Page 33 - medorledor127
P. 33
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
מלח ופלפל שחור גרוסההכנה: תבשיל כבש עם ירקות
אביביים
יש לשטוף ולקלף את הירקות .בעזרת קולפן יוצרים רצועות
מצרכים ל 6 :מנות
של גזר ,קישואים ותפוחי אדמה .את הבצלים ,הלפתות זמן הכנה 30 :דקות
זמן בישול :שעה וחצי
והאפונה הריחנית יש להשאיר בשלמותם.
מצרכים:
בקערה מניחים את קוביות הכבש ומעל מפזרים את הקמח. 1ק"ג כתף כבש חתוך לקוביות
500גר' תפוחי אדמה זן גורמה
מטלטלים את הקערה מצד לצד כדי שכל הקוביות יתכסו 4גזרים ,ניתן גם לקחת בצבעים שונים
בקמח מכל צדדיהם. 6לפתות קטנות
1חבילה בצל ירוק
בסיר עם תחתית עבה מחממים את שמן הזית ומשחימים
2קישואים
קלות את הבצלים ,שיני השום ואת קוביות הכבש .ממליחים 500גר' אפונה טריה מקולפת
ומפלפלים. 300גר' אפונה שלג
2שיני שום
שופכים מעל את היין ,הערק והמים .מביאים לרתיחה,
3כפות שמן זית
מוסיפים את הבוקה גרני ,הלפתות וחצי חבילת בזיליקום. 1כף קמח תפוחי אדמה
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 45דקות. 1בוקה גרני
1חבילה בזיליקום טרי
לאחר מכן מוסיפים את רצועות הגזר והקישוא ואת שאר
1כוס יין לבן יבש
הירקות וממשיכים לבשל שלושים דקות על אש קטנה 2כפות ערק
200מ"ל מים
ושהסיר מכוסה.
גיליון 127
להגשה:
קוצצים את יתר הבזיליקום .מניחים את הבשר ואת הירקות
על צלחת ההגשה .מפזרים מעל בזילקום .את הרוטב
בשרים מגישים בצד.
סרוק אות
33