Page 15 - medorledor11
P. 15
‫סלט גזר בסגנון‬ ‫סלט טבולה עם‬
‫צרפתי‬ ‫קוסקוס‬

‫מצרכים‪:‬‬ ‫מצרכים‪:‬‬

‫‪8‬גזרים מקולפים‬ ‫‪ 1‬חבילה קוסקוס אינסטנט בינוני‬
‫‪ 2‬שיני שום כתושים‬ ‫‪ 3‬עגבניות מקולפות ‪,‬בלי הליבה וחתוכות לקוביות‬
‫צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוץ דק‬
‫‪ 1‬פלפל צהוב חתוך לקוביות דקות‬
‫רוטב וינגרט‬ ‫‪ 1‬גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות‬

‫‪ 2‬כפות חומץ בין יין‬ ‫צרור של פטרוזיליה קצוץ דק‬
‫‪ 5‬כפות שמן תירס‬ ‫עלי נענע קצוצות דק‬
‫‪ 1‬כפית רוטב טבסקו‬
‫‪ 2‬כפיות חרדל דיז'ון‬
‫מלח גס‬ ‫קליפת לימון מגוררת דק‬
‫פלפל‬ ‫מיץ מלימון אחד‬
‫‪ 1‬כוס מים חמים‬
‫לקישוט‪:‬‬ ‫מלח גס‬
‫פלפל‬
‫‪ 2‬ביצים קשות פרוסות דק‬
‫כף צלפים‬ ‫אופן הכנה‪:‬‬

‫אופן ההכנה‪:‬‬ ‫יש להכין את הסלט יום לפני‬
‫בקערה גדולה שמים את הקוסקוס ‪,‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬
‫את הסלט עדיף להכין יום לפני על מנת לשפר את‬ ‫מוסיפים את גרידת הלימון ומיץ הלימון וכן את כוס המים‬
‫טעמו‪ .‬במעבד מזון מגררים דק את הגזרים‪.‬‬ ‫‪.‬מערבבים היטב ומניחים בצד עד שכל המים נספג ‪.‬הקוקוס‬

‫בקערה קטנה מכינים את רוטב הוינגרט‪.‬מערבבים‬ ‫מתרכ ‪.‬‬
‫יחד את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב‬ ‫בינתיים חותכים את כל הירקות וכן קוצצים דק את עשבי‬
‫ומטבלים לפי הטעם‪ .‬בקערה גדולה מניחים את‬ ‫הטיבול ‪.‬מוסיפים אותם לקוסקוס ומערבבים היטב ‪.‬מוסיפים‬
‫הגזרים המגוררים‪,‬מוסיפים לו את השום ואת‬
‫לסלט את רוטב הטבסקו ומשפרים את התיבול לפי הטעם‬
‫הפטרוזיליה ‪.‬שופכים מעל ומערבבים היטב‪.‬‬ ‫ניתן לקשט את הסלט עם זיתים שחורים‬
‫למחרת ניתן לקשט את הסלט ולהגיש מייד‬
‫סלט אבוקדו ואגסים‬
‫אופן הכנה‪:‬‬
‫מצרכים‪:‬‬
‫מניחים בקערת ערבוב את האבוקדו והאגסים‪.‬‬
‫מערבבים את חומרי הרוטב ‪.‬שופכים מעל‬ ‫‪ 2‬כפות חומץ בין יין‬ ‫‪ 2‬אבוקדו חתוכים לקוביות‬
‫‪ 4‬כפות שמן‬ ‫‪ 4‬אגסים חתוכים לפלחים‬
‫ומערבבים בעדינות‪ .‬מקשטים עם העירית‪.‬‬ ‫פלפל ומלח‪.‬‬
‫עירית קצוצה‬
‫כף חרדל דיז'ון‬

‫‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20