Page 33 - medorledor127
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                   ‫מלח ופלפל שחור גרוסההכנה‪:‬‬                  ‫תבשיל כבש עם ירקות‬
                                                                             ‫אביביים‬
‫יש לשטוף ולקלף את הירקות‪ .‬בעזרת קולפן יוצרים רצועות‬
                                                                                                 ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫של גזר‪ ,‬קישואים ותפוחי אדמה‪ .‬את הבצלים‪ ,‬הלפתות‬                                                  ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
                                                                                              ‫זמן בישול‪ :‬שעה וחצי‬
                   ‫והאפונה הריחנית יש להשאיר בשלמותם‪.‬‬
                                                                                                          ‫מצרכים‪:‬‬
‫בקערה מניחים את קוביות הכבש ומעל מפזרים את הקמח‪.‬‬                                    ‫‪ 1‬ק"ג כתף כבש חתוך לקוביות‬
                                                                                     ‫‪ 500‬גר' תפוחי אדמה זן גורמה‬
‫מטלטלים את הקערה מצד לצד כדי שכל הקוביות יתכסו‬                               ‫‪ 4‬גזרים‪ ,‬ניתן גם לקחת בצבעים שונים‬

                   ‫בקמח מכל צדדיהם‪.‬‬                                                                ‫‪ 6‬לפתות קטנות‬
                                                                                                 ‫‪ 1‬חבילה בצל ירוק‬
‫בסיר עם תחתית עבה מחממים את שמן הזית ומשחימים‬
                                                                                                        ‫‪ 2‬קישואים‬
‫קלות את הבצלים‪ ,‬שיני השום ואת קוביות הכבש‪ .‬ממליחים‬                                    ‫‪ 500‬גר' אפונה טריה מקולפת‬

                   ‫ומפלפלים‪.‬‬                                                                   ‫‪ 300‬גר' אפונה שלג‬
                                                                                                        ‫‪ 2‬שיני שום‬
‫שופכים מעל את היין‪ ,‬הערק והמים‪ .‬מביאים לרתיחה‪,‬‬
                                                                                                   ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬
‫מוסיפים את הבוקה גרני‪ ,‬הלפתות וחצי חבילת בזיליקום‪.‬‬                                         ‫‪ 1‬כף קמח תפוחי אדמה‬

                   ‫מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה ‪ 45‬דקות‪.‬‬                                           ‫‪ 1‬בוקה גרני‬
                                                                                             ‫‪ 1‬חבילה בזיליקום טרי‬
‫לאחר מכן מוסיפים את רצועות הגזר והקישוא ואת שאר‬
                                                                                                  ‫‪ 1‬כוס יין לבן יבש‬
‫הירקות וממשיכים לבשל שלושים דקות על אש קטנה‬                                                            ‫‪ 2‬כפות ערק‬
                                                                                                      ‫‪ 200‬מ"ל מים‬
                   ‫ושהסיר מכוסה‪.‬‬
                                                                                                           ‫גיליון ‪127‬‬
                   ‫להגשה‪:‬‬

‫קוצצים את יתר הבזיליקום‪ .‬מניחים את הבשר ואת הירקות‬

‫על צלחת ההגשה‪ .‬מפזרים מעל בזילקום‪ .‬את הרוטב‬

          ‫בשרים‬    ‫מגישים בצד‪.‬‬

‫סרוק אות‬

‫‪33‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38