Page 32 - medorledor117
P. 32

‫משפחה‬

‫צילום עידו רוזנטל‬                                           ‫אוכל‪ ,‬זכרונות‬
                                                               ‫ומחסומים‬

‫שהגיעה לביתי לא אהבה כבדי עוף‪ ,‬כמובן כשהיא התארחה דאגתי‬                                          ‫מאת‪ :‬יהודית לוטואק‬
‫להכין עבורה מנה אחרת‪ ,‬אך להפתעתי פתאום היא ביקשה לטעום‬
‫את הכבדים שהכנתי‪ ,‬שאלתי אותה למה והיא ענתה פשוט מריח‬        ‫פעם החלטתי להכניס אתכם לעולם הקולינרי שליה‬
‫נהדר‪ ,‬ריח שונה ממה שהכירה עד כה‪ .‬טעמה והתלהבה ומאז בכל‬
                                                            ‫ואיך הכל קשור בזיכרונות וגם מתובל בלא מעט‬
           ‫הזדמנות היא מבקשת שאכין לה מאכלים עם כבדים‪.‬‬      ‫מחסומים (לא שלי) של האנשים הסובבים אותי (משפחה‪,‬‬
           ‫דוגמה זו חזרה לא פעם‪ .‬הרבה אנשים זוכרים ריחות‪.‬‬
                                                                                               ‫חברים וכמובן לקוחות)‪.‬‬
  ‫אחד הדברים שלמדתי הוא שאסור להכריח‬
  ‫מישהו לטעום או לאכול מאכל שמעורר אצלו‬                             ‫אבל לפני הכל בואו ואספר לכם איך הכל התחיל‪:‬‬
  ‫אנטי כי לא מעט פעמים חל שינוי ולאט לאט‬
  ‫אותו אדם משנה את דעתו ואפילו ינסה לטעום‬                   ‫האהבה שלי לבישול‪ ,‬למטבח וכמובן לעולם הקולינרי התחיל‬
                                                            ‫כמקום מפלט‪ .‬מפתיע ומסקרן! למי שעוד לא מכיר אותי נכנסתי‬
                                    ‫מרצונו‪.‬‬                 ‫לעולם הזה בגיל ‪ 6‬ומאז לא עזבתי‪ .‬מצאתי במטבח חוף מבטחים‬
                                                            ‫שבו הכל היה שקט‪ ,‬מואר וכמובן מאפשר‪ ,‬לא אכנס לכאן לסיבות‬
‫חשוב שתזכרו שאוכל הוא למעשה אוסף של זיכרונות ושל חוויות‪.‬‬    ‫שהביאו אותי לחפש מקום מפלט בקצרה רק אומר שבאותן שנים‬
‫תמיד חשוב להיות עם ראש פתוח כי לרוב מה שלא אהבתם פעם‬
                                                                                          ‫חוויתי אירועים מטלטלים מאוד‪.‬‬
                             ‫אולי יהפוך למאכל האהוב עליכם‪.‬‬
                                                            ‫תמיד אהבתי לטעום טעמים חדשים‪ ,‬לעולם לא אמרתי על מאכל‬
                            ‫יהודית לוטואק‪ ,‬האוכל כמשחק‬      ‫שעוד לא טעמתי "זה לא טעים"‪ .‬לא היו לי שום מחסומים למאכלים‬
         ‫‪[email protected] I 054-7388825‬‬             ‫בגלל הריח או הנראות שלהם‪ .‬תמיד ניסיתי ורק לאחר מכן החלטתי‬
                                                            ‫אם טעים לי או לא‪ .‬מגיל ‪ 6‬ועד היום המטבח הוא תמיד אחד‬
    ‫על המומחית‬
                                                                            ‫המקומות שאני מרגישה בו נוח‪ ,‬שלווה ושקטה‪.‬‬
‫סרוק אותי‬                                                   ‫אני זוכרת את המאכל הראשון שהכנתי זה היה מוס שוקולד‪,‬‬
                                                            ‫תשאלו למה? פשוט מאוהבת בשוקולד מריר ובמיוחד בריח שלו‬
                                                            ‫כשממיסים אותו‪ .‬אני זוכרת שהוריי ואחי מאוד נהנו והכי אני זוכרת‬
                                                             ‫את האושר והשמחה שמילאו אותי כשהסתכלתי עליהם אוכלים‪.‬‬

                                                              ‫עם השנים אהבתי למטבח הפכה מהובי לאחד מהעסקים שלי ‪.‬‬
                                                            ‫כמו שידוע לכם אני מתמחה בבישול הצרפתי‪ ,‬אחד הקשיים שהיו‬
                                                            ‫לי בתחילת הדרך היה להתאים את המטבח הצרפתי מבחינת‬
                                                            ‫המצרכים למיצרכים הקיימים בארץ‪ .‬את המתכונים שהכנתי‬
                                                            ‫תכננתי ראשית בראשי כשאני מפעילה את הזכרונות שיש לי‬
                                                            ‫מבחינת הריחות והטעמים‪ ,‬כך שחזרתי מאכלים שאכלתי בילדותי‬

                                                                                  ‫ובמסעדות שביקרתי בהם עם משפחתי‪.‬‬
                                                            ‫כשהתחלתי לעשות את החוויות הקולינריות הבנתי שלהמון‬
                                                            ‫אנשים יש מחסומים לגבי מאכל זה או אחר‪ ,‬לפעמים זה נובע בגלל‬
                                                            ‫דעות קדומות‪ ,‬זיכרון ילדות או חוויה לא מוצלחת‪ .‬כלתי לעתיד עד‬

                                                                                                                     ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37