Page 14 - medorledor08
P. 14
סלט תותים מיוחד מתובל בנענע ,בזיליקום וקוניאק
אופן הכנה: מצרכים:
שמים בקערה את התותים ,העלים השונים ,הסוכר ,קורט מלח ,קורט 350גר' תותים שטופים ופרוסים
פלפל ,מיץ הלימון ,הקוניאק ותמצית הוניל .מערבבים ושמים בצד 12עלי בזיליקום קצוצים
לפחות לשעה. 12עלי נענע קצוצים
מקציפים את השמנת לקצף יציב ומוסיפים סוכר וניל. סוכר
מיץ מלימון אחד
להגשה: תמצית וניל משובחת
מלח /פלפל שחור
לוקחים כוסות יין .מוזגים פנימה מתערובת התותים .מעל מזלפים קצפת קוניאק
ומעטרים ברוטב מהתותים .מעטריםבעלי נענע. שמנת מתוקה
בתיאבון! 2סוכר וניל
אופן ההכנה מרק בצל צרפתי:
ממסים את החמאה במחבת או בסיר גדול בחום נמוך .מוסיפים את מצרכים ל 6-מנות:
הבצלים ומבשלים 20דקות ,תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר בהם 45גר' חמאה
יהפוך לקרמל וצבעם יהפוך לחום זהוב ,שלב זה יקבע את צבע המרק. 1בצל אדום קצוץ דק
מוסיפים את השום ואת הקמח ומבשלים תוך בחישה 2-1דקות. 400גר' בצלים לבנים קצוצים דק
מוסיפים את היין ובוחשים .מביאים לרתיחה קלה .מוסיפים את המים
או ציר בקר ,מוסיפים לבשל על סף רתיחה 30דקות בקירוב .מוסיפים 1ראש שום קצוץ
25גר' קמח רגיל
את יין שרי למרק טועמים ומתקנים את התיבול. 200מ"ל יין לבן
1,5ליטר ציר בשר חום או מים
להגשה צרור עשבי תיבול (חלק הירוק של כרישה,עלה דפנה,
גבעול קורנית ,עלי סלרי אחדים וגבעולי פטרוזיליה)
קולים את פרוסות הלחם עד שתהיינה יבשות וזהובות משני צדיהן.
מוזגים את המרק לצלחות ,מניחים פרוסת לחם ומפזרים מעל גבינה. כף יין שרי
את הצלחות מניחים מתחת לגריל שחומם מראש עד אשר תותך תוספות 12:פרוסות באגט
200גר' גבינה גרוייר מגורדת
הגבינה וצבעה יהפך לזהוב.
מגישים את המרק מייד. 14
בתיאבון!!!