Page 30 - medorledor102
P. 30
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
ההכנה: עלי כרוב ממולאים
שוטפים את הכרוב .מחממים מים עד לרתיחה ,ממליחים בדג סלמון טרי ומעושן
ומבשלים את הכרוב כעשר דקות .מצננים ומתחילים להפריד
מצרכים ל 4 :מנות
בין העלים בלי לקרוע אותם. זמן הכנה 20 :דקות
מקלפים את הגזר וחותכים לקוביות קטנות .מחממים סיר עם זמן בישול 10 :דקות
מים ,מלח ופלפל ומביאים לרתיחה .מוסיפים את קוביות הגזר זמן אפיה 15 :דקות
ומבשלים כחמש דקות .שומרים בחום. מצרכים:
את הסלמון חותכים לקוביות קטנות. 400גר' סלמון טרי
100גר' סלמון מעושן
יש לקצוץ את עלי הבזיליקום ולערבבם עם הקרם פרש.
ממליחים ומפלפלים ,מוסיפים 50מ"ל יין לבן ומערבבים. 1כרוב
2גזרים
מניחים את עלי הכרוב על מגש .על כל עלה מניחים כף של 30מ"ל קרם פרש (שמנת )42%
קוביות סלמון ומעל מעט מן רוטב השמנת. עלי בזיליקום טרי
300מ"ל יין לבן
מחממים תנור לחום של 180מעלות (טרמוסטט ) 6 מלח ופלפל גרוס
מקפלים את העלים ומניחים אותם בתבנית .שופכים מעל את
30
יתר היין .אופים במשך חמש עשרה דקות.
להגשה:
מניחים עלה או שניים ,מפזרים מעל קוביות גזר ומעט מרוטב
השמנת.