Page 35 - medorledor126
P. 35
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין טורט חורפי עם
משמשים ,שזיפים,
בננות ואננס
הטבה למדור לדור10 בתוקף עד 31/3/24 תבנית 28ס"מ מתפרקת
מצרכים ל 11 :מנות
משרים את השזיפים ברום. %מ ימא5וגהוו2וןהד8ימ8התנו8שלי3תוהרו7נטו-תשי4חאלם5קה0 זמן הכנה 45 :דקות
מחממים תנור לחום של 230מעלות ()8 זמן בישול :שעה
מרפדים את התבנית עם הבצק .ואז מהדקים על הדפנות מעל
הבצק נייר אלומיניום כך שדפנות הבצק לא יפלו בזמן האפיה. מצרכים:
לבצק:
אופים במשך כ 10-15-דקות.
מוציאים מן התנור ,מניחים על התחתית של העוגה את 250גר' קמח
המשמשים ,מעל פרוסות בננה ,מעל את השזיפים ומעל קוביות 125גר' חמאה
1כוס מים פושרים
אננס.
קורט מלח
1כף סוכר
לקרם :מחממים בסיר את השמנת .מקציפים בקערה יחד למילוי:
3בננות
את הביצים עם הסוכר והרום (בו היו השזיפים ) .מוסיפים תוך 250גר' משמשים מיובשים
500גר' שזיפים מיובשים ללא גלעין
כדי ערבוב ובהדרגה את השמנת .מוסיפים את סוכר הוניל 1אננס חתוך לקוביות
1שוט רום
ומערבבים. לקרם:
2ביצים
שופכים מעל העוגה ,מכסים בשכבה נוספת של משמשים ,מעל 125גר' סוכר
250מ"ל שמנת מתוקה
בננות ,שזיפים ומעל אננס .אפשר לקשט את מרכז העוגה עם שקית סוכר וניל
כמה פרוסות בננה.
מעלים את חום התנור ל 240מעלות ואופים במשך 15דקות
ואז מנמיכים את חום התנור ל 180מעלות וממשיכים לאפות ההכנה:
משרים את המשמשים כ 6-שעות במים ואת השזיפים כשעה.
במשך 45דקות.
מומלץ לעשות זאת יום לפני.
מצננים ,כשהעוגה קרה מעבירים אותה לצלחת הגשה ומפזרים
לבצק :בקערת המערבל מערבבים יחד את הקמח ,החמאה,
קינוחים מעל אבקת סוכר. המלח ,הסוכר ומוסיפים בהדרגה את המים הפושרים .מעבירים
סרוק אותי לקערה ומניחים בצד למשך 30דקות( .לא בקירור )
בנתיים מכינים את מלית הפרות:מבשלים את המשמשים
כ 30-דקות ואת השזיפים כ 15-דקות( .מבשלים אותם בנוזלי
ההשרה )
שוב פעילות שניתן לעשות יום לפני.
גיליון 35 126