Page 18 - medorledor79
P. 18

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫טארט תותים עם קרמל חומץ בלסמי‬

                                          ‫הכנה‪:‬‬                             ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                           ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
                                                    ‫לבצק‪:‬‬                 ‫זמן אפייה‪ 25 :‬דקות‬
‫במעבד מזון מניחים את הקמח עם החמאה ומערבבים‪ .‬מוסיפים‬
‫את המים‪ ,‬החלמון‪ ,‬סוכר וקורט מלח‪ .‬מערבבים שוב עד קבלת‬                                   ‫מצרכים‪:‬‬
‫בצק אחיד‪ .‬משמנים תבנית פאי ומרפדים אותה בבצק‪ .‬דוקרים‬
                                                                                              ‫לבצק‪:‬‬
         ‫את הבצק בעזרת מזלג ושומרים בקירור כחצי שעה‪.‬‬                                    ‫‪ 200‬גר' קמח‬
‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות‪ .‬מוציאים את תבנית הפאי‪,‬‬                                 ‫‪ 100‬גר' חמאה‬
‫מניחים מעליו נייר אפיה ומעל שופכים שעועית לבנה‪ .‬אופים‬                              ‫‪ 20‬מ"ל מים קרים‬
                                                                                        ‫‪1‬כפית סוכר‬
               ‫במשך חמש עשרה עד עשרים דקות‪ .‬מצננים‪.‬‬
                                           ‫לקרם פטיסיאר‪:‬‬                                  ‫קורט מלח‬
                                                                                             ‫‪ 1‬חלמון‬
  ‫בסיר מביאים לרתיחה את החלב עם מקל וניל ‪/‬תמצית וניל‪.‬‬
‫בקערה טורפים את החלמונים עם הסוכר ואז מוסיפים את‬                                      ‫לקרם פטיסייר‪:‬‬
‫הקורנפלאור ומערבבים היטב‪ .‬שופכים מעל את החלב החם‬                                   ‫‪ 100‬גר' סוכר חום‬
‫תוך כדי ערבוב‪ .‬מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב‬                                  ‫‪ 35‬גר' קורנפלאור‬
‫עד שהמסה מתעבה‪ .‬מבשלים עוד דקה לאחר שרתח שוב‪.‬‬
‫מעבירים את הקרם פטיסייר דרך מסננת כדי למנוע יצירת‬                                       ‫‪350‬מ"ל חלב‬
                                                                                          ‫‪ 2‬חלמונים‬
                                            ‫קרום‪ .‬ומצננים‪.‬‬
                                                            ‫‪ 1‬מקל וניל חצוי לאורך או כפית תמצית וניל‬
                                           ‫הרכבת הטארט‪:‬‬
‫כשקרם הפטיסייר פושר שופכים אותו מעל הקלתית ומפזרים‬                                           ‫לקרמל‪:‬‬
‫אותו בצורה אחידה‪ .‬שוטפים את התותים וחוצאים אותם‪.‬‬                                  ‫‪ 15‬גר' חומץ בלסמי‬

                  ‫מסדרים את התותים מעל הקרם פטיסייר‪.‬‬                                     ‫‪ 15‬גר' סוכר‬
                                                                                       ‫‪ 15-10‬תותים‬
                                                  ‫לקרמל‪:‬‬
‫בסיר קטן מחממים יחד את החומץ הבלסמי עם הסוכר‬

     ‫ומבשלים עד שמתעבה‪ .‬שומרים את הסירופ עד ההגשה‪.‬‬

                                                  ‫להגשה‪:‬‬
             ‫לפני ההגשה מזלפים מעל התותים את הקרמל‪.‬‬

                                                            ‫‪18‬‬
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23