Page 16 - medorledor79
P. 16

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                ‫ההכנה‪:‬‬    ‫סופלה אביבי‬
‫מחממים את התנור לחום של ‪ 210‬מעלות (‪ . )7‬מחממים בסיר‬
                                                                    ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                       ‫מים ומוסיפים שתי כפות מלח בישול‪.‬‬            ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
‫מקלפים את תפוחי האדמה והקישואים‪ .‬שוטפים את הכרובית‪.‬‬                ‫זמן אפיה‪ 30 :‬דקות‬
‫כשהמים רותחים‪ ,‬מוסיפים את הירקות ומבשלים אותם עד‬
                                                                                ‫מצרכים‪:‬‬
                     ‫שמתרככים‪ .‬מועכים אותם לפירה חלק‪.‬‬              ‫‪ 400‬גר' תפוחי אדמה‬
‫מפרידים בין החלמונים והחלבונים‪ .‬מוסיפים את החלמונים‬
‫לפירה ומערבבים היטב‪ .‬מוסיפים לתערובת את השמנת ואת‬                      ‫‪ 200‬גר' קישואים‬
                                                                         ‫‪ 200‬גר' כרובית‬
                                    ‫הגבינה ומערבבים שוב‪.‬‬           ‫‪ 100‬גר' גבינה צהובה‬

‫מקציפים את החלבונים עם מעט מלח לקצף יציב‪ .‬מוסיפים‬                              ‫‪ 100‬מ"ל‬
‫אותם לתערובת הירקות בתנועות קיפוליות‪ .‬מפלפלים‬                           ‫‪ 1‬כף פרורי לחם‬
‫וממליחים לפי הטעם‪ .‬משמנים תבנית סופלה‪ ,‬שופכים מעל‬
‫את תערובת הירקות ומפזרים מעל את פירורי הלחם‪ .‬אופים‬                              ‫‪ 4‬ביצים‬
                                                                           ‫‪ 15‬גר' חמאה‬
                       ‫כ‪-‬שלושים דקות או עד שייצא שחום‪.‬‬            ‫מלח ופלפל שחור גרוס‬

                                                                                      ‫‪16‬‬
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21