Page 14 - medorledor11
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
יום העצמאות
הוא גם יום המנגלים
הכנו לכבודו שפע סלטים שיכולים
לצאת איתכם לבילוי בחייק הטבע
סלט חצילים ורימונים סלט פטריות שמפיניון
מצרכים: מצרכים ל 6-מנות:
2סלסלות פטריות שמפיניון ופרוסות לפרוסות דקות 2-3חצילים בינוניים רצוי בלי גרעינים
מיץ מלימון מיץ לימון
מלח גס
2כפות עלי בזיליקום קצוצים
רוטב מיונז עם קארי: 3כפות שמיר קצוץ
1שן שום כתוש
1כף חרדל בטמפרטורת החדר מלח ופלפל
1חלמון ביצה בטמפרטורת החדר 1גביע שמנת חמוצה
1/4ליטר שמן 1רימון מופרד לגרעינים
מלח ופלפל
אופן הכנה:
2כפיות אבקת קארי
שוטפים את החצילים ,דוקרים אותם בעזרת מזלג
אופן הכנה: וקולים אותם על אש גלויה.לחלופין אפשר לאפות אותם
יש להכין את הסלט יום לפני בתנור שחומם מראש לחום של 220מעלות.
בקערה גדולה שמים את הקוסקוס ,ממליחים ומפלפלים. מרוקנים את בשר החציל ומניחים אותו לצינון במסננת
מוסיפים את גרידת הלימון ומיץ הלימון וכן את כוס המים
.מערבבים היטב ומניחים בצד עד שכל המים נספג .הקוקוס על מנת שהנוזלים (שהם המרירות של החציל) יפלטו.
מניחים את בשר החציל בקערת ערבוב ,מוסיפים את
מתרכך . מיץ הלימון ,עשבי התיבול ,השום והתבלינים.מערבבים.
בינתיים חותכים את כל הירקות וכן קוצצים דק את עשבי מוסיפים את השמנת ומערבבים .לפני ההגשה מקשטים
הטיבול .מוסיפים אותם לקוסקוס ומערבבים היטב .מוסיפים
עם גרעיני הרימון
לסלט את רוטב הטבסקו ומשפרים את התיבול לפי הטעם
ניתן לקשט את הסלט עם זיתים שחורים
סלט ירוק עם שסק ודומדמניות
אופן ההכנה: מצרכים:
מסדרים בקערה גדולה את עלי החסה ,מעל מפזרים את השסק ומעל עלי חסה שטופים וחתוכים לרצועות
מפזרים את הבצל הקצוץ והדומדמניות .לפני ההגשה שופכים מעל את 10שסק מגולענים וחתוכים לרבעים
בצל שאלוט או בצל סגול קטן קצוץ דק
רוטב הוינגרט ומערבבים היטב .
חופן דומדמניות
רוטב וינגרט
2כפות חומץ בין יין
4כפות שמן זית
מלח גס ופלפל
14
יום העצמאות
הוא גם יום המנגלים
הכנו לכבודו שפע סלטים שיכולים
לצאת איתכם לבילוי בחייק הטבע
סלט חצילים ורימונים סלט פטריות שמפיניון
מצרכים: מצרכים ל 6-מנות:
2סלסלות פטריות שמפיניון ופרוסות לפרוסות דקות 2-3חצילים בינוניים רצוי בלי גרעינים
מיץ מלימון מיץ לימון
מלח גס
2כפות עלי בזיליקום קצוצים
רוטב מיונז עם קארי: 3כפות שמיר קצוץ
1שן שום כתוש
1כף חרדל בטמפרטורת החדר מלח ופלפל
1חלמון ביצה בטמפרטורת החדר 1גביע שמנת חמוצה
1/4ליטר שמן 1רימון מופרד לגרעינים
מלח ופלפל
אופן הכנה:
2כפיות אבקת קארי
שוטפים את החצילים ,דוקרים אותם בעזרת מזלג
אופן הכנה: וקולים אותם על אש גלויה.לחלופין אפשר לאפות אותם
יש להכין את הסלט יום לפני בתנור שחומם מראש לחום של 220מעלות.
בקערה גדולה שמים את הקוסקוס ,ממליחים ומפלפלים. מרוקנים את בשר החציל ומניחים אותו לצינון במסננת
מוסיפים את גרידת הלימון ומיץ הלימון וכן את כוס המים
.מערבבים היטב ומניחים בצד עד שכל המים נספג .הקוקוס על מנת שהנוזלים (שהם המרירות של החציל) יפלטו.
מניחים את בשר החציל בקערת ערבוב ,מוסיפים את
מתרכך . מיץ הלימון ,עשבי התיבול ,השום והתבלינים.מערבבים.
בינתיים חותכים את כל הירקות וכן קוצצים דק את עשבי מוסיפים את השמנת ומערבבים .לפני ההגשה מקשטים
הטיבול .מוסיפים אותם לקוסקוס ומערבבים היטב .מוסיפים
עם גרעיני הרימון
לסלט את רוטב הטבסקו ומשפרים את התיבול לפי הטעם
ניתן לקשט את הסלט עם זיתים שחורים
סלט ירוק עם שסק ודומדמניות
אופן ההכנה: מצרכים:
מסדרים בקערה גדולה את עלי החסה ,מעל מפזרים את השסק ומעל עלי חסה שטופים וחתוכים לרצועות
מפזרים את הבצל הקצוץ והדומדמניות .לפני ההגשה שופכים מעל את 10שסק מגולענים וחתוכים לרבעים
בצל שאלוט או בצל סגול קטן קצוץ דק
רוטב הוינגרט ומערבבים היטב .
חופן דומדמניות
רוטב וינגרט
2כפות חומץ בין יין
4כפות שמן זית
מלח גס ופלפל
14