Page 34 - medorledor122
P. 34
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צצייללווםם ::אאללככסס דדווננייןן
1כפית טימין יבשה נזיד בקר עם פטריות
3עלי דפנה שי-מג'י ,שי-טקי
1ליטר ציר בקר מצרכים ל 6 :מנות
3כפות קוניאק או ברנדי זמן הכנה 15 :דקו
זמן בישול :שעתיים
ההכנה:
מצרכים:
שוטפים את הפטריות ומפרידים ביניהן .ממיסים את שומן 1ק"ג נתח אווזית או שייטל חתוך לקוביות
האווז (או מחממים את שמן הזית) .מוסיפים את קוביות הבשר 1חבילת פטריות שי-מג'י
1חבילה פטריות שי טקי
וסוגרים אותן מכל צדדיהן .כשקוביות הבשר זהובות שופכים
1בצל סגול פרוס דק
מעל את הקוניאק ומדליקים .מוסיפים את פרוסות הבצל ואת 1בצל לבן פרוס דק
בצלי שאלוט הקצוצות .מקפיצים את הכול על אש גבוהה אך 3בצלי שאלוט קצוצות
4שיני שום פרוסות דק
נזהרים לא לשרוף את הבצלים. 50גר' שומן אווז או ארבע כפות שמן זית
מוסיפים את הפטריות ומקפיצים שוב .מתבלים את הנזיד עם מלח ופלפל גרוס
2כפיות פפריקה
הכמון ,הפפריקה ,הרוזמרין ,טימין ,עלי הדפנה וגרגירי הפלפל
2כפיות כמון
האנגלי .מרטיבים עם ציר הבקר ומערבבים היטב .מנמיכים את כמה גרגירי פלפל אנגלי
האש ומכסים את הסיר .מבשלים כשעתיים ומדי פעם בודקים 1כף רוזמרין יבשה
אם יש מספיק נוזלים ומערבבים. 34
סלטים מגישים עם פירה או אורז לבן.
סרוק אותי