Page 32 - medorledor78
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                ‫ההכנה‪:‬‬        ‫מרק קרם אספרגוס‬
‫אם משתמשים באספרגוס עבה יש צורך לקלף את הקליפה‬               ‫(‪)Veloute d'asperges‬‬
‫הנוקשה‪ .‬שוטפים אותם ומסננים‪ .‬חותכים מן הגבעולים את‬
                                                          ‫כיום ניתן להשיג אספרגוס כל השנה‪ .‬אפשר להכין אותו‬
              ‫הקצוות העליונים באורך כ‪ 3-‬ס"מ‪ ,‬מניחים בצד‪.‬‬      ‫מאספרגוס ירוק או לבן‪ .‬ישנה אפשרות להגיש מרק‬
‫פורסים את הגבעולים לפרוסות דקות‪ .‬בסיר קטן מרתיחים‬
‫מים עם כפית מלח גס‪ .‬כשהמים רותחים מוסיפים את קצוות‬          ‫זה חם או קר‪ .‬בהכנה הזו טעמו של האספרגוס מאוד‬
‫האספרגוס ומבשלים כ ‪ 3 -‬דקות‪ .‬מסננים מיד ושמים במי קרח‬                                                    ‫מובלט‪.‬‬

                                  ‫על מנת לשמור על צבעם‪.‬‬                                       ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫בסיר אחר מוסיפים את ציר העוף או הירקות ‪,‬השמנת‪ ,‬מלח‬                                           ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫ופלפל גרוס‪ .‬מביאים לרתיחה‪ ,‬מוסיפים את פרוסות האספרגוס‬                                        ‫זמן בישול‪ 30 :‬דקות‬

                        ‫ומבשלים על סף רתיחה כ‪ 10-‬דקות‪.‬‬                                                      ‫מצרכים‪:‬‬
‫מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר וטוחנים דק לוקחים מסננת‬
‫דקה בצורת קונוס (‪ ,)chinois‬שמים אותה על הסיר‪ ,‬שופכים‬                                    ‫חבילת אספרגוס לבן או ירוק‬
‫את המרק לסיר דרך המסננת על מנת לעדן אותו ולהוציא את‬                                   ‫חצי ליטר ציר עוף או ציר ירקות‬

                      ‫כל הסיבים הקשים ולקבל מרקם חלק‪.‬‬                                    ‫‪ 1‬שמנת מתוקה (‪ 250‬מ"ל)‬
‫בקערה קטנה מערבבים היטב את הקורנפלור עם ‪ 2‬כפות‬                                                         ‫‪ 2‬כפות חלב‬
‫החלב‪ .‬מוסיפים להם כ‪ 2-‬כפות מן המרק ומערבבים היטב‪.‬‬
                                                                                                    ‫‪ 1‬כף קורנפלור‬
             ‫מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב‪.‬‬                                          ‫קרם פרש לקישוט‬
‫מוזגים למרקיות ומקשטים בכפית קרם פרש‪ ,‬קצוות אספרגוס‬                                        ‫‪ 2‬כפות פטרוזיליה קצוצה‬

                                   ‫וקצת פטרוזיליה קצוצה‪.‬‬                                           ‫מלח‪ ,‬פלפל גרוס‬

                                                          ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37