Page 32 - medorledor102
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬                                         ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬          ‫מוס אספרגוס‬
                                         ‫למוס האספרגוס‪:‬‬   ‫על בסיס קרם אבוקדו‬
‫יש לקלף את האספרגוס ולבשל במים רותחים במשך ‪ 10‬עד‬
‫‪ 15‬דקות עד ריכוך‪ .‬לסנן ועל מנת לשמור על הצבע לטבול‬                                        ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
             ‫אותם במי קרח‪ .‬לסנן שוב ולשמור אותם בצד‪.‬‬                                     ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
‫יש לטחון אותם יחד עם הגבינה הלבנה עד קבלת מרקם‬                                           ‫זמן בישול‪ 15 :‬דקות‬
                ‫חלק ‪ .‬לתבל במלח ופלפל גרוס לפי הטעם‪.‬‬
                                                                                                    ‫מצרכים‪:‬‬
                                          ‫לקרם האבוקדו ‪:‬‬                                    ‫למוס האספרגוס‪:‬‬
‫בקערת מעבד המזון מניחים את האבוקדו ואת מיץ הלימון‪.‬‬                                        ‫‪ 10‬אספרגוס קטנים‬
‫טוחנים עד קבלת מרקם חלק‪ .‬מוסיפים את השמנת‬                                              ‫‪ 100‬גר' גבינה לבנה ‪9%‬‬
                                                                                             ‫מלח ופלפל גרוס‬
                        ‫ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם‪.‬‬
                                                                                              ‫לקרם האבוקדו‪:‬‬
                                                  ‫להגשה‪:‬‬                                       ‫‪ 1‬אבוקדו בשל‬
‫לוקחים ‪ 4‬קעריות שקופות‪ ,‬מניחים בתחתית קרם אבוקדו‪,‬‬                                            ‫‪ 1‬כף שמנת ‪42%‬‬
                                                                                   ‫מלח (אם יש אז מלח סלרי)‬
             ‫מעל מוס אספרגוס ומעטרים בקליפת פרמזן‪.‬‬                                             ‫‪ 1‬כף מיץ לימון‬
                              ‫שומרים בקירור עד ההגשה‪.‬‬
                                                                                                  ‫פלפל גרוס‬
                                                                                   ‫קליפות פרמזן (לא הכרחי)‬

                                                          ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37