Page 32 - medorledor78
P. 32
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
ההכנה: מרק קרם אספרגוס
אם משתמשים באספרגוס עבה יש צורך לקלף את הקליפה ()Veloute d'asperges
הנוקשה .שוטפים אותם ומסננים .חותכים מן הגבעולים את
כיום ניתן להשיג אספרגוס כל השנה .אפשר להכין אותו
הקצוות העליונים באורך כ 3-ס"מ ,מניחים בצד. מאספרגוס ירוק או לבן .ישנה אפשרות להגיש מרק
פורסים את הגבעולים לפרוסות דקות .בסיר קטן מרתיחים
מים עם כפית מלח גס .כשהמים רותחים מוסיפים את קצוות זה חם או קר .בהכנה הזו טעמו של האספרגוס מאוד
האספרגוס ומבשלים כ 3 -דקות .מסננים מיד ושמים במי קרח מובלט.
על מנת לשמור על צבעם. מצרכים ל 4 :מנות
בסיר אחר מוסיפים את ציר העוף או הירקות ,השמנת ,מלח זמן הכנה 20 :דקות
ופלפל גרוס .מביאים לרתיחה ,מוסיפים את פרוסות האספרגוס זמן בישול 30 :דקות
ומבשלים על סף רתיחה כ 10-דקות. מצרכים:
מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר וטוחנים דק לוקחים מסננת
דקה בצורת קונוס ( ,)chinoisשמים אותה על הסיר ,שופכים חבילת אספרגוס לבן או ירוק
את המרק לסיר דרך המסננת על מנת לעדן אותו ולהוציא את חצי ליטר ציר עוף או ציר ירקות
כל הסיבים הקשים ולקבל מרקם חלק. 1שמנת מתוקה ( 250מ"ל)
בקערה קטנה מערבבים היטב את הקורנפלור עם 2כפות 2כפות חלב
החלב .מוסיפים להם כ 2-כפות מן המרק ומערבבים היטב.
1כף קורנפלור
מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. קרם פרש לקישוט
מוזגים למרקיות ומקשטים בכפית קרם פרש ,קצוות אספרגוס 2כפות פטרוזיליה קצוצה
וקצת פטרוזיליה קצוצה. מלח ,פלפל גרוס
32