Page 31 - medorledor102
P. 31

‫מגזין מדור לדור‬

‫ציצלויםלו‪:‬םא‪:‬לאכלסכסדודניוןנין‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬  ‫עוף ביין ‪Coq au vin -‬‬
‫לילה לפני שמים בקערה את נתחי העוף יחד עם היין‪ ,‬עלי‬
                                                                                       ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
                         ‫הדפנה‪ ,‬תימין‪ ,‬מלח ופלפל שחור‪.‬‬                                ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫פורסים את הבייקון או חזה האווז המעושן לרצועות‪ .‬מחממים‬
                                                                                         ‫זמן בישול‪ :‬שעה‬
               ‫מחבת ומזהיבים את הרצועות‪ .‬מניחים בצד‪.‬‬
‫באותה המחבת ממיסים ‪ 20‬גרם חמאה או שומן האווז‬                                                     ‫מצרכים‪:‬‬
‫ומזהיבים את בצלי הפנינה (או שאלוט או פרוסות הבצל)‪.‬‬                            ‫‪ 2‬עופות מחולקים ל‪ 8-‬נתחים‬
                                                                               ‫‪ 1‬בקבוק יין אדום (‪ 750‬מ"ל)‬
                                   ‫מוציאים ושומרים בצד‪.‬‬
‫מוסיפים למחבת ‪ 20‬גרם חמאה או שומן אווז ומטגנים את‬                                             ‫‪ 2‬עלי דפנה‬
                                                                                             ‫‪ 2‬ענפי טימין‬
              ‫הפטריות כ ‪ 5 -‬דקות‪ .‬מתבלים ושומרים בצד‪.‬‬                           ‫מלח ופלפל שחור טחון טרי‬
‫מסננים את העוף מהמרינדה ומייבשים אותו‪ .‬שומרים את‬                          ‫‪ 250‬גרם בייקון או חזה אווז מעושן‬
                                                                              ‫‪ 100‬גרם חמאה או שומן אווז‬
          ‫המרינדה‪ .‬מתבלים את העוף במלח ופלפל שחור‪.‬‬                           ‫‪ 20‬בצלי שאלוט או בצלי פנינה‬
‫ממיסים בסיר ‪ 30‬גרם חמאה או שומן אווז‪ ,‬מוסיפים את‬                       ‫(לחילופין ‪ 2‬בצלים פרוסים לטבעות )‬
‫נתחי העוף ומטגנים עד הזהבה‪ .‬שופכים מעל את הברנדי‬                          ‫‪ 250‬גרם פטריות שמפיניון קטנות‬
‫ומדליקים תוך כדי ערבוב‪ .‬מוסיפים את הקמח ומערבבים‪.‬‬                                             ‫‪ 1‬כפית שמן‬
                                                                                             ‫‪ 30‬גרם קמח‬
                                   ‫מוסיפים את ציר העוף‪.‬‬                                    ‫‪ 1‬ליטר ציר עוף‬
‫מוסיפים לסיר את המרינדה‪ ,‬את הבייקון ‪/‬חזה אווז‪ ,‬הבצל‬                     ‫(אפשר גם להכין מאבקת מרק עוף)‬
‫ורסק העגבניות‪ .‬מכסים ומבשלים על אש בינונית כ‪ 45‬דקות‬                                        ‫‪ 125‬מ"ל ברנדי‬
                                                                                     ‫‪ 2‬כפיות רסק עגבניות‬
                                         ‫או עד שהעוף רך‪.‬‬
                         ‫מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים‪.‬‬                                         ‫‪ 1‬כף קמח‬
                                                                                 ‫‪ 2‬כפות פטרוזיליה קצוצה‬
                     ‫ניתן להגיש עם פירה או עם אורז לבן‪.‬‬
                                                                                                 ‫גיליון ‪102‬‬
‫‪31‬‬
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36