Page 33 - medorledor110
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬                                    ‫בתוקף עד ‪30/11/22‬‬  ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

 ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬

‫‪%‬מאומה‪5‬גוא‪2‬הוון‪8‬מכו‪8‬הלצ‪8‬שרכיי‪3‬המרםו‪7‬נ‪-‬שתי‪4‬חשחם‪5‬לקה‪0‬‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬                  ‫עוגת ענבים‬
               ‫יש לחמם את התנור לחום של ‪ 180‬מעלות (‪.)6‬‬
                                                                                           ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                    ‫יש לשטוף את הענבים‪.‬‬                                   ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
‫שמים את החמאה בכלי זכוכית ומכסים אותו‪ .‬את הכלי מניחים‬                                     ‫זמן אפיה‪ 35 :‬דקות‬

         ‫במיקרו וממיסים את החמאה (כדקה עד דקה וחצי )‪.‬‬                                                ‫מצרכים‪:‬‬
‫בקערת ערבול מניחים את הקמח‪ ,‬אבקת הסוכר‪ ,‬השקדים‬                        ‫‪ 150‬גר' ענבים שחורים עדיפות לזן מוסקט‬

                         ‫הטחונים ואבקת האפיה ומערבבים‪.‬‬                                             ‫‪ 5‬חלבונים‬
‫מקציפים את החלבונים לקצף חזק ומקפלים אותם לתוך‬                                               ‫‪ 150‬אבקת סוכר‬
‫תערובת הקמח עד קבלת מסה אחידה‪ .‬אז מוסיפים את‬
                                                                                               ‫‪ 100‬גר' חמאה‬
      ‫החמאה המומסת ומערבבים שוב‪ .‬משהים לחמש דקות‪.‬‬                                                 ‫‪ 70‬גר' קמח‬
‫משמנים תבנית קפיצית‪ .‬מוזגים בה את הבצק ומעל מפזרים‬
                                                                                     ‫‪ 65‬גר' שקדים טחונים דק‬
                                              ‫את הענבים‪.‬‬                                    ‫‪ 2‬גר' אבקת אפיה‬
         ‫אופים במשך ‪ 35‬דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה‪.‬‬

                  ‫*ניתן לפזר מעל אבקת סוכר לפני ההגשה‪.‬‬

‫גיליון ‪33 110‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38