Page 14 - medorledor51
P. 14

‫פינת הטעמים של יהודית‬

 ‫טארט (פאי)‬                                                  ‫‪ 2‬תבניות פאי ארוכות נשלפות‬
  ‫תפוחי עץ‬                                                            ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                                       ‫זמן אפיה‪ 45 :‬דקות‬
                                      ‫אופן ההכנה‪:‬‬
                                                                                  ‫מצרכים‪:‬‬
                                            ‫לבצק‪:‬‬                                   ‫לבצק‪:‬‬

‫בקערת מערבל המזון עם הלהב הגדול‪ ,‬מניחים את הביצה‪,‬‬                                 ‫‪ 250‬גר' קמח‬
‫המלח והסוכר ומעבדים יחד‪ .‬מוסיפים את הקמח ואת תמצית‬                               ‫‪ 125‬גר' חמאה‬
‫הוניל ומערבלים עד קבלת מרקם שנראה כמו חול‪ .‬חותכים‬                                 ‫‪ 100‬גר' סוכר‬
‫את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים‪ .‬מערבלים עד קבלת‬
                                                                                        ‫‪ 1‬ביצה‬
                                                      ‫כדור‪.‬‬                          ‫קורט מלח‬
‫משמנים מעט את התבניות ומניחים את הבצק‪ .‬יש ליצור‬                           ‫‪ 1/2‬כפית תמצית וניל‬
‫שכבה לא עבה מדי ולהדק גם בדפנות הפאי‪ .‬מחוררים את‬
                                                                                   ‫למילוי‪:‬‬
           ‫הבצק בעזרת מזלג ומניחים במקרר למשך שעה‪.‬‬
                               ‫*אפשר להכין זאת יום קודם‪.‬‬                            ‫‪ 4‬תפוחי עץ‬
                                                                        ‫ריבה פירות יער או פטל‬
                               ‫מחממים תנור ל‪ 180‬מעלות‪.‬‬
                                                                                        ‫‪ 1‬ביצה‬
‫לאחר מכן מוציאים מהקירור ומורחים מעל הבצק שכבת‬                             ‫‪ 50‬מ"ל שמנת מתוק‬
‫ריבה אחידה ‪ .‬יש לקלוף את התפוחים‪ ,‬חוצים אותם לשניים‬
‫ולהוציא את הליבה ‪ .‬פורסים את התפוחים לפרוסות דקות‬                            ‫‪ 2‬שקיות סוכר וניל‬
‫ומסדרים אותם אחת מעל השנייה בתבנית ‪.‬מערבבים‬
‫בקערה קטנה את הביצה‪ ,‬השמנת וסוכר הוניל עד לקבלת‬                                              ‫‪14‬‬
‫מרקם אחיד ‪.‬שופכים מעל התפוחים ‪ .‬אופים בתנור במשך ‪45‬‬

                               ‫דקות או עד שהעוגה זהובה‪.‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19