Page 13 - medorledor51
P. 13
מגזין מדור לדור
מרק דגים
מחבל פרובנס
אופן ההכנה: בחודשים האחרונים ביקשו ממני
שאעלה שוב את מתכון הבוריד
הכנת טוסטים שום :לחמם תנור ל 160מעלות ,להבריש את שמאפיין את אזור פרובנס אשר
פרוסות הלחם בשמן ולאפות כ 10דקות עד שהן פריכות. בצרפת .מרק זה יכול לשמש גם
לשפשף אותן עם שן השום ולהחזיר אותם לתנור עוד 2-3דקות.
כמנה עיקרית.
הכנת האיולי :מערבלים את החלמונים עם השום ,מלח2 ,
כפיות מיץ לימון במעבד מזון או בקערה עם מטרפה ידנית עד מצרכים ל:
שהתערובת תפוחה ובהירה .מוסיפים את השמן באיטיות תוך זמן ההכנה:
זמן בישול:
כדי ערבול .מערבלים עד קבלת מרקם קשה ויציב.
מצרכים:
הכנת ציר הדגים :להשרות את חוטי הזעפרן בכף מים חמים
למשך רבע שעה .לצקת לסיר את היין ,המים ,הירקות הקצוצים, 2ק"ג דגים (לוקוס ,לברק ,דניס ,בס -אפשרי בקלה )
גרידת התפוז ,זרעי השומר ,הטימין ,את ראשי הדגים והאדרות. מבקשים מהדייג לפלט את הדגים .שומרים את הראשים
להוסיף את הזעפרן .להביא לרתיחה ולהנמיך את האש ,לבשל
כ 20-דקות .לסנן את הנוזלים וללחוץ על המרכיבים שבתוך האדרות
המסננת על מנת להוציא את כל הנוזלים .להביא שוב לרתיחה
לטוסטים שום:
עדינה .
1/2בגט של אתמול פרוס
לשים בתוך הסיר מחצית של נתחי הדגים ולבשל כ 5-דקות. שמן זית
להוציא את הדגים ולהניח בצד .לחזור על אותו התהליך פעם
1שן שום חצויה לשניים
שנייה .
לטרוף בקערה מחצית של האיולי עם 3חלמונים עד קבלת לאיולי:
מרקם חלק ולמזוג להשוואת טמפרטורה מנוזלי הציר .להחזיר
לסיר ולבשל (ללא רתיחה) על אש נמוכה ועד שהמרק מסמיך 2חלמונים
4שיני שום כתושות
מעט .
4כפיות מיץ לימון
להניח בכל צלחת טוסט שום ונתחי דגים ,לצקת מעל מן הציר 250מ"ל שמן
ולהגיש עם יתר האיולי בנפרד.
לציר דגים:
13
1/4כפית חוטי זעפרן
1ליטר יין לבן יבש
1ליטר מים
1גבעול כרישה (החלק הלבן) קצוץ
2גזרים קצוצים
2בצלים קצוצים
2כפות גרידת תפוז
2כפיות זרעי שומר
3ענפי טימין
3חלמונים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
גיליון 51