Page 34 - medorledor111
P. 34
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין צילום :אלכס דונין
ההכנה: שוקי אווז ופטריות יער
ראשית מקלפים את הבצלים וקוצצים אותם .מקלפים גם ופורטובלו
את תפוחי האדמה. מצרכים ל 4 :מנות
מנקים את הפטריות בעזרת מטלית לחה ואז חותכים אותם זמן הכנה 30 :דקות
זמן בישול :שעה וחצי
לרביעיות.
מחממים מחבת וממיסים בה כף שומן אווז ,משחימים מכל מצרכים:
הצדדים את שוקי האווז .בזמן סגירת השוקיים יש לשפוך 4שוקי אווז
150גר' פטריות יער
מדי פעם את עודפי השומן. 150גר' פטריות פורטובלו
בסיר עם תחתית עבה ממיסים על אש בינונית כף וחצי שומן
אווז ,מוסיפים את הבצל הקצוץ .מבשלים עד שהבצל שקוף 2בצלים
שומן אווז
ואז מוסיפים את שוקי האווז. 400מ"ל ציר בקר
מוסיפים את ציר הבקר והבוקה גרני .מכסים את הסיר 25מ"ל ארמניאק או ברנדי
ומבשלים כ 20-דקות .לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה בוקה גרני
מלח ופלפל גרוס
וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ 40-דקות. 2כפות פטרוזיליה קצוצה
במחבת שבה השחמנו את שוקי האווז מקפיצים את 10תפוחי אדמה בינוניות
הפטריות ואז שופכים מעל את הארמניאק /ברנדי ומדליקים
34
על מנת לעשות פלמבה.
מוסיפים את הפטריות לסיר בו מבשלים את שוקי האווז
ותפוחי האדמה .מבשלים עוד כ 10-דקות נוספות.
מעבירים לצלחת הגשה ומעל מפזרים פטרוזיליה קצוצה.