Page 32 - medorledor127
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬יהודה לוטואק‬

                                          ‫ולהביא לרתיחה‪.‬‬          ‫מוסר ים עם חרדל‬
‫להניח את הדגים מעל ולהמליח ולפלפל אותם‪ .‬להניח מעל‬
                                                                                                    ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
           ‫התבנית רדיד אלומיניום ולאפות בין ‪ 12‬ל‪ 15‬דקות‪.‬‬                                          ‫זמן הכנה‪ 25 :‬דקות‬
‫במקביל יש לקלף ולגלען את העגבניות‪ .‬יש לפרוס כמה פרוסות‬                                            ‫זמן בישול‪ 15 :‬דקות‬
‫ואת יתר העגבניות יש לחתוך לקוביות קטנות‪ .‬להוסיף להם‬
‫מלח ופלפל וכמובן את הפטרוזיליה הקצוצה‪ .‬לערבב ולשמור‬                                                          ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                  ‫‪ 2‬דגי מוסר מפולטים‬
                                                   ‫בקירור‪.‬‬                                 ‫‪ 350‬גר' שמפיניונים שטופים‬
‫יש לפרוס את יתר הפטריות לפרוסות דקות‪ ,‬לחמם במחבת את‬
                                                                                                            ‫‪ 3‬עגבניות‬
                           ‫שמן הזית ולהקפיץ את הפטריות‪.‬‬                                         ‫‪ 100‬גר' גבינה לבנה ‪9%‬‬
‫כשהדג אפוי‪ ,‬יש להניח אותו על תבנית חמה‪ .‬את מיצי הבישול‬
‫יש לטחון עם הגבינה הלבנה‪ .‬שמים בסיר ומחממים עם החרדל‬                                                ‫‪ 1‬כף חדל גרעינים‬
                                                                                                        ‫‪ 1‬בצל שאלוט‬
                               ‫על אש קטנה תוך כדי ערבוב‪.‬‬                                               ‫‪ 150‬מ"ל יין לבן‬
‫מסביב לדג מקשטים בעזרת קוביות העגבניות‪ ,‬מעל הדגים‬
‫מזליפים מן הרוטב ומעטרים בפרוסות העגבניות‪ .‬מגישים עם‬                                             ‫‪ 1‬כף פטרוזיליה קצוה‬
                                                                                                      ‫‪ 1‬כפית שמן זית‬
   ‫הפטריות‪ .‬דגים‬
                                                                                           ‫מלח ופלפל גרוס לפי הטעם‬
‫סרוק אות‬
                                                                                                              ‫ההכנה‪:‬‬
                                                                 ‫יש לחמם את התנור לחום של ‪ 210‬מעלות (טרמוסטט ‪)7‬‬

                                                                              ‫יש לקצוץ ‪ 100‬גר' פטריות לקוביות קטנות‪.‬‬
                                                            ‫יש לקצוץ את השאלוט‪ ,‬להניח אותו עם הפטריות הקצוצות‬
                                                            ‫והיין בתבנית‪ .‬להמליח ולפלפל‪ .‬להניח את התבנית על הגז‬

                                                                                                                     ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37