Page 33 - medorledor126
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                   ‫ההכנה‪:‬‬                                          ‫אוסובוקו עם ציר בקר‪,‬‬
                                                                      ‫קוניאק ושום שחור‬
‫מקלפים את ראש השום השחור ופורסים את שיני השום‬
                                                                                                    ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫לשלוש‪ .‬מחממים בסיר עם תחתית עבה את השמן‪ .‬בצלחת‬                                                     ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                                                                                              ‫זמן בישול‪ 3 :‬שעות וחצי‬
‫שמים קמח וטובלים בו את חתיכות האוסובוקו‪ .‬מקמחים‬
                                                                                                             ‫מצרכים‪:‬‬
‫מכל הצדדים ומנערים כדי להוריד את עודפי הקמח‪ .‬מניחים‬                                              ‫‪ 4‬חתיכות של אוסבוקו‬
                                                                                                 ‫‪ 6‬בצלי שאלוט קצוצות‬
‫את חתיכות הבשר בסיר וסוגרים אותם מכל צד‪ .‬מוסיפים‬                      ‫‪ 1‬בוקה גרני (פראסה‪ ,‬פטרוזיליה‪ ,‬טימין‪ ,‬עלה דפנה)‬

‫את בצלי שאלוט הקצוצים ומקפיצים אותם עד שהם הופכים‬                                                   ‫‪ 1/2‬ליטר ציר בקר‬
                                                                                                     ‫‪ 1‬ראש שום שחור‬
‫לשקופים‪ .‬מוסיפים את הקוניאק ומדליקים (פלמבה)‪,‬‬
                                                                                                      ‫‪ 150‬מ"ל קוניאק‬
‫מערבבים מעט‪ .‬מוסיפים את ציר בקר‪ ,‬את הבוקה גרני‪,‬‬                                                                  ‫קמח‬

‫את השום השחור‪ .‬מפלפלים וממליחים לפי הטעם‪ .‬מביאים‬                                                       ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬
                                                                                                      ‫פלפל ומלח גרוס‬
‫לרתיחה וממנמיכים את האש‪ .‬מבשלים כשלוש וחצי שעות‪,‬‬

‫כשמדי פעם בודקים ואם יש צורך מוסיפים נוזלים‪ .‬אפשר‬

                   ‫להשתמש בסיר לחץ ואז זמן הבישול יהיה כשעה וחצי‪.‬‬

‫לפני ההגשה מוציאים את הבוקה גרני ומתקנים את התיבול‬

          ‫בשרים‬    ‫אם יש צורך‪.‬‬

‫סרוק אות‬

‫גיליון ‪33 126‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38