Page 33 - medorledor78
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

                                          ‫הכנה‪:‬‬                     ‫נזיד בקר‬
                                                              ‫בנוסח בורגונדי‬
                                ‫חותכים את הבשר לקוביות‪.‬‬     ‫(‪)boeuf bourgignon‬‬
                     ‫חותכים את חזה האווז‪/‬בייקון לרצועות‪.‬‬
‫מחממים בסיר את החמאה‪/‬שמן ומזהיבים את קוביות הבשר‬                                 ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫יחד עם רצועות חזה אווז ‪/‬בייקון‪ .‬מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת‬                       ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫הפטריות ומקפיצים מעט‪ .‬מפזרים מעל את הקמח‪ ,‬מערבבים‬
‫ומזהיבים מעט‪ .‬שופכים מעל את היין‪ .‬מוסיפים את שן השום‪,‬‬                              ‫זמן בישול‪ :‬שעה‬
‫פרוסות הגזר ואת הבוקה גרני‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪.‬‬
‫סוגרים את סיר ומרגע שהפקק של סיר הלחץ מסתובב מבשלים‬                                         ‫מצרכים‪:‬‬

                                                  ‫כ ‪ -‬שעה‪.‬‬                               ‫‪ 800‬גר' בשר בקר‬
   ‫**זהירות לא לשכוח לשחרר את הלחץ לפני פתיחת הסיר**‬                                 ‫‪ 100‬גר' חזה אווז‪/‬בקון‬
‫**אם לא משתמשים בסיר לחץ אז יש להביא לרתיחה ואז‬
‫להנמיך את האש (יש לשמור על בעבוע) ולהמשיך לבשל‬                                                   ‫‪ 1‬ליטר יין‬
                                                                                         ‫‪ 2‬בצל קצוצים דק‬
                       ‫כשלוש שעות או עד שהבשר מתרכך‪.‬‬                                      ‫‪ 1‬שן שום מקולף‬

‫‪33‬‬                                                                                         ‫‪ 6‬גזרים פרוסים‬
                                                                                           ‫‪ 250‬גר' פטריות‬
                                                                            ‫‪ 1‬בוקה גרני (כרישה‪ ,‬פטרוזיליה‪,‬‬
                                                                                ‫עלי סלרי‪ ,‬עלה דפנה‪ ,‬טימין )‬
                                                                                   ‫‪ 12‬בצלי פנינה מקולפים‬
                                                                                ‫‪ 50‬גר' חמאה ‪ 3/‬כפות שמן‬
                                                                                          ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                                                   ‫גיליון ‪78‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38