Page 32 - medorledor110
P. 32
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
ההכנה: סלט קייל ותפוחי
יש להוריד את הגבעולים ואת החלקים של הקייל .לאחר מכן יש עץ לצד ויניגרט דבש
לקצוץ אותו באופן גס .מניחים בקערת ערבוב. וזנגביל
אין לקלף את תפוחי עץ .בעזרת סכין מוציאים את הליבה
מצרכים ל 4 :מנות
וחותכים לקוביות קטנות .מוסיפים אותם לקייל. זמן הכנה 15 :דקות
בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוסיפים לקערת
הערבוב .אפשר להוסיף את הרוטב בהדרגה ואם לא צריך את מצרכים:
לרוטב הויניגרט:
כולו שומרים בצד .טועמים ואם יש צורך מוסיפים מעט חומץ. 2כפות חומץ בין יין
ניתן לפזר מעל הסלט גרעיני סומסום שהושחמו מעט.
2כפות דבש
טיפ להשחמת גרעיני הסומסום: 1כף של סויה
לוקחים סיר קטן ,מחממים על אש בינונית ומניחים בו את גרעיני 1כף זנגביל מגורד
הסומסום .מזהיבים אותם תוך כדי ערבוב .זהירות לא לשרוף 1כפית וחצי רוטב צ'ילי מתוק
(אפשר גם חצי מהכמות רוטב צ'ילי חריף)
אותם. 3כפות שמן אבוקדו
1/4כפית פלפל שחור גרוס
לסלט:
קופסה של קייל שטוף
2תפוחי עץ מזן חרמון
32