית
במקום כוסברה משתמשים בכמות כפולה של פטרוזיליה . 1/2צרור פטרוזיליה קצוץ
אפשר להשתמש בטופו מגורר למנת פרווה . 1/2צרור כוסברה קצוץ
2כפות פירורי לחם
2ביצים
50גר' גבינת פרמזן מגוררת
50גר' גבינה צהובה מגוררת
מלח ,פלפל
15
למלית: זמן הכנה 40:דקות
משך אפיה :כ -שעה וחצי
250גר' גבינה 9% תבנית :קוטר 20ס"מ מתפרקת
3ביצים מופרדות חום תנור :בינוני –נמוך ( 160מעלות)
1כפית תמצית וניל
1/2כוס סוכר טחון דק מצרכים:
בסיס:
1/4כוס קמח 75גר' חמאה
2/3כוס חלב
קליפת לימון מגוררת
1/4כוס סוכר טחון דק ציפוי:
11/4כוסות ביסקוויטים מרוסקים דק
1גביע שמנת חמוצה
1כף סוכר
1/2כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
בסיר קטן ממיסים את החמאה .מוסיפים אותה לפירורי ביסקוויטים ומערבבים .מהדקים את התערובת לתחתית התבנית
המתפרקת ,העגולה המשומנת ומצננים.
בוחשים את הגבינה בקערה גדולה ,מוסיפים לתוכה את החלבונים ,תמצית וניל 1/4 ,כוס סוכר ,את גרידת הלימון ,את הקמח
והחלב .בוחשים היטב עד קבלת מרקם הומוגני.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומוסיפים את הסוכר תוך כדי ההקצפה בהדרגה .מקפלים את הקצף
לתערובת הגבינה בקלילות וביסודיות בלי לשבור את הקצף .מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית ומחליקים בכף.
אופים בתנור שחומם מראש במשך שעה ורבע או עד שהעוגה יציבה אך עדיין ספוגית למגע יד.
מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר והוניל ושופכים על העוגה .מכבים את התנור ,פותחים קצת את הדלת ומניחים
לעוגה להצטנן במשך שעה .מצננים בתבנית במשך 3-4שעות במקרר.משחררים בזהירות מדפנות התבנית בעזרת סכין ומעבירים
את העוגה לצלחת הגשה .ניתן לעטר את העוגה בפירות טריים או משומרים לפני ההגשה.
הערות :במקום השמנת החמוצה אפשר לצפות את העוגה כשהיא קרה בשכבת קצפת עשירה.
אפשרות אחרת היא לצפות את העוגה זיגוג לבן עשוי מחלבון ביצה טרוף היטב ו 100 -גר' אבקת סוכר .יוצקים את הזיגוג
לאחר שהעוגה קרה.
תחתיות ארטישוק ממולאות עשבי תיבול,
גבינות ואגוזי פקאן
אופן ההכנה: מצרכים ל 6-מנות:
מרתיחים בסיר מים ,מיץ הלימון ,שמן הזית ,מלח ופלפל .כשהמים רותחים מוסיפים את 12תחתיות ארטישוק קפואות
תחתיות הארטישוק ומבשלים כ 10-דקות .מכבים ומשאירים את התחתיות במים .תהליך מיץ לימון טרי ( 1לימון)
2כפות שמן זית
זה ניתן לעשות יום קודם ורצוי להשאיר אותם בנוזלים זה מונע שינוי צבע . 2כוסות מים רותחים
במעבד מזון מרסקים את חומרי המלית ,ממליחים ומפלפלים. מלח פלפל
מחממים תנור לחום של 180מעלות.
למלית:
מסננים את התחתיות .מסדרים אותן בתבנית משומנת .ממלאים במלית בעזרת כף .
אופים במשך 15-20דקות עד שמשחים. 80גר' אגוזי פקאן
גיוונים: 2שיני שום
ניתן להשתמש במקום גבינה צהובה בגבינת קשקבל. 2כפות שמן זית
במקום כוסברה משתמשים בכמות כפולה של פטרוזיליה . 1/2צרור פטרוזיליה קצוץ
אפשר להשתמש בטופו מגורר למנת פרווה . 1/2צרור כוסברה קצוץ
2כפות פירורי לחם
2ביצים
50גר' גבינת פרמזן מגוררת
50גר' גבינה צהובה מגוררת
מלח ,פלפל
15