Page 34 - medorledor78
P. 34

‫את שאר הסוכר ואת תמצית הוניל עד קבלת מסה מבריקה‬             ‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬
                                                   ‫ויציבה‪.‬‬
                                                            ‫מון בלאן נוסח יהודית‬
‫מניחים על תבנית אפיה ניר אפיה ומציירים עליו עיגולים בקוטר‬             ‫(‪)Mont Blanc‬‬
‫של ‪ 8‬ס"מ‪ .‬מכניסים את מסת המרינג לשקית זילוף‪ ,‬חותכים‬
‫את הקצה ויוצרים מעל כל עיגול גבעה של מרינג‪ .‬חוזרים על‬              ‫מנה אחרונה טעימה על בסיס מרינג‪ ,‬קצפת וקרם‬
‫פעולה זו עד שנגמר המסה‪ .‬מכניסים את התבנית לתנור‬                    ‫ערמונים אבל ניתן למי שלא אוהב ערמונים לקשט‬
                                                               ‫בתותים‪ .‬ממליצה להכין את חומרי המון בלאן יום לפני‪.‬‬
                            ‫ואופים במשך שעתיים‪ .‬מצננים‪.‬‬
                                                                                           ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                          ‫לקרם הערמונים‪:‬‬                                     ‫זמן הכנה‪ :‬שעה‬
‫חוצים את מקל הוניל ובעזרת הסכין מוציאים את הזרעים‪ .‬שמים‬
‫בסיר קטן את הסוכר עם המים ומביאים לרתיחה‪ ,‬מוסיפים את‬                                     ‫זמן אפייה‪ :‬שעתיים‬
‫הערמונים‪ ,‬מקל הוניל ואת זרעי הוניל‪ .‬מבשלים עשר דקות‬
‫על אש גבוהה‪ .‬כך הסירופ יעטוף את הערמונים ויקרמל אותם‬                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
‫מעט‪ .‬מוציאים את המקל וניל‪ .‬בעזרת מיקסר (מוט) טוחנים את‬
‫הערמונים ומוסיפים ‪ 100‬מ"ל מים רותחים‪ .‬טוחנים עד קבלת‬                                                          ‫למרינג‪:‬‬
                                                                                                            ‫‪ 6‬חלבונים‬
                        ‫מסה חלקה‪ .‬מעבירים לכלי ומצננים‪.‬‬                                                  ‫‪ 170‬גר' סוכר‬
                                                                                                   ‫‪ 170‬גר' אבקת סוכר‬
                                           ‫לריבת ערמונים‪:‬‬                                             ‫לקרם הערמונים‬
‫טוחנים את הערמונים עד קבלת אבקה דקה‪ .‬בסיר קטן שמים‬                            ‫‪ 2‬שקיות ערמונים קלויים קלופים (‪ 200‬גר')‬
‫את הסוכר עם המים‪ ,‬מביאים לרתיחה ומחכים עד שנוצרות‬                                                        ‫‪ 100‬גר' סוכר‬
‫בועות בסירופ‪ ,‬מוסיפים את הערמונים הטחונים ואת תמצית‬                                                      ‫‪ 210‬מ"ל מים‬
‫הוניל תוך כדי ערבוב‪ .‬מערבבים היטב וממשיכים לבשל תוך‬                                                        ‫‪ 1‬מקל וניל‬

        ‫כדי ערבוב במשך עשר דקות‪ .‬מעבירים לכלי ומצננים‪.‬‬                                                 ‫לריבת ערמונים‪:‬‬
                                                  ‫לקצפת‪:‬‬                      ‫‪ 2‬שקיות ערמונים קלויים קלופים (‪ 200‬גר')‬

‫בקערת המקסר שמים את השמנת‪ ,‬המסקרפונה והסוכר ופקק‬                                                         ‫‪ 200‬גר' סוכר‬
‫תמצית וניל‪ .‬מתחילים לערבל במהירות נמוכה ולאט לאט‬                                                   ‫‪ 1‬כפית תמצית וניל‬
‫מגבירים‪ .‬מערבלים עד קבלת קצפת יציבה‪ .‬מעבירים לשק‬
                                                                                                          ‫‪200‬מ"ל מים‬
                                                     ‫זילוף‬
                                                                                                              ‫לקצפת‪:‬‬
                                  ‫להכנת קציפת הערמונים‪:‬‬                                        ‫‪ 200‬מ"ל שמנת מתוקה‬
‫בקערת המערבל שמים ‪ 150‬גר' קרם ערמונים‪ 150,‬גר' ריבת‬
‫ערמונים‪ 25 ,‬גר' חמאה רכה וכפית רום‪ .‬מערבלים יחד במהירות‬                                              ‫‪ 80‬גר' מסקרפונה‬
‫גבוהה עד קבלת קציפת ערמונים‪ .‬מעבירים לשק זילוף‬                                                        ‫פקק תמצית וניל‬

              ‫ומתאימים סנטר עם חורים קטנים או מסולסל‪.‬‬                                                     ‫‪ 25‬גר' סוכר‬
‫הרכבת המנה‪ :‬על כל עיגול של מרינג מזלפים מן הקצפת‪,‬‬                                                   ‫‪ 25‬גר' חמאה קרה‬
‫בעזרת ספטולה מיצרים קונוס‪ .‬מעל מזלפים את קציפת‬
‫הערמונים‪ .‬אפשר להחליף את ציפת הערמונים בפלחי תותים‬                                                         ‫‪ 4-5‬תותים‬
                                                                                                          ‫שקיות זילוף‬
                                                    ‫דקים‪.‬‬                                               ‫סנטר מסולסל‬

                                  ‫מפזרים מעל אבקת סוכר‪.‬‬                                               ‫הכנה‪:‬‬

                                                                                                              ‫למרינג‪:‬‬
                                                            ‫מחממים תנור לחום של ‪ 90‬מעלות‪ .‬בקערת המיקסר שמים את‬
                                                            ‫החלבונים עם מעט סוכר ומתחילים לערבב במהירות נמוכה‬
                                                            ‫ולאט לאט מגבירים‪ .‬כשהחלבונים תופחים מוסיפים בהדרגה‬

                                                                                                                     ‫‪34‬‬
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39