Page 29 - medorledor76
P. 29
מגזין מדור לדור גיליון 76
ציר דגים
Fumet de poisson
מצרכים ל 8 :מנות
זמן הכנה 15 :דקות
זמן בישול :שעה
מצרכים:
1.5ליטר מים
1קג' אידרות וראשי דגים
2גזרים מקולפים ופרוסים
2עגבניות בשלות מקולפות וחתוכות לרבעים
1בצל פרוס דק
2ראשי שום מקולפים
1בוקה גרני (פראסה ,טימין ,עלה דפנה ,פטרוזיליה )
3כפות שמן זית
500מ"ל יין לבן
10גרעיני פלפל שחור
מלח
6גרעיני כוסברה
הכנה:
בסיר מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל,
הגזרים ואת האידרות והראשים של הדגים.
מקפיצים במשך שלוש דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את השום ואת העגבניות.
ממליחים מעט ומבשלים במכסה סגור במשך כ5-
דקות .מוסיפים את היין הלבן ,המים ,הבוקה גרני.
הפלפל וגרעיני הכוסברה .מבשלים על אש נמוכה
כ 50-דקות.
מצננים מעט ומעבירים את בציר דרך מסננת דקה.
*ניתן להקפיא
29