Page 14 - medorledor08
P. 14

‫סלט תותים מיוחד מתובל בנענע‪ ,‬בזיליקום וקוניאק‬

                                    ‫אופן הכנה‪:‬‬                                         ‫מצרכים‪:‬‬

 ‫שמים בקערה את התותים ‪ ,‬העלים השונים‪ ,‬הסוכר‪ ,‬קורט מלח‪ ,‬קורט‬               ‫‪ 350‬גר' תותים שטופים ופרוסים‬
      ‫פלפל‪ ,‬מיץ הלימון‪ ,‬הקוניאק ותמצית הוניל‪ .‬מערבבים ושמים בצד‬                  ‫‪ 12‬עלי בזיליקום קצוצים‬
                                                           ‫לפחות לשעה‪.‬‬                ‫‪ 12‬עלי נענע קצוצים‬
                  ‫מקציפים את השמנת לקצף יציב ומוסיפים סוכר וניל‪.‬‬                                      ‫סוכר‬
                                                                                          ‫מיץ מלימון אחד‬
                                       ‫להגשה‪:‬‬                                         ‫תמצית וניל משובחת‬
                                                                                        ‫מלח ‪ /‬פלפל שחור‬
‫לוקחים כוסות יין‪ .‬מוזגים פנימה מתערובת התותים‪ .‬מעל מזלפים קצפת‬                                     ‫קוניאק‬
                         ‫ומעטרים ברוטב מהתותים‪ .‬מעטריםבעלי נענע‪.‬‬                             ‫שמנת מתוקה‬
                                                                ‫בתיאבון!‬                       ‫‪ 2‬סוכר וניל‬

                                   ‫אופן ההכנה‬                                    ‫מרק בצל צרפתי‪:‬‬

‫ממסים את החמאה במחבת או בסיר גדול בחום נמוך‪ .‬מוסיפים את‬                                      ‫מצרכים ל‪ 6-‬מנות‪:‬‬
‫הבצלים ומבשלים ‪ 20‬דקות‪ ,‬תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר בהם‬                                                             ‫‪ 45‬גר' חמאה‬
‫יהפוך לקרמל וצבעם יהפוך לחום זהוב‪ ,‬שלב זה יקבע את צבע המרק‪.‬‬                                              ‫‪ 1‬בצל אדום קצוץ דק‬
‫מוסיפים את השום ואת הקמח ומבשלים תוך בחישה ‪ 2-1‬דקות‪.‬‬                                          ‫‪ 400‬גר' בצלים לבנים קצוצים דק‬
‫מוסיפים את היין ובוחשים‪ .‬מביאים לרתיחה קלה‪ .‬מוסיפים את המים‬
‫או ציר בקר‪ ,‬מוסיפים לבשל על סף רתיחה ‪ 30‬דקות בקירוב‪ .‬מוסיפים‬                                                  ‫‪ 1‬ראש שום קצוץ‬
                                                                                                              ‫‪ 25‬גר' קמח רגיל‬
                      ‫את יין שרי למרק טועמים ומתקנים את התיבול‪.‬‬                                                 ‫‪ 200‬מ"ל יין לבן‬
                                                                                               ‫‪ 1,5‬ליטר ציר בשר חום או מים‬
                                      ‫להגשה‬                               ‫צרור עשבי תיבול (חלק הירוק של כרישה‪,‬עלה דפנה‪,‬‬
                                                                          ‫גבעול קורנית‪ ,‬עלי סלרי אחדים וגבעולי פטרוזיליה)‬
‫קולים את פרוסות הלחם עד שתהיינה יבשות וזהובות משני צדיהן‪.‬‬
‫מוזגים את המרק לצלחות‪ ,‬מניחים פרוסת לחם ומפזרים מעל גבינה‪.‬‬                                                          ‫כף יין שרי‬
‫את הצלחות מניחים מתחת לגריל שחומם מראש עד אשר תותך‬                                                    ‫תוספות‪ 12:‬פרוסות באגט‬
                                                                                                  ‫‪ 200‬גר' גבינה גרוייר מגורדת‬
                                            ‫הגבינה וצבעה יהפך לזהוב‪.‬‬
                                               ‫מגישים את המרק מייד‪.‬‬                                                                  ‫‪14‬‬
                                                              ‫בתיאבון!!!‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19