Page 31 - medorledor76
P. 31

‫מגזין מדור לדור‬

                                                           ‫עוף עם‬
                                                          ‫ערמונים‬

                                                          ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                          ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬

                                                            ‫זמן בישול‪ :‬שעה‬

‫ומערבבים‪ .‬מוסיפים את העוף‪ .‬שופכים מעל את הקלבדוס‪/‬‬                                                    ‫מצרכים‪:‬‬
‫ברנדי ומדליקים‪ .‬מפלפלים וממליחים לפי הטעם‪ .‬מניחים את‬                     ‫‪ 1‬עוף במשקל של ‪ 1.4‬קג' או שמונה שוקיים‬
‫הבוקה גרני ושופכים מעל את הסיידר‪ .‬מוסיפים את ההל ואת‬
‫אגוז מוסקט‪ .‬מביאים לרתיחה‪ ,‬מכסים את הסיר ומבשלים‬                                  ‫‪ 400‬גר' ערמונים (‪ 4‬שקיות ווקום)‬
‫במשך‪ 45‬דקות על אש בינונית‪ .‬כ‪ 15-‬דקות לפני סיום הבישול‬                                  ‫‪30‬גר' חמאה ‪/‬חמאת קוקוס‬
                                                                                                   ‫‪ 1‬קורט הל טחון‬
                                  ‫מוסיפים את הערמונים‪.‬‬                                      ‫‪ 50‬מ"ל קלבדוס‪/‬ברנדי‬
                           ‫*ניתן להגיש לצד אורז או פירה‪.‬‬                                    ‫‪ 750‬מ"ל סיידר תפוחים‬
                ‫*אפשר להחליף את מרק העוף במרק ירקות‪.‬‬                                            ‫‪ 200‬גר' אווז מעושן‬
                                                                                                            ‫‪ 2‬בצל‬
‫‪31‬‬                                                                                                  ‫‪ 1‬כף שמן זית‬
                                                                                                  ‫מלח ופלפל גרוס‬
                                                                                                      ‫‪ 1‬בוקה גרני‬

                                                                   ‫(כרישה‪ 2 ,‬עלה דפנה‪ ,‬טימין‪ ,‬פטרוזיליה‪ ,‬עלי סלרי)‬
                                                                                               ‫‪ 1‬קורט אגוז מוסקט‬

                                                                                                   ‫ההכנה‪:‬‬

                                                            ‫אם משתמשים בעוף שלם יש לבקש מהקצב לחלק אותו‪.‬‬
                                                                                      ‫יש לקלף ולפרוס את הבצלים‪.‬‬

                                                          ‫יש לחתוך את חזה האווז לרצועות של ס"מ‪ .‬יש לשים אותם‬
                                                          ‫בסיר עם מים קרים ולהביא לרתיחה ולבשל אותם שתי דקות‬

                                                                                              ‫מרגע הרתיחה ולסנן‪.‬‬
                                                          ‫בסיר ממיסים את מחצית החמאה‪/‬חמאת הקוקוס עם השמן‪.‬‬
                                                          ‫יש להניח מעל את חלקי העוף כשהעור כלפי מטה‪ .‬להזהיב‬

                                                                        ‫את חתיכות העוף מכל צדדיהן ולשמור בצד‪.‬‬
                                                          ‫שופכים את נוזלי הבישול‪ .‬ממיסים את יתר החמאה ‪/‬חמאת‬
                                                          ‫קוקוס ומזהיבים את הבצל‪ .‬מוסיפים את חתיכות חזה האווז‬

                                                                                                             ‫גיליון ‪76‬‬
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36