Page 37 - medorledor111
P. 37

‫מגזין מדור לדור‬                                    ‫בתוקף עד ‪31/12/22‬‬  ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

 ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬

‫‪%‬מאומה‪5‬גוא‪2‬הוון‪8‬מכו‪8‬הלצ‪8‬שרכיי‪3‬המרםו‪7‬נ‪-‬שתי‪4‬חשחם‪5‬לקה‪0‬‬

    ‫יש לחמם מראש תנור לחום של ‪ 200‬מעלות (טרמוסטט ‪)6‬‬                           ‫טורט סתווית עם‬
                        ‫יש לטחון בצורה גסה את אגוזי מלך‪.‬‬              ‫חבושים‪ ,‬תפוחים ואגסים‬

‫יש לחתוך את הבצק לשניים‪ .‬בעזרת מערוך יש לרדד את הבצק‬                                                         ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫לעיגול קצת יותר גדול מקוטר תבנית טארט (קוטר ‪ .)26‬יש‬                                                         ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                                                                            ‫זמן אפיה‪ 35 :‬דקות‬
             ‫לשמן את התבנית במעט חמאה ומעל ניר אפיה‪.‬‬
‫להניח מעל את עיגול הבצק‪ .‬במרכז הבצק מניחים את פרוסות‬                                                                  ‫מצרכים‪:‬‬
‫הפירות (משלבים את הפרוסות פעם אגסים‪ ,‬פעם תפוחים‪,‬‬                                                              ‫‪ 500‬גר' בצק עלים‬

                        ‫פעם חבושים)‪ ,‬הצימוקים ואגוזי מלך‪.‬‬                                                              ‫‪ 1‬חבוש‬
                        ‫מפזרים מעל את הקינמון וסוכר וניל‪.‬‬                                                            ‫‪ 2‬תפוחים‬
                                                                                                                       ‫‪ 2‬אגסים‬
                                   ‫שופכים מעל את הדבש‪.‬‬                                                          ‫‪ 2‬כפות צימוקים‬
‫מרדדים את חצי השני של הבצק לעיגול ומניחים מעל הפירות‪.‬‬                                                         ‫‪ 2‬כפות אגוזי מלך‬
‫חותכים את עודף הבצק‪ ,‬מברישים בחלבון‪ ,‬סוגרים ומהדקים‬                                                                ‫‪ 2‬כפות דבש‬
                                                                                                               ‫‪ 1/2‬כפית קינמון‬
                                      ‫את שני עיגולי הבצק‪.‬‬                                                     ‫‪ 1‬שקית סוכר וניל‬
‫מערבבים בקערה היטב את החלמון ובעזרת מברשת מברישים‬                                                              ‫‪ 1‬חלבון ו ‪ 1‬חלמון‬

                               ‫את החלק העליון של העוגה‪.‬‬                                                                ‫ההכנה‪:‬‬
‫יוצרים חור במרכז העוגה בקוטר (בקוטר של ס"מ) על מנת‬                             ‫יש לקלף את הפירות ולפרוס אותם לפרוסות דקות‪.‬‬

                        ‫שהאדים יצאו ולא ירטיבו את הבצק‪.‬‬                                                                ‫גיליון ‪111‬‬
    ‫אופים בתנור במשך ‪ 35‬עד ‪ 40‬דקות עד שהעוגה מוזהבת‪.‬‬

                                      ‫מגישים פושר או קר‪.‬‬

‫‪37‬‬
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42