Page 32 - medorledor117
P. 32
משפחה
צילום עידו רוזנטל אוכל ,זכרונות
ומחסומים
שהגיעה לביתי לא אהבה כבדי עוף ,כמובן כשהיא התארחה דאגתי מאת :יהודית לוטואק
להכין עבורה מנה אחרת ,אך להפתעתי פתאום היא ביקשה לטעום
את הכבדים שהכנתי ,שאלתי אותה למה והיא ענתה פשוט מריח פעם החלטתי להכניס אתכם לעולם הקולינרי שליה
נהדר ,ריח שונה ממה שהכירה עד כה .טעמה והתלהבה ומאז בכל
ואיך הכל קשור בזיכרונות וגם מתובל בלא מעט
הזדמנות היא מבקשת שאכין לה מאכלים עם כבדים. מחסומים (לא שלי) של האנשים הסובבים אותי (משפחה,
דוגמה זו חזרה לא פעם .הרבה אנשים זוכרים ריחות.
חברים וכמובן לקוחות).
אחד הדברים שלמדתי הוא שאסור להכריח
מישהו לטעום או לאכול מאכל שמעורר אצלו אבל לפני הכל בואו ואספר לכם איך הכל התחיל:
אנטי כי לא מעט פעמים חל שינוי ולאט לאט
אותו אדם משנה את דעתו ואפילו ינסה לטעום האהבה שלי לבישול ,למטבח וכמובן לעולם הקולינרי התחיל
כמקום מפלט .מפתיע ומסקרן! למי שעוד לא מכיר אותי נכנסתי
מרצונו. לעולם הזה בגיל 6ומאז לא עזבתי .מצאתי במטבח חוף מבטחים
שבו הכל היה שקט ,מואר וכמובן מאפשר ,לא אכנס לכאן לסיבות
חשוב שתזכרו שאוכל הוא למעשה אוסף של זיכרונות ושל חוויות. שהביאו אותי לחפש מקום מפלט בקצרה רק אומר שבאותן שנים
תמיד חשוב להיות עם ראש פתוח כי לרוב מה שלא אהבתם פעם
חוויתי אירועים מטלטלים מאוד.
אולי יהפוך למאכל האהוב עליכם.
תמיד אהבתי לטעום טעמים חדשים ,לעולם לא אמרתי על מאכל
יהודית לוטואק ,האוכל כמשחק שעוד לא טעמתי "זה לא טעים" .לא היו לי שום מחסומים למאכלים
[email protected] I 054-7388825 בגלל הריח או הנראות שלהם .תמיד ניסיתי ורק לאחר מכן החלטתי
אם טעים לי או לא .מגיל 6ועד היום המטבח הוא תמיד אחד
על המומחית
המקומות שאני מרגישה בו נוח ,שלווה ושקטה.
סרוק אותי אני זוכרת את המאכל הראשון שהכנתי זה היה מוס שוקולד,
תשאלו למה? פשוט מאוהבת בשוקולד מריר ובמיוחד בריח שלו
כשממיסים אותו .אני זוכרת שהוריי ואחי מאוד נהנו והכי אני זוכרת
את האושר והשמחה שמילאו אותי כשהסתכלתי עליהם אוכלים.
עם השנים אהבתי למטבח הפכה מהובי לאחד מהעסקים שלי .
כמו שידוע לכם אני מתמחה בבישול הצרפתי ,אחד הקשיים שהיו
לי בתחילת הדרך היה להתאים את המטבח הצרפתי מבחינת
המצרכים למיצרכים הקיימים בארץ .את המתכונים שהכנתי
תכננתי ראשית בראשי כשאני מפעילה את הזכרונות שיש לי
מבחינת הריחות והטעמים ,כך שחזרתי מאכלים שאכלתי בילדותי
ובמסעדות שביקרתי בהם עם משפחתי.
כשהתחלתי לעשות את החוויות הקולינריות הבנתי שלהמון
אנשים יש מחסומים לגבי מאכל זה או אחר ,לפעמים זה נובע בגלל
דעות קדומות ,זיכרון ילדות או חוויה לא מוצלחת .כלתי לעתיד עד
32