Page 37 - medorledor117
P. 37

‫מגזין מדור לדור‬

      ‫סלטים‬
‫צילוםס‪ :‬ארולקכאסותדיונין‬                                    ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬   ‫סלט כרובית עם חומץ בן‬
‫מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול‪ ,‬כשהמים רותחים מוסיפים‬            ‫יין ועשבי תיבול טריים‬
‫את פרחי הכרובית ומבשלים על אש גבוהה כ ‪ 6 -‬דקות‪ .‬מסננים‬
                                                                                                   ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                      ‫ומקררים כמה דקות‪.‬‬                                           ‫זמן הכנה‪ 25 :‬דקות‬
                                     ‫מניחים אותם בקערה‪.‬‬                                         ‫זמן בישול‪ 3-4 :‬דקות‬
‫מכינים את רוטב הויניגרט‪ :‬בקערת המיקסר מניחים את השמן‪,‬‬
    ‫החומץ‪ ,‬הפטרוזיליה‪ ,‬הטרגון‪ ,‬מלח ופלפל גרוס לפי הטעם‪.‬‬                                                      ‫מצרכים‪:‬‬
‫מקציפים מספר דקות עד קבלת רוטב הומוגני‪ .‬שומרים את‬                                            ‫כרובית מחולקת לפרחים‬
                   ‫הרוטב במקרר לפחות שעה לפני ההגשה‪.‬‬
                                  ‫מכינים את מיונז החרדל‪:‬‬                                               ‫לרוטב הויניגרט‪:‬‬
‫שמים בקערה את החלמון‪ ,‬מוסיפים כפית חומץ‪ ,‬את החרדל‪,‬‬                                             ‫‪ 6‬כפות שמן זית איכותי‬
                                                                                                ‫‪ 3‬כפות חומץ בן יין לבן‬
                                               ‫מלח ופלפל‪.‬‬                              ‫‪ 1‬כף פטרוזיליה קצוצה דק מאוד‬
‫בעזרת מטרפה ידנית או חשמלית מתחילים להקציף‪,‬‬                                               ‫‪ 2‬כפיות טרגון קצוץ דק מאוד‬
‫כשהמרקם הומוגני מתחילים לטפטף את השמן תוך כדי ערבוב‪.‬‬
‫כשכל השמן נזלף פנימה והמיונז הומוגני ויציב‪ ,‬מטריפים‬                                                   ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫פנימה את כפית החומץ הנוספת ובודקים את התיבול‪ .‬מתקנים‬
                                                                                                 ‫לרוטב מיונז עם חרדל‪:‬‬
                                                ‫לפי הצורך‪.‬‬              ‫(כל החומרים צריכים להיות בטמפרטורת החדר)‬
‫קצת לפני ההגשה שופכים מעל הכרובית את רוטב הויניגרט‪,‬‬
                                                                                                         ‫‪ 175‬מ"ל שמן‬
                ‫מערבבים קלות ומגישים לצד המיונז החרדל‪.‬‬                                                         ‫‪ 1‬ביצה‬
‫*אם מגישים את המנה לטבעונים אז בלי רוטב המיונז עם חרדל‬
                                                                                                         ‫‪ 1‬כפית חרדל‬
‫‪37‬‬                                                                                                  ‫‪ 2‬כפיות חומץ בן יין‬

                                                                                                           ‫מלח‪ ,‬פלפל‬

                                                                                                              ‫גיליון ‪117‬‬
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42