Page 32 - medorledor122
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬  ‫קסרול של ארטישוק‬
‫יש לנגב את הפטריות ולחתוך אותם לפרוסות‪ .‬יש לקלף את‬           ‫ירושלמי ופטריות‬

     ‫הארטישוק הירושלמי ולחתוך אותו לקוביות לא עבות‪.‬‬                                    ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫במחבת סוטאג' ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל‬                                         ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫ואת השום‪ .‬מזהיבים אותם ומוסיפים את הארטישוק‬                                           ‫זמן בישול‪ 26 :‬דקות‬
‫הירושלמי‪ ,‬מערבבים ומכסים‪ .‬מנמיכים את האש ומבשלים‬
                                                                                                 ‫מצרכים‪:‬‬
                                          ‫במשך ‪ 12‬דקות‪.‬‬                                       ‫‪ 1‬בצל קצוץ‬
‫מוסיפים את הפטריות‪ ,‬מערבבים וממשיכים לבשל עוד עשר‬                                      ‫‪ 2‬שיני שום קצוצות‬
‫דקות ועד שהמים שהגירו הפטריות מתחילים להתאדות‪.‬‬                                         ‫‪ 125‬גר' פטריות יער‬
‫ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומוסיפים את הפטרוזיליה‬                                 ‫‪ 125‬גר' פטריות מלך היער‬
                                                                                 ‫‪ 400‬גר' ארטישוק ירושלמי‬
               ‫הקצוצה‪ .‬מערבבים ומבשלים עוד כ‪ 2-‬דקות‪.‬‬                          ‫‪ 1/2‬חבילת פטרוזיליה קצוצה‬
                                                                                      ‫‪ 35‬גר' חמאה מלוחה‬
    ‫תבשילים ותוספות‬                                                                      ‫‪ 1‬כפית אוכמניות‬
                                                                                          ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫סרוק אותי‬
                                                                                                         ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37