Page 30 - medorledor102
P. 30

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                           ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬      ‫עלי כרוב ממולאים‬
‫שוטפים את הכרוב‪ .‬מחממים מים עד לרתיחה‪ ,‬ממליחים‬             ‫בדג סלמון טרי ומעושן‬
‫ומבשלים את הכרוב כעשר דקות‪ .‬מצננים ומתחילים להפריד‬
                                                                                             ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                ‫בין העלים בלי לקרוע אותם‪.‬‬                                   ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫מקלפים את הגזר וחותכים לקוביות קטנות‪ .‬מחממים סיר עם‬                                        ‫זמן בישול‪ 10 :‬דקות‬
‫מים‪ ,‬מלח ופלפל ומביאים לרתיחה‪ .‬מוסיפים את קוביות הגזר‬                                       ‫זמן אפיה‪ 15 :‬דקות‬

                      ‫ומבשלים כחמש דקות‪ .‬שומרים בחום‪.‬‬                                                 ‫מצרכים‪:‬‬
                        ‫את הסלמון חותכים לקוביות קטנות‪.‬‬                                       ‫‪ 400‬גר' סלמון טרי‬
                                                                                           ‫‪ 100‬גר' סלמון מעושן‬
‫יש לקצוץ את עלי הבזיליקום ולערבבם עם הקרם פרש‪.‬‬
      ‫ממליחים ומפלפלים‪ ,‬מוסיפים ‪ 50‬מ"ל יין לבן ומערבבים‪.‬‬                                                ‫‪ 1‬כרוב‬
                                                                                                       ‫‪ 2‬גזרים‬
‫מניחים את עלי הכרוב על מגש‪ .‬על כל עלה מניחים כף של‬                               ‫‪ 30‬מ"ל קרם פרש (שמנת ‪)42%‬‬
                  ‫קוביות סלמון ומעל מעט מן רוטב השמנת‪.‬‬                                         ‫עלי בזיליקום טרי‬
                                                                                                 ‫‪ 300‬מ"ל יין לבן‬
          ‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות (טרמוסטט ‪) 6‬‬                                           ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫מקפלים את העלים ומניחים אותם בתבנית‪ .‬שופכים מעל את‬
                                                                                                              ‫‪30‬‬
                   ‫יתר היין‪ .‬אופים במשך חמש עשרה דקות‪.‬‬

                                                  ‫להגשה‪:‬‬
‫מניחים עלה או שניים‪ ,‬מפזרים מעל קוביות גזר ומעט מרוטב‬

                                                  ‫השמנת‪.‬‬
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35