Page 30 - medorledor76
P. 30

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

        ‫תבשיל חורפי‬
         ‫של ערמונים‬

                              ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                             ‫זמן הכנה‪ 25 :‬דקות‬
                            ‫זמן אפייה‪ 35 :‬דקות‬

                                           ‫מצרכים‪:‬‬
             ‫‪ 200‬גר' חזה אווז חתוך לרצועות של ‪ 1/2‬ס"מ‬

                                        ‫‪ 500‬גר' ערמונים‬
                                        ‫‪ 3‬בצלים בינוניים‬
                               ‫‪ 8‬תפוחי אדמה מזן גורמה‬

                                                  ‫טימין‬
                                                ‫רוזמרין‬
                                       ‫מלח ופלפל גרוס‬
                                               ‫שמן זית‬

                                          ‫הכנה‪:‬‬

                        ‫יש לקלף ולפרוס דק את הבצלים‪.‬‬
‫מחממים במחבת שלוש כפות שמן זית‪ ,‬מוסיפים את פרוסות‬
‫הבצל עם שלושה גבעולי טימין‪ ,‬גבעול רוזמרין ומעט פלפל‪.‬‬
‫מזהיבים את הבצל עד שהוא שקוף‪( .‬זהירות לא לשרוף )‬
‫כשהבצל שקוף מוסיפים את רצועות חזה האווז ומקפיצים‬

                    ‫אותם עד שיזהיבו קלות‪ .‬שומרים בצד‪.‬‬
‫מקלפים וחותכים לקוביות קטנות את תפוחי האדמה‪.‬‬
‫במחבת מחממים שלוש כפות שמן זית ומוסיפים את תפוחי‬
‫האדמה‪ .‬עם מעט טימין‪ .‬ממליחים‪ .‬מקפיצים את תפוחי‬
‫האדמה עד שיזהיבו ומדי פעם הופכים אותם מצד לצד‪.‬‬
‫כשכמעט מוכן מוסיפים את הערמונים ואת תערובת הבצל‬
‫וחזה האווז‪ .‬מוסיפים ‪ 1/4‬כוס מים‪ ,‬מבשלים עוד קצת עד‬
‫שתפוחי האדמה רכים‪ ,‬טועמים ואם יש צורך מתקנים את‬

                                                ‫התיבול‪.‬‬

                                                          ‫‪30‬‬
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35