Page 34 - medorledor111
P. 34

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬                                          ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫שוקי אווז ופטריות יער‬
‫ראשית מקלפים את הבצלים וקוצצים אותם‪ .‬מקלפים גם‬                         ‫ופורטובלו‬

                                       ‫את תפוחי האדמה‪.‬‬                                      ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫מנקים את הפטריות בעזרת מטלית לחה ואז חותכים אותם‬                                           ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
                                                                                         ‫זמן בישול‪ :‬שעה וחצי‬
                                                ‫לרביעיות‪.‬‬
‫מחממים מחבת וממיסים בה כף שומן אווז‪ ,‬משחימים מכל‬                                                      ‫מצרכים‪:‬‬
‫הצדדים את שוקי האווז‪ .‬בזמן סגירת השוקיים יש לשפוך‬                                                  ‫‪ 4‬שוקי אווז‬
                                                                                            ‫‪ 150‬גר' פטריות יער‬
                               ‫מדי פעם את עודפי השומן‪.‬‬                                ‫‪ 150‬גר' פטריות פורטובלו‬
‫בסיר עם תחתית עבה ממיסים על אש בינונית כף וחצי שומן‬
‫אווז‪ ,‬מוסיפים את הבצל הקצוץ‪ .‬מבשלים עד שהבצל שקוף‬                                                     ‫‪ 2‬בצלים‬
                                                                                                     ‫שומן אווז‬
                              ‫ואז מוסיפים את שוקי האווז‪.‬‬                                      ‫‪ 400‬מ"ל ציר בקר‬
‫מוסיפים את ציר הבקר והבוקה גרני‪ .‬מכסים את הסיר‬                                       ‫‪ 25‬מ"ל ארמניאק או ברנדי‬
‫ומבשלים כ‪ 20-‬דקות‪ .‬לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה‬                                                   ‫בוקה גרני‬
                                                                                              ‫מלח ופלפל גרוס‬
           ‫וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ‪ 40-‬דקות‪.‬‬                                   ‫‪ 2‬כפות פטרוזיליה קצוצה‬
‫במחבת שבה השחמנו את שוקי האווז מקפיצים את‬                                              ‫‪ 10‬תפוחי אדמה בינוניות‬
‫הפטריות ואז שופכים מעל את הארמניאק ‪/‬ברנדי ומדליקים‬
                                                                                                              ‫‪34‬‬
                                  ‫על מנת לעשות פלמבה‪.‬‬
‫מוסיפים את הפטריות לסיר בו מבשלים את שוקי האווז‬

         ‫ותפוחי האדמה ‪ .‬מבשלים עוד כ‪ 10-‬דקות נוספות‪.‬‬
  ‫מעבירים לצלחת הגשה ומעל מפזרים פטרוזיליה קצוצה‪.‬‬
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39