Page 25 - medorledor65
P. 25

‫מגזין מדור לדור‬

‫ואת הכרישה‪ .‬מבשלים כעשר דקות על אש נמוכה או עד‬                   ‫סלמון עם שיפונד‬
                                         ‫שהכרישה רכה‪.‬‬                   ‫של כרישה‬

‫מוסיפים את חתיכות הסלמון‪ ,‬מגבירים את האש ומזהיבים‬                                      ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                            ‫אותם כדקה‪.‬‬                                ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                                                                                     ‫זמן בישול‪ 30 :‬דקות‬
‫מוסיפים את היין הלבן‪ .‬מבשלים עוד שתי דקות ואז מוסיפים‬
              ‫את השמנת‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪.‬‬                                                  ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                 ‫‪ 4‬חתיכות סלמון‬
‫בכלי הגשה אישיים חסיני אש שמים בתחתית מתערובת‬
‫הירקות‪ ,‬מעל מניחים את הסלמון‪ .‬מעל שופכים מן הרוטב‪.‬‬                                                     ‫‪ 3‬כרישות‬
                                                                                                        ‫‪ 2‬בצלים‬
                                ‫מפזרים מעל שמיר קצוץ‪.‬‬                                             ‫‪ 100‬מ"ל יין לבן‬
                  ‫מכניסים לתנור ואופים בין ‪ 10‬ל‪ 15-‬דקות‬                                     ‫‪ 200‬מ"ל שמנת בישול‬
                                                                                                 ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
                   ‫(תלוי בדרגת העשייה של הדג הרצויה)‪.‬‬                                   ‫‪ 4‬ענפים של שמיר קצוצים‬
                                             ‫מגישים חם‪.‬‬                                    ‫מלח ופלפל שחור גרוס‬

‫‪25‬‬                                                                                                ‫ההכנה‪:‬‬

                                                                           ‫מחממים תנור לחום של ‪ 150‬מעלות (‪)5‬‬
                                                         ‫מקלפים ופורסים דק את הבצלים‪ .‬חותכים את החלק הירוק‬
                                                         ‫של הכרישות‪ ,‬פורסים את החלק הלבן ושוטפים אותם היטב‬

                                                                                                   ‫ומסננים היטב‪.‬‬
                                                         ‫מחממים את שמן הזית במחבת‪ ,‬מוסיפים את הבצל‬

                                                                                                            ‫גיליון ‪65‬‬
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30