Page 32 - medorledor126
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬יהודה לוטואק‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬  ‫מרק ערמונים‪ ,‬סלרי‬
                  ‫מקלפים את ראש הסלרי וחותכים לקוביות‪.‬‬                  ‫ופרמזן‬
            ‫שומרים ‪ 4‬ערמונים בצד ואת היתר חוצים לשניים‪.‬‬
                                                                                       ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                      ‫קוצצים את השאלוט‬                               ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫‪ .2‬ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את השאלוט‪ .‬מזהיבים‬                                 ‫זמן בישול‪ 20 :‬דקות‬
‫אותם כ‪ 5-‬דקות בלי לשרוף אותם‪ .‬שמים בסיר את הסלרי ואת‬
                                                                                                ‫מצרכים‪:‬‬
  ‫הערמונים‪ ,‬מוסיפים את ציר העוף ומבשלים במשך ‪ 20‬דקות‪.‬‬                                     ‫‪ 2‬בצלי שאלוט‬
‫טוחנים את המרק במעבד מזון או במיקסר ידני‪ .‬מחזירים לסיר‪.‬‬                                     ‫‪ 30‬גר' חמאה‬

                 ‫מוסיפים את השמנת ואת הפרמזן‪ .‬מתבלים‪.‬‬                                        ‫‪ 1‬ראש סלרי‬
 ‫‪ .3‬מוזגים למרקיות ומקשטים עם קצת קרם פרש וערמון מעל‪.‬‬                                    ‫‪ 350‬גר' ערמונים‬
‫למי שלא אוכל כשר‪ :‬ניתן להוסיף קוביות אווז מקורמלות‪ .‬אופן‬                               ‫ליטר ורבע ציר עוף‬
‫ההכנה הוא לחתוך חזה אווז לקוביות‪ ,‬לטגן במחבת שחומם‬
‫מראש בלי להוסיף שמן‪ ,‬לטגן עד הזהבה‪ ,‬לערבב כף סוכר עם‬                                        ‫‪ 50‬גר' פרמזן‬
                                                                                          ‫‪ 1‬שמנת בישול‬
    ‫כף מים ולהוסיף לחזה האווז ולתת לזה להפוך למין קרמל‪.‬‬
                                                                                               ‫קרם פרש‬
    ‫מרקים‬                                                                        ‫פלפל‪ ,‬מלח ואגוז מוסקט‬

‫סרוק אותי‬                                                                                              ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37