Page 33 - medorledor126
P. 33
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
ההכנה: אוסובוקו עם ציר בקר,
קוניאק ושום שחור
מקלפים את ראש השום השחור ופורסים את שיני השום
מצרכים ל 4 :מנות
לשלוש .מחממים בסיר עם תחתית עבה את השמן .בצלחת זמן הכנה 20 :דקות
זמן בישול 3 :שעות וחצי
שמים קמח וטובלים בו את חתיכות האוסובוקו .מקמחים
מצרכים:
מכל הצדדים ומנערים כדי להוריד את עודפי הקמח .מניחים 4חתיכות של אוסבוקו
6בצלי שאלוט קצוצות
את חתיכות הבשר בסיר וסוגרים אותם מכל צד .מוסיפים 1בוקה גרני (פראסה ,פטרוזיליה ,טימין ,עלה דפנה)
את בצלי שאלוט הקצוצים ומקפיצים אותם עד שהם הופכים 1/2ליטר ציר בקר
1ראש שום שחור
לשקופים .מוסיפים את הקוניאק ומדליקים (פלמבה),
150מ"ל קוניאק
מערבבים מעט .מוסיפים את ציר בקר ,את הבוקה גרני, קמח
את השום השחור .מפלפלים וממליחים לפי הטעם .מביאים 3כפות שמן זית
פלפל ומלח גרוס
לרתיחה וממנמיכים את האש .מבשלים כשלוש וחצי שעות,
כשמדי פעם בודקים ואם יש צורך מוסיפים נוזלים .אפשר
להשתמש בסיר לחץ ואז זמן הבישול יהיה כשעה וחצי.
לפני ההגשה מוציאים את הבוקה גרני ומתקנים את התיבול
בשרים אם יש צורך.
סרוק אות
גיליון 33 126