Page 33 - medorledor78
P. 33
מגזין מדור לדור
הכנה: נזיד בקר
בנוסח בורגונדי
חותכים את הבשר לקוביות. ()boeuf bourgignon
חותכים את חזה האווז/בייקון לרצועות.
מחממים בסיר את החמאה/שמן ומזהיבים את קוביות הבשר מצרכים ל 6 :מנות
יחד עם רצועות חזה אווז /בייקון .מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת זמן הכנה 15 :דקות
הפטריות ומקפיצים מעט .מפזרים מעל את הקמח ,מערבבים
ומזהיבים מעט .שופכים מעל את היין .מוסיפים את שן השום, זמן בישול :שעה
פרוסות הגזר ואת הבוקה גרני .ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
סוגרים את סיר ומרגע שהפקק של סיר הלחץ מסתובב מבשלים מצרכים:
כ -שעה. 800גר' בשר בקר
**זהירות לא לשכוח לשחרר את הלחץ לפני פתיחת הסיר** 100גר' חזה אווז/בקון
**אם לא משתמשים בסיר לחץ אז יש להביא לרתיחה ואז
להנמיך את האש (יש לשמור על בעבוע) ולהמשיך לבשל 1ליטר יין
2בצל קצוצים דק
כשלוש שעות או עד שהבשר מתרכך. 1שן שום מקולף
33 6גזרים פרוסים
250גר' פטריות
1בוקה גרני (כרישה ,פטרוזיליה,
עלי סלרי ,עלה דפנה ,טימין )
12בצלי פנינה מקולפים
50גר' חמאה 3/כפות שמן
מלח ופלפל גרוס
גיליון 78