Page 27 - medorledor65
P. 27

‫מגזין מדור לדור‬

                                         ‫ההכנה‪:‬‬                ‫טארט עם מילוי‬
                                                                  ‫קרם שקדים‬
‫יש לחתוך את הבצק לשניים‪ .‬יש לחדד את הבצק לשני‬
‫עיגולים קצת יותר גדולים מקוטר התבנית‪ .‬להניח עיגול בצק‬          ‫‪galette des rois‬‬

                 ‫על התבנית‪ .‬יש לדקור אותו בעזרת מזלג‪.‬‬   ‫מקור העוגה הוא בחג יום שלושת המלכים (חג ההתגלות)‬
‫מערבבים בקערה יחד את אבקת השקדים‪ ,‬הביצים והחמאה‬         ‫ביום הזה נהגו לאפות עוגה ולטמון בו גרעין פול ואז‬

                       ‫הרכה עד קבלת קרם חלק והומוגני‪.‬‬                          ‫להכתיר את המלך ואת המלכה‪.‬‬
‫שופכים את הקרם מעל הבצק‪ ,‬טומנים בו את הגרעין‪/‬שקד‪.‬‬       ‫*את גרעין הפול ניתן להחליף בגרעין שעועית אדומה‪/‬‬

   ‫מכסים בעיגול הבצק הנוסף‪ .‬מהדקים היטב את הקצוות‪.‬‬                                             ‫שקד מסוכר‪.‬‬
       ‫ניתן לעשות בעזרת סכין או מזלג דוגמאות על הבצק‪.‬‬
                                                                                      ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫טורפים את החלמון בקערה קטנה ובעזרת מברשת מברישים‬                                     ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                              ‫את הבצק‪.‬‬                              ‫זמן אפייה‪ 30 :‬דקות‬
                                                                                    ‫תבנית פאי קוטר ‪26‬‬
        ‫אופים בתנור במשך ‪ 30‬דקות בחום של ‪ 200‬מעלות‪.‬‬
                                         ‫(טרמוסטט ‪)6-7‬‬                                             ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                             ‫‪ 1‬חבילה בצק עלים‬
                    ‫מומלץ לבדוק את העוגה במשך האפיה‪.‬‬                                      ‫‪ 140‬גר' אבקת שקדים‬

                                                                                                    ‫‪100‬גר' סוכר‬
                                                                                                        ‫‪ 2‬ביצים‬

                                                                                              ‫‪ 75‬גר' חמאה רכה‬
                                                                                                        ‫‪ 1‬חלמון‬

                                                                        ‫‪ 1‬גרעין פול ‪/‬שעועית אדומה‪/‬שקד מסוכר‬

‫גיליון ‪27 65‬‬
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32