Page 28 - medorledor76
P. 28

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

     ‫תבשיל דג סלמון‬
     ‫עם פטריות יער‪,‬‬
      ‫ערמונים וגרעיני‬

                ‫חרדל‬

                              ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                             ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
                            ‫זמן בישול‪ 30 :‬דקות‬

                                           ‫מצרכים‪:‬‬
                                        ‫‪ 700‬גר' דג סלמן‬
                                         ‫‪ 50‬גר' ערמונים‬
                                  ‫‪ 200‬מ"ל שמנת בישול‬
                                    ‫‪ 1‬כפית גרעיני חרדל‬
                                       ‫מלח ופלפל גרוס‬
                             ‫‪ 1‬סלסלה פטריות פורטובלו‬
                                      ‫‪ 500‬מ"ל ציר דגים‬

                                           ‫‪ 40‬גר' חמאה‬
                                          ‫‪ 1‬כף שמן זית‬
                              ‫‪ 1/4‬חבילה כוסברה קצוצה‬

                                          ‫הכנה‪:‬‬

‫יש לצמצם את ציר הדגים ב‪ .1/3-‬להוסיף אליו את השמנת‪,‬‬
‫לצמצם שוב ולהוסיף בהדרגה את החמאה(‪ 30‬גר') ‪ ,‬להמליח‬
‫ולפלפל לפי הטעם‪ .‬לבסוף בעזרת מוט מיקסר לטחון את‬

                           ‫הרוטב כדי להפוך אותו לחלק‪.‬‬
‫מנקים את פטריות פורטובלו ומקפיצים אותם במחבת עם‬
‫יתר החמאה ומוסיפים את הערמונים שקצצנו בצורה גסה‪.‬‬

                           ‫מקפיצים כבמשך שלוש דקות‪.‬‬
‫חותכים את דג הסלמון לקוביות בינוניות‪ .‬במחבת מחממים‬
‫את שמן הזית ומקפיצים את קוביות הדג במשך דקה כדי‬

                              ‫לסגור אותם‪ .‬שומרים בצד‪.‬‬
‫בסיר מחממים יחד את הרוטב ואת תערובת הפטריות‬
‫והערמונים‪ .‬מוסיפים את קוביות הדג ובשלים על אש נמוכה‬

                           ‫במשך עשר דקות ללא רתיחה‪.‬‬
‫בזמן ההגשה מפזרים מעל גרעיני חרדל וקצת כוסברה‬

                                                ‫קצוצה ‪.‬‬

                                                         ‫‪28‬‬
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33