Page 15 - medorledor08
P. 15
עוף בייןCoq au vin-
מצרכים ל 8 -מנות:
2עופות מחולקים ל 8-נתחים
1בקבוק יין אדום ( 750מ"ל)
2עלי דפנה
2ענפי טימין
מלח ופלפל שחור טחון טרי
250גרם בייקון או חזה אווז מעושן
100גרם חמאה או שומן אווז
20בצלי שאלוט או בצלי פנינה (פרוסים לטבעות)
250גרם פטריות שמפיניון קטנות
1כפית שמן
30גרם קמח
1ליטר ציר עוף (אפשר גם להכין מאבקת מרק עוף)
125מ"ל ברנדי
2כפיות רסק עגבניות
1כף קמח
2כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
שמים בקערה את נתחי העוף יחד עם היין ,עלי הדפנה ,תימין ,מלח ופלפל שחור .מכסים ומכניסים למקרר ארבע
שעות ועד כל הלילה .פורסים את הבייקון או חזה האווז המעושן לרצועות .מחממים מחבת ומזהיבים את הרצועות
ומניחים בצד .באותה המחבת ממסים 20גרם חמאה או שומן אווז ומזהיבים את בצל מוציאים ושומרים בצד.
מוסיפים למחבת 20גרם חמאה או שומן אווז ומטגנים את הפטריות כ 5 -דקות .מתבלים ושומרים בצד.
מסננים את העוף מהמרינדה ומייבשים אותו .שומרים את המרינדה .מתבלים את העוף במלח ופלפל שחור.
ממסים בסיר 30גרם חמאה או שומן אווז ,מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עד הזהבה .שופכים מעל את הברנדי
ומדליקים תוך כד ערבוב .מוסיפים את הקמח ומערבבים .מוסיפים את ציר העוף.
מוסיפים לסיר את המרינדה ,את הבייקון /חזה אווז ,הבצל ,רסק העגבניות .מכסים ומבשלים על אש בינונית כ45-
דקות או עד שהעוף רך.
כשהעוף מוכן ואם הרוטב לא סמיך מספיק .מוציאים את העוף ואת הירקות .מצמצמים את הרוטב.
לקראת סיום מערבבים 30גרם חמאה או שומן אווז עם כף קמח ומוסיפים לרוטב תוך כדי טריפה .מחזירים את
העוף והירקות .מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים.
ניתן להגיש עם פירה או עם אורז לבן
בתיאבון!
אופן ההכנה: 11/2כוסות מים יין לבן חם
1/3תפוז מקולף ופרוס
שמים את כל המצרכים מלבד הסוכר בסיר. מצרכים:
מחממים עד גבול הרתיחה כ 10 -דקות .מוסיפים לפרוסות דקות
80גר' סוכר 1בקבוק יין לבן
את הסוכר ומבשלים עוד 5דקות. 1/3לימון מקולף
מוזגים מיד לכוסות ומעטרים בפרוסת פרי הדר . 1מקל קינמון ופרוס לפרוסות דקות
קורט אגוז מוסקט טחון
1כוכב אניס
1ציפורן שלם
15