Page 17 - medorledor79
P. 17
מגזין מדור לדור
הכנה: תבשיל עוף אביבי
עם ירקות
קולפים את הבצל וקוצצים דק .מקלפים את השום ,שמים
במכתש וכותשים עם מלח ופלפל הגרוס .מקלפים את מצרכים ל 4 :מנות
העגבניות וחותכים לקוביות קטנות .חותכים את הגזרים זמן הכנה 15 :דקות
למקלות .מקלפים את האפונה .מחממים בסיר את שמן הזית, זמן בישול 45 :דקות
מוסיפים את חלקי העוף ומזהיבים אותם מכל צד .כשהעוף
זהוב מוסיפים את הבצל ,השום והטימין .ממשיכים להזהיב ואז מצרכים:
מוסיפים את העגבניות ,מכסים ומבשלים על אש בינונית כ10 -
דקות .מוסיפים את הגזרים ואת האפונה .מכסים במים (אפשר 3שיני שום
גם בציר עוף) ומכסים .מבשלים על אש קטנה במשך שלושים 500גר' גזרים צבעוניים
דקות .לפני ההגשה מורידים את המכסה ומצמצמים את מיצי
2כפות שמן זית
הבישול .מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. 2בצלים
17 2כפות פטרוזיליה
500גר' אפונה טריה
עוף מחולק או 4כרעיים
2ענפי טימין
3עגבניות
מלח ופלפל שחור גרוס
גיליון 79