Page 31 - medorledor102
P. 31
מגזין מדור לדור
ציצלויםלו:םא:לאכלסכסדודניוןנין
ההכנה: עוף ביין Coq au vin -
לילה לפני שמים בקערה את נתחי העוף יחד עם היין ,עלי
מצרכים ל 8 :מנות
הדפנה ,תימין ,מלח ופלפל שחור. זמן הכנה 20 :דקות
פורסים את הבייקון או חזה האווז המעושן לרצועות .מחממים
זמן בישול :שעה
מחבת ומזהיבים את הרצועות .מניחים בצד.
באותה המחבת ממיסים 20גרם חמאה או שומן האווז מצרכים:
ומזהיבים את בצלי הפנינה (או שאלוט או פרוסות הבצל). 2עופות מחולקים ל 8-נתחים
1בקבוק יין אדום ( 750מ"ל)
מוציאים ושומרים בצד.
מוסיפים למחבת 20גרם חמאה או שומן אווז ומטגנים את 2עלי דפנה
2ענפי טימין
הפטריות כ 5 -דקות .מתבלים ושומרים בצד. מלח ופלפל שחור טחון טרי
מסננים את העוף מהמרינדה ומייבשים אותו .שומרים את 250גרם בייקון או חזה אווז מעושן
100גרם חמאה או שומן אווז
המרינדה .מתבלים את העוף במלח ופלפל שחור. 20בצלי שאלוט או בצלי פנינה
ממיסים בסיר 30גרם חמאה או שומן אווז ,מוסיפים את (לחילופין 2בצלים פרוסים לטבעות )
נתחי העוף ומטגנים עד הזהבה .שופכים מעל את הברנדי 250גרם פטריות שמפיניון קטנות
ומדליקים תוך כדי ערבוב .מוסיפים את הקמח ומערבבים. 1כפית שמן
30גרם קמח
מוסיפים את ציר העוף. 1ליטר ציר עוף
מוסיפים לסיר את המרינדה ,את הבייקון /חזה אווז ,הבצל (אפשר גם להכין מאבקת מרק עוף)
ורסק העגבניות .מכסים ומבשלים על אש בינונית כ 45דקות 125מ"ל ברנדי
2כפיות רסק עגבניות
או עד שהעוף רך.
מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים. 1כף קמח
2כפות פטרוזיליה קצוצה
ניתן להגיש עם פירה או עם אורז לבן.
גיליון 102
31