Page 22 - medorledor90
P. 22
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825צילום :אלכס דונין
צילום :אלכס דונין
הכנה: מרק קטיפתי של
יש לקלף את הקישואים ,לקטום את הקצוות ,לחצות אותם קישואים ואגוזי לוז
לחצי ,להוציא את הגרעינים (אם יש) ולחתוך אותם לקוביות.
יש לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך אותם לקוביות .מקלפים מצרכים ל 4 :מנות
וקוצצים את הבצל .קוצצים גם את הפטרוזיליה .בסיר מחממים זמן הכנה 10 :דקות
את השמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ .מזהיבים מעט .מוסיפים זמן בישול 35 :דקות
את הירקות ואת הפטרוזיליה הקצוצה .ממליחים ,מפלפלים
ומוסיפים את קורט המוסקט .מוסיפים מים עד כיסוי הירקות. מצרכים:
מבשלים על אש קטנה במשך 35דקות כשהסיר מכוסה .מדי 3קישואים בינונים
פעם בודקים את מצב הנוזלים ומוסיפים מים לפי הצורך .לאחר 1/2חבילת פטרוזיליה
35דקות מוסיפים את השמנת ואת אבקת אגוזי לוז ,מערבבים
ואז טוחנים עד קבלת מרקם קטיפתי .מחממים שוב את המרק. 1בצל
100מ"ל קרם פרש (שמנת )42%
מתקנים את התיבול לפי הצורך.
1כפית שמן זית
להגשה: מלח ופלפל גרוס
מוזגים מן המרק לקערות הגשה ומעטרים במעט אגוזי לוז קורט אגוז מוסקט
קצוצות ופטרוזיליה קצוצה. 2תפוחי אדמה
60גר' אבקת אגוזי לוז
*ניתן להחליף את השמנת בקרם קוקוס
להגשה:
50גר' אגוזי לוז קצוצות
מעט פטרוזיליה קצוצה
22