Page 38 - medorledor117
P. 38
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
פשטידות וקישים צילום :אלכס דונין
סרוק אותי
ההכנה: קיש עם גבינה
לבצק: תבנית פאי בינונית
מצרכים ל 4 :מנות
בקערת המערבל שמים את הקמח ,מוסיפים את השמן, זמן הכנה 45 :דקות
המלח ואת החמאה חתוכה לקוביות קטנות .מערבלים זמן אפיה 20 :דקות
בפולסים קצרים עד קבלת בצק חולי .מוסיפים את המים
מצרכים:
ומערבלים שוב עד קבלת בצק אחיד. לבצק הפריך:
מהדקים את הבצק בתבנית המשומנת ודוקרים אותו. 200גר' קמח
110גר' חמאה
מניחים במקרר כ 1/2-שעה.
מחממים תנור לחום של 180מעלות קורט מלח
1כף שמן
למלית: 2כפות מים קרים
מפרידים בין החלמונים לחלבונים.
מערבבים בקערה יחד את החלמונים והגבינה הלבנה. למלית:
מקציפים את החלבונים ומוסיפים לתערובת הגבינה תוך כדי 250גר' גבינה לבנה 9%
קיפול .ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את העירית הקצוצה.
שופכים את התערובת על הבצק ,מפזרים מעל את הגבינה 175גר' חמאה
הצהובה ואת החמאה חתוכה לקוביות קטנות. 100גר' גבינה צהובה מגוררת
אופים כ 20 -דקות או עד שהקיש יציב וזהוב.
מוציאים מן התנור ומניחים עשר דקות עד ההגשה. 1/2חבילה עירית קצוצה
3ביצים
מלח ופלפל גרוס
38