Page 30 - medorledor110
P. 30
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין צילום :אלכס דונין
ההכנה: עוף עם דבש ,תפוחים
מחממים את התנור לחום של 200מעלות ואגסים מקורמלים
מניחים את העוף בתבנית אפיה עם מכסה .
מערבבים את כל התבלינים עם הדבש ושמן הזית ומורחים מצרכים ל 6 :מנות
את העוף עם הרוטב הזה .מוסיפים את הסיידר מסביב ואת זמן הכנה 15 :דקות
שני עלי דפנה .סוגרים ומכניסים לתנור .אופים במשך חצי זמן בישול 45 :דקות לשעה
שעה. מצרכים:
בינתיים שוטפים את התפוחים ואת האגסים וחותכים עוף גדול ל 6-אנשים
אותם לרבעים בלי לקלפם .שוטפים את המשמישים ואת 400מ"ל סיידר תפוחים
2תפוחי עץ מזן גראן סמיט
הצימוקים במים קרים.
אחרי חצי שעה של אפיה מוציאים את העוף ומסדרים סביבו 2אגסים
את התפוחים האגסים ,המשמישים והצימוקים ומכניסים 5משמישים יבשים
שוב לתנור למשך חצי שעה או עד שהעוף שחום והפרות
10אגוזי לוז
מקורמלים. 2כפות צימוקים
אפשר להגיש עם אורז לבן אן פירה. 2כפות דבש נוזלי
*** ניתן להחליף את העוף השלם בכרעיים או פרגיות 3מקלות קינמון
צרפתיות 3כוכבי אניס
1/2כפית זנגביל מגורד
2עלי דפנה
קורט אגוז מוסקט
2כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
30