Page 27 - medorledor65
P. 27
מגזין מדור לדור
ההכנה: טארט עם מילוי
קרם שקדים
יש לחתוך את הבצק לשניים .יש לחדד את הבצק לשני
עיגולים קצת יותר גדולים מקוטר התבנית .להניח עיגול בצק galette des rois
על התבנית .יש לדקור אותו בעזרת מזלג. מקור העוגה הוא בחג יום שלושת המלכים (חג ההתגלות)
מערבבים בקערה יחד את אבקת השקדים ,הביצים והחמאה ביום הזה נהגו לאפות עוגה ולטמון בו גרעין פול ואז
הרכה עד קבלת קרם חלק והומוגני. להכתיר את המלך ואת המלכה.
שופכים את הקרם מעל הבצק ,טומנים בו את הגרעין/שקד. *את גרעין הפול ניתן להחליף בגרעין שעועית אדומה/
מכסים בעיגול הבצק הנוסף .מהדקים היטב את הקצוות. שקד מסוכר.
ניתן לעשות בעזרת סכין או מזלג דוגמאות על הבצק.
מצרכים ל 6 :מנות
טורפים את החלמון בקערה קטנה ובעזרת מברשת מברישים זמן הכנה 15 :דקות
את הבצק. זמן אפייה 30 :דקות
תבנית פאי קוטר 26
אופים בתנור במשך 30דקות בחום של 200מעלות.
(טרמוסטט )6-7 מצרכים:
1חבילה בצק עלים
מומלץ לבדוק את העוגה במשך האפיה. 140גר' אבקת שקדים
100גר' סוכר
2ביצים
75גר' חמאה רכה
1חלמון
1גרעין פול /שעועית אדומה/שקד מסוכר
גיליון 27 65