Page 18 - medorledor79
P. 18
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
טארט תותים עם קרמל חומץ בלסמי
הכנה: מצרכים ל 4 :מנות
זמן הכנה 30 :דקות
לבצק: זמן אפייה 25 :דקות
במעבד מזון מניחים את הקמח עם החמאה ומערבבים .מוסיפים
את המים ,החלמון ,סוכר וקורט מלח .מערבבים שוב עד קבלת מצרכים:
בצק אחיד .משמנים תבנית פאי ומרפדים אותה בבצק .דוקרים
לבצק:
את הבצק בעזרת מזלג ושומרים בקירור כחצי שעה. 200גר' קמח
מחממים תנור לחום של 180מעלות .מוציאים את תבנית הפאי, 100גר' חמאה
מניחים מעליו נייר אפיה ומעל שופכים שעועית לבנה .אופים 20מ"ל מים קרים
1כפית סוכר
במשך חמש עשרה עד עשרים דקות .מצננים.
לקרם פטיסיאר: קורט מלח
1חלמון
בסיר מביאים לרתיחה את החלב עם מקל וניל /תמצית וניל.
בקערה טורפים את החלמונים עם הסוכר ואז מוסיפים את לקרם פטיסייר:
הקורנפלאור ומערבבים היטב .שופכים מעל את החלב החם 100גר' סוכר חום
תוך כדי ערבוב .מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב 35גר' קורנפלאור
עד שהמסה מתעבה .מבשלים עוד דקה לאחר שרתח שוב.
מעבירים את הקרם פטיסייר דרך מסננת כדי למנוע יצירת 350מ"ל חלב
2חלמונים
קרום .ומצננים.
1מקל וניל חצוי לאורך או כפית תמצית וניל
הרכבת הטארט:
כשקרם הפטיסייר פושר שופכים אותו מעל הקלתית ומפזרים לקרמל:
אותו בצורה אחידה .שוטפים את התותים וחוצאים אותם. 15גר' חומץ בלסמי
מסדרים את התותים מעל הקרם פטיסייר. 15גר' סוכר
15-10תותים
לקרמל:
בסיר קטן מחממים יחד את החומץ הבלסמי עם הסוכר
ומבשלים עד שמתעבה .שומרים את הסירופ עד ההגשה.
להגשה:
לפני ההגשה מזלפים מעל התותים את הקרמל.
18