Page 35 - medorledor111
P. 35
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
ההכנה: קרם (מרק) של אגסים
תחילה יש לקלף את הבצל ולקצוץ אותו דק .במקביל מקלפים וערמונים עם נגיעה של
את האגסים וחותכים אותם לקוביות גדולות .מחממים בסיר
פפריקה
את שמן הזית ומזהיבים את הבצל.
מוסיפים את קוביות האגסים ומקפיצים יחד כ 2-דקות .מפזרים במנה טבעונית מחליפים את השמנת
מעל את הפפריקה האדומה ,מוסיפים את הערמונים ו 300מ"ל לחלב קוקוס
מים .מבשלים כ 15-דקות. מצרכים ל 4 :מנות
לאחר מכן מוסיפים את השמנת/חלב קוקוס .ממליחים זמן הכנה 10 :דקות
זמן אפיה 20 :דקות
ומפלפלים לפי הטעם ואז טוחנים למרקם חלק.
טועמים ואם יש צורך מתקנים את התיבול על ידי הוספה של מצרכים:
250גר' ערמונים מבושלים למחצה (ניתן לקנות בשקיות)
פפריקה ,מלח ופלפל.
מחממים מחבת קטן ומזהיבים בה את הצנוברים. 1/4כפית פפריקה מתוקה
מוזגים את המרק כשהוא חם ומפזרים מעל את הצנוברים. 2כפות צנוברים
6אגסים
35 1בצל אדום
200מ"ל שמנת בישול או חלב קוקוס
כף שמן זית
מלח ופלפל לבן גרוס
גיליון 111