Page 30 - medorledor76
P. 30
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
תבשיל חורפי
של ערמונים
מצרכים ל 4 :מנות
זמן הכנה 25 :דקות
זמן אפייה 35 :דקות
מצרכים:
200גר' חזה אווז חתוך לרצועות של 1/2ס"מ
500גר' ערמונים
3בצלים בינוניים
8תפוחי אדמה מזן גורמה
טימין
רוזמרין
מלח ופלפל גרוס
שמן זית
הכנה:
יש לקלף ולפרוס דק את הבצלים.
מחממים במחבת שלוש כפות שמן זית ,מוסיפים את פרוסות
הבצל עם שלושה גבעולי טימין ,גבעול רוזמרין ומעט פלפל.
מזהיבים את הבצל עד שהוא שקוף( .זהירות לא לשרוף )
כשהבצל שקוף מוסיפים את רצועות חזה האווז ומקפיצים
אותם עד שיזהיבו קלות .שומרים בצד.
מקלפים וחותכים לקוביות קטנות את תפוחי האדמה.
במחבת מחממים שלוש כפות שמן זית ומוסיפים את תפוחי
האדמה .עם מעט טימין .ממליחים .מקפיצים את תפוחי
האדמה עד שיזהיבו ומדי פעם הופכים אותם מצד לצד.
כשכמעט מוכן מוסיפים את הערמונים ואת תערובת הבצל
וחזה האווז .מוסיפים 1/4כוס מים ,מבשלים עוד קצת עד
שתפוחי האדמה רכים ,טועמים ואם יש צורך מתקנים את
התיבול.
30