Page 31 - medorledor76
P. 31
מגזין מדור לדור
עוף עם
ערמונים
מצרכים ל 4 :מנות
זמן הכנה 30 :דקות
זמן בישול :שעה
ומערבבים .מוסיפים את העוף .שופכים מעל את הקלבדוס/ מצרכים:
ברנדי ומדליקים .מפלפלים וממליחים לפי הטעם .מניחים את 1עוף במשקל של 1.4קג' או שמונה שוקיים
הבוקה גרני ושופכים מעל את הסיידר .מוסיפים את ההל ואת
אגוז מוסקט .מביאים לרתיחה ,מכסים את הסיר ומבשלים 400גר' ערמונים ( 4שקיות ווקום)
במשך 45דקות על אש בינונית .כ 15-דקות לפני סיום הבישול 30גר' חמאה /חמאת קוקוס
1קורט הל טחון
מוסיפים את הערמונים. 50מ"ל קלבדוס/ברנדי
*ניתן להגיש לצד אורז או פירה. 750מ"ל סיידר תפוחים
*אפשר להחליף את מרק העוף במרק ירקות. 200גר' אווז מעושן
2בצל
31 1כף שמן זית
מלח ופלפל גרוס
1בוקה גרני
(כרישה 2 ,עלה דפנה ,טימין ,פטרוזיליה ,עלי סלרי)
1קורט אגוז מוסקט
ההכנה:
אם משתמשים בעוף שלם יש לבקש מהקצב לחלק אותו.
יש לקלף ולפרוס את הבצלים.
יש לחתוך את חזה האווז לרצועות של ס"מ .יש לשים אותם
בסיר עם מים קרים ולהביא לרתיחה ולבשל אותם שתי דקות
מרגע הרתיחה ולסנן.
בסיר ממיסים את מחצית החמאה/חמאת הקוקוס עם השמן.
יש להניח מעל את חלקי העוף כשהעור כלפי מטה .להזהיב
את חתיכות העוף מכל צדדיהן ולשמור בצד.
שופכים את נוזלי הבישול .ממיסים את יתר החמאה /חמאת
קוקוס ומזהיבים את הבצל .מוסיפים את חתיכות חזה האווז
גיליון 76