Page 28 - medorledor76
P. 28
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
תבשיל דג סלמון
עם פטריות יער,
ערמונים וגרעיני
חרדל
מצרכים ל 4 :מנות
זמן הכנה 30 :דקות
זמן בישול 30 :דקות
מצרכים:
700גר' דג סלמן
50גר' ערמונים
200מ"ל שמנת בישול
1כפית גרעיני חרדל
מלח ופלפל גרוס
1סלסלה פטריות פורטובלו
500מ"ל ציר דגים
40גר' חמאה
1כף שמן זית
1/4חבילה כוסברה קצוצה
הכנה:
יש לצמצם את ציר הדגים ב .1/3-להוסיף אליו את השמנת,
לצמצם שוב ולהוסיף בהדרגה את החמאה( 30גר') ,להמליח
ולפלפל לפי הטעם .לבסוף בעזרת מוט מיקסר לטחון את
הרוטב כדי להפוך אותו לחלק.
מנקים את פטריות פורטובלו ומקפיצים אותם במחבת עם
יתר החמאה ומוסיפים את הערמונים שקצצנו בצורה גסה.
מקפיצים כבמשך שלוש דקות.
חותכים את דג הסלמון לקוביות בינוניות .במחבת מחממים
את שמן הזית ומקפיצים את קוביות הדג במשך דקה כדי
לסגור אותם .שומרים בצד.
בסיר מחממים יחד את הרוטב ואת תערובת הפטריות
והערמונים .מוסיפים את קוביות הדג ובשלים על אש נמוכה
במשך עשר דקות ללא רתיחה.
בזמן ההגשה מפזרים מעל גרעיני חרדל וקצת כוסברה
קצוצה .
28