Page 29 - medorledor76
P. 29

‫מגזין מדור לדור‬                                   ‫גיליון ‪76‬‬

          ‫ציר דגים‬

‫‪Fumet de poisson‬‬

                       ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
                      ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬

                         ‫זמן בישול‪ :‬שעה‬
                                    ‫מצרכים‪:‬‬

                                   ‫‪ 1.5‬ליטר מים‬
                        ‫‪ 1‬קג' אידרות וראשי דגים‬
                       ‫‪ 2‬גזרים מקולפים ופרוסים‬
     ‫‪ 2‬עגבניות בשלות מקולפות וחתוכות לרבעים‬

                                 ‫‪ 1‬בצל פרוס דק‬
                           ‫‪ 2‬ראשי שום מקולפים‬
‫‪ 1‬בוקה גרני (פראסה‪ ,‬טימין‪ ,‬עלה דפנה‪ ,‬פטרוזיליה )‬

                                ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬
                                 ‫‪ 500‬מ"ל יין לבן‬
                           ‫‪ 10‬גרעיני פלפל שחור‬

                                           ‫מלח‬
                                ‫‪ 6‬גרעיני כוסברה‬

                                   ‫הכנה‪:‬‬

‫בסיר מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל‪,‬‬
‫הגזרים ואת האידרות והראשים של הדגים‪.‬‬
‫מקפיצים במשך שלוש דקות תוך כדי ערבוב‪.‬‬

               ‫מוסיפים את השום ואת העגבניות‪.‬‬
‫ממליחים מעט ומבשלים במכסה סגור במשך כ‪5-‬‬
‫דקות‪ .‬מוסיפים את היין הלבן‪ ,‬המים‪ ,‬הבוקה גרני‪.‬‬
‫הפלפל וגרעיני הכוסברה‪ .‬מבשלים על אש נמוכה‬

                                     ‫כ‪ 50-‬דקות‪.‬‬
‫מצננים מעט ומעבירים את בציר דרך מסננת דקה‪.‬‬

                                   ‫*ניתן להקפיא‬

‫‪29‬‬
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34