Page 37 - medorledor117
P. 37
מגזין מדור לדור
סלטים
צילוםס :ארולקכאסותדיונין צילום :אלכס דונין
ההכנה: סלט כרובית עם חומץ בן
מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול ,כשהמים רותחים מוסיפים יין ועשבי תיבול טריים
את פרחי הכרובית ומבשלים על אש גבוהה כ 6 -דקות .מסננים
מצרכים ל 4 :מנות
ומקררים כמה דקות. זמן הכנה 25 :דקות
מניחים אותם בקערה. זמן בישול 3-4 :דקות
מכינים את רוטב הויניגרט :בקערת המיקסר מניחים את השמן,
החומץ ,הפטרוזיליה ,הטרגון ,מלח ופלפל גרוס לפי הטעם. מצרכים:
מקציפים מספר דקות עד קבלת רוטב הומוגני .שומרים את כרובית מחולקת לפרחים
הרוטב במקרר לפחות שעה לפני ההגשה.
מכינים את מיונז החרדל: לרוטב הויניגרט:
שמים בקערה את החלמון ,מוסיפים כפית חומץ ,את החרדל, 6כפות שמן זית איכותי
3כפות חומץ בן יין לבן
מלח ופלפל. 1כף פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
בעזרת מטרפה ידנית או חשמלית מתחילים להקציף, 2כפיות טרגון קצוץ דק מאוד
כשהמרקם הומוגני מתחילים לטפטף את השמן תוך כדי ערבוב.
כשכל השמן נזלף פנימה והמיונז הומוגני ויציב ,מטריפים מלח ופלפל גרוס
פנימה את כפית החומץ הנוספת ובודקים את התיבול .מתקנים
לרוטב מיונז עם חרדל:
לפי הצורך. (כל החומרים צריכים להיות בטמפרטורת החדר)
קצת לפני ההגשה שופכים מעל הכרובית את רוטב הויניגרט,
175מ"ל שמן
מערבבים קלות ומגישים לצד המיונז החרדל. 1ביצה
*אם מגישים את המנה לטבעונים אז בלי רוטב המיונז עם חרדל
1כפית חרדל
37 2כפיות חומץ בן יין
מלח ,פלפל
גיליון 117