Page 38 - medorledor117
P. 38

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

           ‫פשטידות וקישים‬                                  ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫סרוק אותי‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫קיש עם גבינה‬
                                                   ‫לבצק‪:‬‬         ‫תבנית פאי בינונית‬
                                                                         ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫בקערת המערבל שמים את הקמח‪ ,‬מוסיפים את השמן‪,‬‬                             ‫זמן הכנה‪ 45 :‬דקות‬
‫המלח ואת החמאה חתוכה לקוביות קטנות‪ .‬מערבלים‬                             ‫זמן אפיה‪ 20 :‬דקות‬
‫בפולסים קצרים עד קבלת בצק חולי‪ .‬מוסיפים את המים‬
                                                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
                      ‫ומערבלים שוב עד קבלת בצק אחיד‪.‬‬                           ‫לבצק הפריך‪:‬‬
‫מהדקים את הבצק בתבנית המשומנת ודוקרים אותו‪.‬‬                                    ‫‪ 200‬גר' קמח‬
                                                                              ‫‪ 110‬גר' חמאה‬
                              ‫מניחים במקרר כ‪ 1/2-‬שעה‪.‬‬
                      ‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות‬                               ‫קורט מלח‬
                                                                                  ‫‪ 1‬כף שמן‬
                                                   ‫למלית‪:‬‬                  ‫‪ 2‬כפות מים קרים‬
                        ‫מפרידים בין החלמונים לחלבונים‪.‬‬
‫מערבבים בקערה יחד את החלמונים והגבינה הלבנה‪.‬‬                                         ‫למלית‪:‬‬
‫מקציפים את החלבונים ומוסיפים לתערובת הגבינה תוך כדי‬                   ‫‪ 250‬גר' גבינה לבנה ‪9%‬‬
 ‫קיפול‪ .‬ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את העירית הקצוצה‪.‬‬
‫שופכים את התערובת על הבצק‪ ,‬מפזרים מעל את הגבינה‬                               ‫‪ 175‬גר' חמאה‬
             ‫הצהובה ואת החמאה חתוכה לקוביות קטנות‪.‬‬              ‫‪ 100‬גר' גבינה צהובה מגוררת‬
              ‫אופים כ ‪ 20 -‬דקות או עד שהקיש יציב וזהוב‪.‬‬
        ‫מוציאים מן התנור ומניחים עשר דקות עד ההגשה‪.‬‬                 ‫‪ 1/2‬חבילה עירית קצוצה‬
                                                                                    ‫‪ 3‬ביצים‬

                                                                            ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                                          ‫‪38‬‬
   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43