Page 15 - medorledor08
P. 15

‫עוף ביין‪Coq au vin-‬‬

                                                             ‫מצרכים ל‪ 8 -‬מנות‪:‬‬

                                                                                            ‫‪ 2‬עופות מחולקים ל‪ 8-‬נתחים‬
                                                                                             ‫‪ 1‬בקבוק יין אדום (‪ 750‬מ"ל)‬

                                                                                                               ‫‪ 2‬עלי דפנה‬
                                                                                                             ‫‪ 2‬ענפי טימין‬
                                                                                              ‫מלח ופלפל שחור טחון טרי‬
                                                                                      ‫‪ 250‬גרם בייקון או חזה אווז מעושן‬
                                                                                            ‫‪ 100‬גרם חמאה או שומן אווז‬
                                                                        ‫‪ 20‬בצלי שאלוט או בצלי פנינה (פרוסים לטבעות)‬
                                                                                        ‫‪ 250‬גרם פטריות שמפיניון קטנות‬
                                                                                                              ‫‪ 1‬כפית שמן‬
                                                                                                             ‫‪ 30‬גרם קמח‬
                                                                     ‫‪ 1‬ליטר ציר עוף (אפשר גם להכין מאבקת מרק עוף)‬
                                                                                                           ‫‪ 125‬מ"ל ברנדי‬
                                                                                                    ‫‪ 2‬כפיות רסק עגבניות‬

                                                                                                                ‫‪ 1‬כף קמח‬
                                                                                                ‫‪ 2‬כפות פטרוזיליה קצוצה‬

                                                                  ‫אופן ההכנה‪:‬‬

      ‫שמים בקערה את נתחי העוף יחד עם היין‪ ,‬עלי הדפנה‪ ,‬תימין‪ ,‬מלח ופלפל שחור‪ .‬מכסים ומכניסים למקרר ארבע‬
    ‫שעות ועד כל הלילה‪ .‬פורסים את הבייקון או חזה האווז המעושן לרצועות‪ .‬מחממים מחבת ומזהיבים את הרצועות‬

          ‫ומניחים בצד‪ .‬באותה המחבת ממסים ‪ 20‬גרם חמאה או שומן אווז ומזהיבים את בצל מוציאים ושומרים בצד‪.‬‬
               ‫מוסיפים למחבת ‪ 20‬גרם חמאה או שומן אווז ומטגנים את הפטריות כ‪ 5 -‬דקות‪ .‬מתבלים ושומרים בצד‪.‬‬

             ‫מסננים את העוף מהמרינדה ומייבשים אותו‪ .‬שומרים את המרינדה‪ .‬מתבלים את העוף במלח ופלפל שחור‪.‬‬
      ‫ממסים בסיר ‪ 30‬גרם חמאה או שומן אווז‪ ,‬מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עד הזהבה‪ .‬שופכים מעל את הברנדי‬

                                       ‫ומדליקים תוך כד ערבוב‪ .‬מוסיפים את הקמח ומערבבים‪ .‬מוסיפים את ציר העוף‪.‬‬
      ‫מוסיפים לסיר את המרינדה‪ ,‬את הבייקון ‪/‬חזה אווז‪ ,‬הבצל‪ ,‬רסק העגבניות‪ .‬מכסים ומבשלים על אש בינונית כ‪45-‬‬

                                                                                                  ‫דקות או עד שהעוף רך‪.‬‬
                    ‫כשהעוף מוכן ואם הרוטב לא סמיך מספיק‪ .‬מוציאים את העוף ואת הירקות‪ .‬מצמצמים את הרוטב‪.‬‬
       ‫לקראת סיום מערבבים ‪ 30‬גרם חמאה או שומן אווז עם כף קמח ומוסיפים לרוטב תוך כדי טריפה‪ .‬מחזירים את‬

                                                                        ‫העוף והירקות‪ .‬מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים‪.‬‬
                                                                                    ‫ניתן להגיש עם פירה או עם אורז לבן‬
                                                                                                                 ‫בתיאבון!‬

                         ‫אופן ההכנה‪:‬‬                    ‫‪ 11/2‬כוסות מים‬    ‫יין לבן חם‬
                                                  ‫‪ 1/3‬תפוז מקולף ופרוס‬
         ‫שמים את כל המצרכים מלבד הסוכר בסיר‪.‬‬                                     ‫מצרכים‪:‬‬
    ‫מחממים עד גבול הרתיחה כ‪ 10 -‬דקות‪ .‬מוסיפים‬             ‫לפרוסות דקות‬
                                                             ‫‪ 80‬גר' סוכר‬        ‫‪ 1‬בקבוק יין לבן‬
                   ‫את הסוכר ומבשלים עוד ‪ 5‬דקות‪.‬‬                                ‫‪ 1/3‬לימון מקולף‬
    ‫מוזגים מיד לכוסות ומעטרים בפרוסת פרי הדר ‪.‬‬             ‫‪ 1‬מקל קינמון‬   ‫ופרוס לפרוסות דקות‬
                                                 ‫קורט אגוז מוסקט טחון‬
                                                                                    ‫‪ 1‬כוכב אניס‬
                                                                                  ‫‪ 1‬ציפורן שלם‬

‫‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20