Page 30 - medorledor110
P. 30

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬                                         ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬  ‫עוף עם דבש‪ ,‬תפוחים‬
                 ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 200‬מעלות‬           ‫ואגסים מקורמלים‬
               ‫מניחים את העוף בתבנית אפיה עם מכסה ‪.‬‬
‫מערבבים את כל התבלינים עם הדבש ושמן הזית ומורחים‬                                          ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫את העוף עם הרוטב הזה‪ .‬מוסיפים את הסיידר מסביב ואת‬                                        ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫שני עלי דפנה‪ .‬סוגרים ומכניסים לתנור‪ .‬אופים במשך חצי‬                              ‫זמן בישול‪ 45 :‬דקות לשעה‬

                                                    ‫שעה‪.‬‬                                           ‫מצרכים‪:‬‬
‫בינתיים שוטפים את התפוחים ואת האגסים וחותכים‬                                             ‫עוף גדול ל‪ 6-‬אנשים‬
‫אותם לרבעים בלי לקלפם‪ .‬שוטפים את המשמישים ואת‬                                         ‫‪ 400‬מ"ל סיידר תפוחים‬
                                                                                   ‫‪ 2‬תפוחי עץ מזן גראן סמיט‬
                                    ‫הצימוקים במים קרים‪.‬‬
‫אחרי חצי שעה של אפיה מוציאים את העוף ומסדרים סביבו‬                                                  ‫‪ 2‬אגסים‬
‫את התפוחים האגסים‪ ,‬המשמישים והצימוקים ומכניסים‬                                            ‫‪ 5‬משמישים יבשים‬
‫שוב לתנור למשך חצי שעה או עד שהעוף שחום והפרות‬
                                                                                                 ‫‪ 10‬אגוזי לוז‬
                                               ‫מקורמלים‪.‬‬                                     ‫‪ 2‬כפות צימוקים‬
                       ‫אפשר להגיש עם אורז לבן אן פירה‪.‬‬                                     ‫‪ 2‬כפות דבש נוזלי‬
‫*** ניתן להחליף את העוף השלם בכרעיים או פרגיות‬                                               ‫‪ 3‬מקלות קינמון‬

                                                 ‫צרפתיות‬                                        ‫‪ 3‬כוכבי אניס‬
                                                                                      ‫‪ 1/2‬כפית זנגביל מגורד‬

                                                                                                 ‫‪ 2‬עלי דפנה‬
                                                                                           ‫קורט אגוז מוסקט‬

                                                                                             ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
                                                                                  ‫מלח ופלפל גרוס לפי הטעם‬

                                                                                                           ‫‪30‬‬
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35