Page 35 - medorledor126
P. 35

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬                                            ‫טורט חורפי עם‬
                                                           ‫משמשים‪ ,‬שזיפים‪,‬‬

                                                                 ‫בננות ואננס‬

                                                            ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬                                  ‫בתוקף עד ‪31/3/24‬‬  ‫תבנית ‪ 28‬ס"מ מתפרקת‬
                                                                                                                                     ‫מצרכים ל‪ 11 :‬מנות‬
                                ‫משרים את השזיפים ברום‪.‬‬     ‫‪%‬מ ימא‪5‬וגהוו‪2‬וןהד‪8‬ימ‪8‬התנו‪8‬שלי‪3‬תוהרו‪7‬נטו‪-‬תשי‪4‬חאלם‪5‬קה‪0‬‬                      ‫זמן הכנה‪ 45 :‬דקות‬
                     ‫מחממים תנור לחום של ‪ 230‬מעלות (‪)8‬‬                                                                                  ‫זמן בישול‪ :‬שעה‬
‫מרפדים את התבנית עם הבצק‪ .‬ואז מהדקים על הדפנות מעל‬
‫הבצק נייר אלומיניום כך שדפנות הבצק לא יפלו בזמן האפיה‪.‬‬                                                                                          ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                                                                   ‫לבצק‪:‬‬
                               ‫אופים במשך כ‪ 10-15-‬דקות‪.‬‬
‫מוציאים מן התנור‪ ,‬מניחים על התחתית של העוגה את‬                                                                                              ‫‪ 250‬גר' קמח‬
‫המשמשים‪ ,‬מעל פרוסות בננה‪ ,‬מעל את השזיפים ומעל קוביות‬                                                                                       ‫‪ 125‬גר' חמאה‬
                                                                                                                                       ‫‪ 1‬כוס מים פושרים‬
                                                    ‫אננס‪.‬‬
                                                                                                                                               ‫קורט מלח‬
                                                                                                                                               ‫‪ 1‬כף סוכר‬

‫לקרם‪ :‬מחממים בסיר את השמנת‪ .‬מקציפים בקערה יחד‬                                                                                              ‫למילוי‪:‬‬
                                                                                                                                          ‫‪ 3‬בננות‬
‫את הביצים עם הסוכר והרום (בו היו השזיפים )‪ .‬מוסיפים תוך‬                                                                 ‫‪ 250‬גר' משמשים מיובשים‬
                                                                                                                 ‫‪ 500‬גר' שזיפים מיובשים ללא גלעין‬
‫כדי ערבוב ובהדרגה את השמנת‪ .‬מוסיפים את סוכר הוניל‬                                                                            ‫‪ 1‬אננס חתוך לקוביות‬
                                                                                                                                        ‫‪ 1‬שוט רום‬

                    ‫ומערבבים‪.‬‬                                                                                                                    ‫לקרם‪:‬‬
                                                                                                                                               ‫‪ 2‬ביצים‬
‫שופכים מעל העוגה‪ ,‬מכסים בשכבה נוספת של משמשים‪ ,‬מעל‬                                                                                        ‫‪ 125‬גר' סוכר‬
                                                                                                                                 ‫‪ 250‬מ"ל שמנת מתוקה‬
‫בננות‪ ,‬שזיפים ומעל אננס‪ .‬אפשר לקשט את מרכז העוגה עם‬                                                                                     ‫שקית סוכר וניל‬

                    ‫כמה פרוסות בננה‪.‬‬

‫מעלים את חום התנור ל ‪ 240‬מעלות ואופים במשך ‪ 15‬דקות‬

‫ואז מנמיכים את חום התנור ל‪ 180‬מעלות וממשיכים לאפות‬                                                           ‫ההכנה‪:‬‬
                                                           ‫משרים את המשמשים כ‪ 6-‬שעות במים ואת השזיפים כשעה‪.‬‬
                    ‫במשך ‪ 45‬דקות‪.‬‬
                                                                                          ‫מומלץ לעשות זאת יום לפני‪.‬‬
‫מצננים‪ ,‬כשהעוגה קרה מעבירים אותה לצלחת הגשה ומפזרים‬
                                                           ‫לבצק‪ :‬בקערת המערבל מערבבים יחד את הקמח‪ ,‬החמאה‪,‬‬
           ‫קינוחים‬  ‫מעל אבקת סוכר‪.‬‬                         ‫המלח‪ ,‬הסוכר ומוסיפים בהדרגה את המים הפושרים‪ .‬מעבירים‬

‫סרוק אותי‬                                                            ‫לקערה ומניחים בצד למשך ‪ 30‬דקות‪( .‬לא בקירור )‬
                                                           ‫בנתיים מכינים את מלית הפרות‪:‬מבשלים את המשמשים‬
                                                           ‫כ‪ 30-‬דקות ואת השזיפים כ‪ 15-‬דקות‪( .‬מבשלים אותם בנוזלי‬

                                                                                                           ‫ההשרה )‬
                                                                                   ‫שוב פעילות שניתן לעשות יום לפני‪.‬‬

‫גיליון ‪35 126‬‬
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40