Page 32 - medorledor110
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                           ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬     ‫סלט קייל ותפוחי‬
‫יש להוריד את הגבעולים ואת החלקים של הקייל‪ .‬לאחר מכן יש‬     ‫עץ לצד ויניגרט דבש‬

               ‫לקצוץ אותו באופן גס‪ .‬מניחים בקערת ערבוב‪.‬‬                  ‫וזנגביל‬
‫אין לקלף את תפוחי עץ‪ .‬בעזרת סכין מוציאים את הליבה‬
                                                                                        ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
              ‫וחותכים לקוביות קטנות‪ .‬מוסיפים אותם לקייל‪.‬‬                               ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוסיפים לקערת‬
‫הערבוב‪ .‬אפשר להוסיף את הרוטב בהדרגה ואם לא צריך את‬                                                ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                           ‫לרוטב הויניגרט‪:‬‬
  ‫כולו שומרים בצד‪ .‬טועמים ואם יש צורך מוסיפים מעט חומץ‪.‬‬                                 ‫‪ 2‬כפות חומץ בין יין‬
        ‫ניתן לפזר מעל הסלט גרעיני סומסום שהושחמו מעט‪.‬‬
                                                                                              ‫‪ 2‬כפות דבש‬
                             ‫טיפ להשחמת גרעיני הסומסום‪:‬‬                                      ‫‪ 1‬כף של סויה‬
‫לוקחים סיר קטן‪ ,‬מחממים על אש בינונית ומניחים בו את גרעיני‬                               ‫‪ 1‬כף זנגביל מגורד‬
‫הסומסום‪ .‬מזהיבים אותם תוך כדי ערבוב‪ .‬זהירות לא לשרוף‬                           ‫‪1‬כפית וחצי רוטב צ'ילי מתוק‬
                                                                   ‫(אפשר גם חצי מהכמות רוטב צ'ילי חריף)‬
                                                    ‫אותם‪.‬‬                              ‫‪ 3‬כפות שמן אבוקדו‬
                                                                                ‫‪ 1/4‬כפית פלפל שחור גרוס‬

                                                                                                    ‫לסלט‪:‬‬
                                                                                     ‫קופסה של קייל שטוף‬
                                                                                     ‫‪ 2‬תפוחי עץ מזן חרמון‬

                                                                                                         ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37