Page 22 - medorledor90
P. 22

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪ 054-7388825‬צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                    ‫הכנה‪:‬‬   ‫מרק קטיפתי של‬
‫יש לקלף את הקישואים‪ ,‬לקטום את הקצוות‪ ,‬לחצות אותם‬           ‫קישואים ואגוזי לוז‬
‫לחצי‪ ,‬להוציא את הגרעינים (אם יש) ולחתוך אותם לקוביות‪.‬‬
‫יש לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך אותם לקוביות‪ .‬מקלפים‬                                        ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫וקוצצים את הבצל‪ .‬קוצצים גם את הפטרוזיליה‪ .‬בסיר מחממים‬                                    ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
‫את השמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ‪ .‬מזהיבים מעט‪ .‬מוסיפים‬                                    ‫זמן בישול‪ 35 :‬דקות‬
‫את הירקות ואת הפטרוזיליה הקצוצה‪ .‬ממליחים‪ ,‬מפלפלים‬
‫ומוסיפים את קורט המוסקט‪ .‬מוסיפים מים עד כיסוי הירקות‪.‬‬                                              ‫מצרכים‪:‬‬
‫מבשלים על אש קטנה במשך ‪ 35‬דקות כשהסיר מכוסה‪ .‬מדי‬                                          ‫‪ 3‬קישואים בינונים‬
‫פעם בודקים את מצב הנוזלים ומוסיפים מים לפי הצורך‪ .‬לאחר‬                                ‫‪ 1/2‬חבילת פטרוזיליה‬
‫‪ 35‬דקות מוסיפים את השמנת ואת אבקת אגוזי לוז‪ ,‬מערבבים‬
‫ואז טוחנים עד קבלת מרקם קטיפתי‪ .‬מחממים שוב את המרק‪.‬‬                                                  ‫‪ 1‬בצל‬
                                                                             ‫‪ 100‬מ"ל קרם פרש (שמנת ‪)42%‬‬
                            ‫מתקנים את התיבול לפי הצורך‪.‬‬
                                                                                            ‫‪ 1‬כפית שמן זית‬
                                                   ‫להגשה‪:‬‬                                  ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫מוזגים מן המרק לקערות הגשה ומעטרים במעט אגוזי לוז‬                                         ‫קורט אגוז מוסקט‬

                                 ‫קצוצות ופטרוזיליה קצוצה‪.‬‬                                    ‫‪ 2‬תפוחי אדמה‬
                                                                                      ‫‪ 60‬גר' אבקת אגוזי לוז‬
                     ‫*ניתן להחליף את השמנת בקרם קוקוס‬
                                                                                                    ‫להגשה‪:‬‬
                                                                                     ‫‪ 50‬גר' אגוזי לוז קצוצות‬
                                                                                      ‫מעט פטרוזיליה קצוצה‬

                                                                                                          ‫‪22‬‬
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27