Page 33 - medorledor121
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

‫צצייללווםם‪ ::‬אאללככסס דדווננייןן‬

‫סרוק אותי‬                                          ‫ההכנה‪:‬‬         ‫ביף בורגיניון‬
                         ‫חותכים את הבשר לקוביות גדולות‪.‬‬
‫מחממים בסיר את השמן‪ ,‬מוסיפים לסיר את בצלי השאלוט‬                                    ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫הקצוצים ואת קוביות חזה האווז המעושן‪ .‬מזהיבים קלות‬                                  ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                                                                              ‫זמן בישול‪ :‬שעתיים וחצי‬
                                         ‫ומוציאים מן הסיר‪.‬‬
‫מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומזהיבים אותם כחמש דקות‪.‬‬                                          ‫מצרכים‪:‬‬
‫מפזרים מעל את הקמח ומערבבים‪ .‬מוסיפים מעל את ציר‬             ‫‪ 700‬גר' בשר בקר‪ :‬שפונדרה‪ ,‬צוואר או אווזית‬
‫העוף והיין ומתבלים בפלפל גרוס ומלח לפי הטעם‪ .‬מחזירים‬
‫לסיר את בצלי השאלוט וחזה האווז‪ .‬מניחים בסיר את זר עשבי‬                                 ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬
‫תיבול‪ .‬מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש‪ .‬מוסיפים לסיר את‬                                      ‫‪2‬כפות קמח‬
‫הפטריות‪ .‬מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעתיים‬
                                                                            ‫‪ 300‬גר בצלי שאלוט קצוצים‬
      ‫וחצי‪ .‬מדי פעם מערבבים ולפי הצורך מוסיפים קצת מים‪.‬‬                             ‫‪ 1/3‬בקבוק יין אדום‬
                                                                                      ‫‪ 30‬סמ"ק ציר עוף‬
    ‫בשרים‬
                                                            ‫‪ 200‬גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות‬
‫‪33‬‬                                                                          ‫מלח ופלפל גרוס לפי הטעם‬

                                                             ‫זר עשבי תיבול‪ :‬עלה דפנה‪ ,‬תימין ופטרוזיליה‬
                                                                        ‫‪ 200‬גר' פטריות שמפיניון קטנים‬

                                                                                              ‫גיליון ‪121‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38