Page 35 - medorledor111
P. 35

‫מגזין מדור לדור‬

                                                          ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬  ‫קרם (מרק) של אגסים‬
‫תחילה יש לקלף את הבצל ולקצוץ אותו דק‪ .‬במקביל מקלפים‬       ‫וערמונים עם נגיעה של‬
‫את האגסים וחותכים אותם לקוביות גדולות‪ .‬מחממים בסיר‬
                                                                         ‫פפריקה‬
                         ‫את שמן הזית ומזהיבים את הבצל‪.‬‬
‫מוסיפים את קוביות האגסים ומקפיצים יחד כ‪ 2-‬דקות‪ .‬מפזרים‬             ‫במנה טבעונית מחליפים את השמנת‬
‫מעל את הפפריקה האדומה‪ ,‬מוסיפים את הערמונים ו ‪ 300‬מ"ל‬                                        ‫לחלב קוקוס‬

                                  ‫מים‪ .‬מבשלים כ‪ 15-‬דקות‪.‬‬                                     ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫לאחר מכן מוסיפים את השמנת‪/‬חלב קוקוס‪ .‬ממליחים‬                                                ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
                                                                                            ‫זמן אפיה‪ 20 :‬דקות‬
              ‫ומפלפלים לפי הטעם ואז טוחנים למרקם חלק‪.‬‬
‫טועמים ואם יש צורך מתקנים את התיבול על ידי הוספה של‬                                                    ‫מצרכים‪:‬‬
                                                          ‫‪ 250‬גר' ערמונים מבושלים למחצה (ניתן לקנות בשקיות)‬
                                      ‫פפריקה‪ ,‬מלח ופלפל‪.‬‬
            ‫מחממים מחבת קטן ומזהיבים בה את הצנוברים‪.‬‬                                  ‫‪ 1/4‬כפית פפריקה מתוקה‬
    ‫מוזגים את המרק כשהוא חם ומפזרים מעל את הצנוברים‪.‬‬                                            ‫‪ 2‬כפות צנוברים‬
                                                                                                       ‫‪ 6‬אגסים‬
‫‪35‬‬                                                                                                  ‫‪ 1‬בצל אדום‬

                                                                             ‫‪ 200‬מ"ל שמנת בישול או חלב קוקוס‬
                                                                                                    ‫כף שמן זית‬

                                                                                           ‫מלח ופלפל לבן גרוס‬

                                                                                                       ‫גיליון ‪111‬‬
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40