Page 14 - medorledor51
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
טארט (פאי) 2תבניות פאי ארוכות נשלפות
תפוחי עץ זמן ההכנה 15 :דקות
זמן אפיה 45 :דקות
אופן ההכנה:
מצרכים:
לבצק: לבצק:
בקערת מערבל המזון עם הלהב הגדול ,מניחים את הביצה, 250גר' קמח
המלח והסוכר ומעבדים יחד .מוסיפים את הקמח ואת תמצית 125גר' חמאה
הוניל ומערבלים עד קבלת מרקם שנראה כמו חול .חותכים 100גר' סוכר
את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים .מערבלים עד קבלת
1ביצה
כדור. קורט מלח
משמנים מעט את התבניות ומניחים את הבצק .יש ליצור 1/2כפית תמצית וניל
שכבה לא עבה מדי ולהדק גם בדפנות הפאי .מחוררים את
למילוי:
הבצק בעזרת מזלג ומניחים במקרר למשך שעה.
*אפשר להכין זאת יום קודם. 4תפוחי עץ
ריבה פירות יער או פטל
מחממים תנור ל 180מעלות.
1ביצה
לאחר מכן מוציאים מהקירור ומורחים מעל הבצק שכבת 50מ"ל שמנת מתוק
ריבה אחידה .יש לקלוף את התפוחים ,חוצים אותם לשניים
ולהוציא את הליבה .פורסים את התפוחים לפרוסות דקות 2שקיות סוכר וניל
ומסדרים אותם אחת מעל השנייה בתבנית .מערבבים
בקערה קטנה את הביצה ,השמנת וסוכר הוניל עד לקבלת 14
מרקם אחיד .שופכים מעל התפוחים .אופים בתנור במשך 45
דקות או עד שהעוגה זהובה.