Page 34 - medorledor122
P. 34

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צצייללווםם‪ ::‬אאללככסס דדווננייןן‬

                                      ‫‪ 1‬כפית טימין יבשה‬         ‫נזיד בקר עם פטריות‬
                                             ‫‪ 3‬עלי דפנה‬             ‫שי‪-‬מג'י‪ ,‬שי‪-‬טקי‬

                                         ‫‪ 1‬ליטר ציר בקר‬                                      ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                  ‫‪ 3‬כפות קוניאק או ברנדי‬                                      ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקו‬
                                                                                            ‫זמן בישול‪ :‬שעתיים‬
                                  ‫ההכנה‪:‬‬
                                                                                                       ‫מצרכים‪:‬‬
‫שוטפים את הפטריות ומפרידים ביניהן‪ .‬ממיסים את שומן‬                       ‫‪ 1‬ק"ג נתח אווזית או שייטל חתוך לקוביות‬

‫האווז (או מחממים את שמן הזית)‪ .‬מוסיפים את קוביות הבשר‬                                   ‫‪ 1‬חבילת פטריות שי‪-‬מג'י‬
                                                                                         ‫‪1‬חבילה פטריות שי טקי‬
‫וסוגרים אותן מכל צדדיהן‪ .‬כשקוביות הבשר זהובות שופכים‬
                                                                                            ‫‪ 1‬בצל סגול פרוס דק‬
‫מעל את הקוניאק ומדליקים‪ .‬מוסיפים את פרוסות הבצל ואת‬                                          ‫‪1‬בצל לבן פרוס דק‬

‫בצלי שאלוט הקצוצות‪ .‬מקפיצים את הכול על אש גבוהה אך‬                                        ‫‪ 3‬בצלי שאלוט קצוצות‬
                                                                                          ‫‪ 4‬שיני שום פרוסות דק‬
                                  ‫נזהרים לא לשרוף את הבצלים‪.‬‬             ‫‪ 50‬גר' שומן אווז או ארבע כפות שמן זית‬

‫מוסיפים את הפטריות ומקפיצים שוב‪ .‬מתבלים את הנזיד עם‬                                            ‫מלח ופלפל גרוס‬
                                                                                               ‫‪ 2‬כפיות פפריקה‬
‫הכמון‪ ,‬הפפריקה‪ ,‬הרוזמרין‪ ,‬טימין‪ ,‬עלי הדפנה וגרגירי הפלפל‬
                                                                                                   ‫‪ 2‬כפיות כמון‬
‫האנגלי‪ .‬מרטיבים עם ציר הבקר ומערבבים היטב‪ .‬מנמיכים את‬                                    ‫כמה גרגירי פלפל אנגלי‬

‫האש ומכסים את הסיר‪ .‬מבשלים כשעתיים ומדי פעם בודקים‬                                           ‫‪ 1‬כף רוזמרין יבשה‬

                                  ‫אם יש מספיק נוזלים ומערבבים‪.‬‬                                                 ‫‪34‬‬

           ‫סלטים‬                  ‫מגישים עם פירה או אורז לבן‪.‬‬

‫סרוק אותי‬
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39