Page 26 - medorledor65
P. 26

‫פינת הטעמים של יהודית‬

                                         ‫ההכנה‪:‬‬            ‫עוף עם מיץ רימונים‬
                                                                       ‫ואגוזים‬
‫מחממים את שמן הזית בסיר ומוסיפים את חלקי העוף‪,‬‬
‫מזהיבים אותם מכל צדדיהם‪ .‬כשהעוף מוזהב מוסיפים את‬                             ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫הבצל‪ .‬מקפיצים עד שהבצל שקוף‪ .‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬                              ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫מוסיפים את המים ומבשלים תוך בעבוע כ‪ 45-‬דקות כשהסיר‬                        ‫זמן בישול‪ :‬שעה ורבע‬

                                                 ‫מכוסה‪.‬‬                                   ‫מצרכים‪:‬‬
‫מוסיפים את מיץ הרימונים‪ ,‬האגוזים הקצוצים ואת הדבש‪.‬‬                              ‫‪ 1‬עוף מחולק לחתיכות‬

      ‫מכסים את הסיר שוב וממשיכים לבשל עוד ‪ 20‬דקות‪.‬‬                                             ‫‪ 1‬בצל‬
‫מוציאים את חלקי העוף‪ ,‬שומרים בצד‪ .‬מצמצמים את הרוטב‬                                      ‫חצי ליטר מים‬
                                                                                 ‫‪ 250‬מ"ל מיץ רימונים‬
               ‫עד שהוא מתעבה‪ .‬מחזירים את חלקי העוף‪.‬‬                          ‫‪ 400‬גר' אגוזי מלך קצוצים‬
                                                                                         ‫‪ 3‬כפות דבש‬
                              ‫מגישים בליווי אורז או פירה‪.‬‬                             ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬

                                                           ‫‪26‬‬
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31