Page 23 - medorledor90
P. 23

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬    ‫קדרת בקר בבירה‬
‫יש לחמם את התנור לחום של ‪ 160‬מעלות (‪ .)4-5‬בסיר עם‬
‫תחתית עבה מחממים את השמן ומוסיפים בו את כל הירקות‪.‬‬                                    ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫מקפיצים במשך חמש דקות‪ .‬מפזרים מעל את הקמח‪ .‬מוסיפים‬                                   ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫את הבשר ואת חזה האווז‪ .‬מערבבים וממשיכים לערבב תוך כדי‬                          ‫זמן בישול‪ :‬שעתיים ורבע‬
‫בישול כחמש דקות‪ .‬שופכים מעל את ציר הבקר ואת הבירה‪.‬‬
‫מוסיפים את הטימין וכוכבי אניס‪ .‬ממליחים ומפלפלים‪ .‬מכסים‬                                         ‫מצרכים‪:‬‬
                                                           ‫‪ 1‬קג' בשר בקר (המתאים לגולש) חתוך לקוביות‬
                              ‫ואופים בתנור במשך שעתיים‪.‬‬
                           ‫* אפשר להגיש לצד ניוקי או פירה‬               ‫‪ 250‬גר' אווז מעושן חתוך לקוביות‬
                                                                                         ‫‪ 2‬גזרים פרוסים‬
‫‪23‬‬
                                                                                      ‫‪ 2‬עלי סלרי קצוצים‬
                                                                                        ‫‪ 2‬בצלים פרוסים‬

                                                                                     ‫‪ 1‬בצל שאלוט פרוס‬
                                                                                           ‫‪ 3‬כוכבי אניס‬
                                                                                           ‫‪ 1‬גבעול טימין‬

                                                                                     ‫‪ 1/2‬ליטר בירה כהה‬
                                                                                      ‫‪ 1/2‬ליטר ציר בקר‬
                                                                                        ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬
                                                                                              ‫‪ 1‬כף קמח‬
                                                                                        ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                                                 ‫גיליון ‪90‬‬
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28