Page 34 - medorledor78
P. 34
את שאר הסוכר ואת תמצית הוניל עד קבלת מסה מבריקה פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
ויציבה.
מון בלאן נוסח יהודית
מניחים על תבנית אפיה ניר אפיה ומציירים עליו עיגולים בקוטר ()Mont Blanc
של 8ס"מ .מכניסים את מסת המרינג לשקית זילוף ,חותכים
את הקצה ויוצרים מעל כל עיגול גבעה של מרינג .חוזרים על מנה אחרונה טעימה על בסיס מרינג ,קצפת וקרם
פעולה זו עד שנגמר המסה .מכניסים את התבנית לתנור ערמונים אבל ניתן למי שלא אוהב ערמונים לקשט
בתותים .ממליצה להכין את חומרי המון בלאן יום לפני.
ואופים במשך שעתיים .מצננים.
מצרכים ל 6 :מנות
לקרם הערמונים: זמן הכנה :שעה
חוצים את מקל הוניל ובעזרת הסכין מוציאים את הזרעים .שמים
בסיר קטן את הסוכר עם המים ומביאים לרתיחה ,מוסיפים את זמן אפייה :שעתיים
הערמונים ,מקל הוניל ואת זרעי הוניל .מבשלים עשר דקות
על אש גבוהה .כך הסירופ יעטוף את הערמונים ויקרמל אותם מצרכים:
מעט .מוציאים את המקל וניל .בעזרת מיקסר (מוט) טוחנים את
הערמונים ומוסיפים 100מ"ל מים רותחים .טוחנים עד קבלת למרינג:
6חלבונים
מסה חלקה .מעבירים לכלי ומצננים. 170גר' סוכר
170גר' אבקת סוכר
לריבת ערמונים: לקרם הערמונים
טוחנים את הערמונים עד קבלת אבקה דקה .בסיר קטן שמים 2שקיות ערמונים קלויים קלופים ( 200גר')
את הסוכר עם המים ,מביאים לרתיחה ומחכים עד שנוצרות 100גר' סוכר
בועות בסירופ ,מוסיפים את הערמונים הטחונים ואת תמצית 210מ"ל מים
הוניל תוך כדי ערבוב .מערבבים היטב וממשיכים לבשל תוך 1מקל וניל
כדי ערבוב במשך עשר דקות .מעבירים לכלי ומצננים. לריבת ערמונים:
לקצפת: 2שקיות ערמונים קלויים קלופים ( 200גר')
בקערת המקסר שמים את השמנת ,המסקרפונה והסוכר ופקק 200גר' סוכר
תמצית וניל .מתחילים לערבל במהירות נמוכה ולאט לאט 1כפית תמצית וניל
מגבירים .מערבלים עד קבלת קצפת יציבה .מעבירים לשק
200מ"ל מים
זילוף
לקצפת:
להכנת קציפת הערמונים: 200מ"ל שמנת מתוקה
בקערת המערבל שמים 150גר' קרם ערמונים 150,גר' ריבת
ערמונים 25 ,גר' חמאה רכה וכפית רום .מערבלים יחד במהירות 80גר' מסקרפונה
גבוהה עד קבלת קציפת ערמונים .מעבירים לשק זילוף פקק תמצית וניל
ומתאימים סנטר עם חורים קטנים או מסולסל. 25גר' סוכר
הרכבת המנה :על כל עיגול של מרינג מזלפים מן הקצפת, 25גר' חמאה קרה
בעזרת ספטולה מיצרים קונוס .מעל מזלפים את קציפת
הערמונים .אפשר להחליף את ציפת הערמונים בפלחי תותים 4-5תותים
שקיות זילוף
דקים. סנטר מסולסל
מפזרים מעל אבקת סוכר. הכנה:
למרינג:
מחממים תנור לחום של 90מעלות .בקערת המיקסר שמים את
החלבונים עם מעט סוכר ומתחילים לערבב במהירות נמוכה
ולאט לאט מגבירים .כשהחלבונים תופחים מוסיפים בהדרגה
34