Page 39 - medorledor117
P. 39

‫מגזין מדור לדור‬                                             ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

       ‫קינוחים‬

‫סרוק אותי‬

        ‫הטבה למדור לדור‬‫בתוקף עד ‪30/6/23‬‬

‫‪%‬מאומה‪5‬גוא‪2‬הוון‪8‬מכו‪8‬הלצ‪8‬שרכיי‪3‬המרםו‪7‬נ‪-‬שתי‪4‬חשחם‪5‬לקה‪100‬‬       ‫פאר שזיפים‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬             ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
 ‫לילה קודם שמים בקערה מים פושרים וקצת רום ומשרים בהם‬                 ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                                     ‫זמן אפיה‪ 50 :‬דקות‬
        ‫את השזיפים המיובשים‪ .‬בבוקר מסננים ושומרים בצד‪.‬‬
                   ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 200‬מעלות‪.‬‬                           ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                            ‫‪ 250‬גר' קמח‬
 ‫מערבבים בקערה יחד את הקמח‪ ,‬הסוכר וסוכר הוניל‪ .‬מוסיפים‬                      ‫‪ 150‬גר' סוכר‬
 ‫את הביצים אחת אחר השנייה תוך ערבוב‪ .‬מתחילים להוסיף‬
 ‫בהדרגה את החלב עד קבלת בלילה חלקה‪ .‬מוסיפים את הרום‪.‬‬                          ‫‪ 1‬סוכר וניל‬
 ‫משמנים היטב (חמאה) ומקמחים קלות תבנית‪ .‬בתחתית‬                                   ‫‪ 4‬ביצים‬
 ‫מסדרים את השזיפים ומעל שופכים את הבלילה‪ .‬אופים במשך‬
 ‫חמישים דקות‪ .‬כדי לבדוק עם העוגה מוכנה לאחר חמישים‬                           ‫‪ 1‬ליטר חלב‬
 ‫דקות יש לדקור את העוגה עם סכין‪ .‬עם להב הסכין יבש סימן‬               ‫‪ 100‬גר שזיפים‬
 ‫שהעוגה מוכנה ואם לא‪ ,‬יש להחזיר את העוגה לעוד מספר‬                    ‫מיובשים ללא גלעין‬

                                                     ‫דקות‪.‬‬                    ‫‪ 1‬שוט רום‬

 ‫‪39‬‬                                                                             ‫גיליון ‪117‬‬
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44