Page 14 - medorledor11
P. 14
‫פינת הטעמים של יהודית‬

‫יום העצמאות‬
‫הוא גם יום המנגלים‬
‫הכנו לכבודו שפע סלטים שיכולים‬
‫לצאת איתכם לבילוי בחייק הטבע‬

‫סלט חצילים ורימונים סלט פטריות שמפיניון‬

‫מצרכים‪:‬‬ ‫מצרכים ל‪ 6-‬מנות‪:‬‬

‫‪ 2‬סלסלות פטריות שמפיניון ופרוסות לפרוסות דקות‬ ‫‪2-3‬חצילים בינוניים רצוי בלי גרעינים‬
‫מיץ מלימון‬ ‫מיץ לימון‬
‫מלח גס‬
‫‪ 2‬כפות עלי בזיליקום קצוצים‬
‫רוטב מיונז עם קארי‪:‬‬ ‫‪ 3‬כפות שמיר קצוץ‬
‫‪ 1‬שן שום כתוש‬
‫‪ 1‬כף חרדל בטמפרטורת החדר‬ ‫מלח ופלפל‬
‫‪1‬חלמון ביצה בטמפרטורת החדר‬ ‫‪ 1‬גביע שמנת חמוצה‬

‫‪ 1/4‬ליטר שמן‬ ‫‪ 1‬רימון מופרד לגרעינים‬
‫מלח ופלפל‬
‫אופן הכנה‪:‬‬
‫‪ 2‬כפיות אבקת קארי‬
‫שוטפים את החצילים‪ ,‬דוקרים אותם בעזרת מזלג‬
‫אופן הכנה‪:‬‬ ‫וקולים אותם על אש גלויה‪.‬לחלופין אפשר לאפות אותם‬

‫יש להכין את הסלט יום לפני‬ ‫בתנור שחומם מראש לחום של ‪ 220‬מעלות‪.‬‬
‫בקערה גדולה שמים את הקוסקוס ‪,‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬ ‫מרוקנים את בשר החציל ומניחים אותו לצינון במסננת‬
‫מוסיפים את גרידת הלימון ומיץ הלימון וכן את כוס המים‬
‫‪.‬מערבבים היטב ומניחים בצד עד שכל המים נספג ‪.‬הקוקוס‬ ‫על מנת שהנוזלים (שהם המרירות של החציל) יפלטו‪.‬‬
‫מניחים את בשר החציל בקערת ערבוב‪ ,‬מוסיפים את‬
‫מתרכך ‪.‬‬ ‫מיץ הלימון‪ ,‬עשבי התיבול‪ ,‬השום והתבלינים‪.‬מערבבים‪.‬‬
‫בינתיים חותכים את כל הירקות וכן קוצצים דק את עשבי‬ ‫מוסיפים את השמנת ומערבבים‪ .‬לפני ההגשה מקשטים‬
‫הטיבול ‪.‬מוסיפים אותם לקוסקוס ומערבבים היטב ‪.‬מוסיפים‬
‫עם גרעיני הרימון‬
‫לסלט את רוטב הטבסקו ומשפרים את התיבול לפי הטעם‬
‫ניתן לקשט את הסלט עם זיתים שחורים‬

‫סלט ירוק עם שסק ודומדמניות‬

‫אופן ההכנה‪:‬‬ ‫מצרכים‪:‬‬

‫מסדרים בקערה גדולה את עלי החסה ‪,‬מעל מפזרים את השסק ומעל‬ ‫עלי חסה שטופים וחתוכים לרצועות‬
‫מפזרים את הבצל הקצוץ והדומדמניות‪ .‬לפני ההגשה שופכים מעל את‬ ‫‪ 10‬שסק מגולענים וחתוכים לרבעים‬
‫בצל שאלוט או בצל סגול קטן קצוץ דק‬
‫רוטב הוינגרט ומערבבים היטב ‪.‬‬
‫חופן דומדמניות‬
‫רוטב וינגרט‬

‫‪ 2‬כפות חומץ בין יין‬
‫‪ 4‬כפות שמן זית‬
‫מלח גס ופלפל‬

‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19