Page 13 - medorledor51
P. 13

‫מגזין מדור לדור‬

                                                                 ‫מרק דגים‬
                                                               ‫מחבל פרובנס‬

                                        ‫אופן ההכנה‪:‬‬                                ‫בחודשים האחרונים ביקשו ממני‬
                                                                                   ‫שאעלה שוב את מתכון הבוריד‬
‫הכנת טוסטים שום‪ :‬לחמם תנור ל ‪ 160‬מעלות‪ ,‬להבריש את‬                                  ‫שמאפיין את אזור פרובנס אשר‬
‫פרוסות הלחם בשמן ולאפות כ‪ 10‬דקות עד שהן פריכות‪.‬‬                                    ‫בצרפת ‪ .‬מרק זה יכול לשמש גם‬
‫לשפשף אותן עם שן השום ולהחזיר אותם לתנור עוד ‪ 2-3‬דקות‪.‬‬
                                                                                                     ‫כמנה עיקרית‪.‬‬
‫הכנת האיולי‪ :‬מערבלים את החלמונים עם השום‪ ,‬מלח‪2 ,‬‬
‫כפיות מיץ לימון במעבד מזון או בקערה עם מטרפה ידנית עד‬                                                  ‫מצרכים ל‪:‬‬
‫שהתערובת תפוחה ובהירה‪ .‬מוסיפים את השמן באיטיות תוך‬                                                    ‫זמן ההכנה‪:‬‬
                                                                                                       ‫זמן בישול‪:‬‬
            ‫כדי ערבול‪ .‬מערבלים עד קבלת מרקם קשה ויציב‪.‬‬
                                                                                                          ‫מצרכים‪:‬‬
‫הכנת ציר הדגים‪ :‬להשרות את חוטי הזעפרן בכף מים חמים‬
‫למשך רבע שעה‪ .‬לצקת לסיר את היין‪ ,‬המים‪ ,‬הירקות הקצוצים‪,‬‬                 ‫‪ 2‬ק"ג דגים (לוקוס‪ ,‬לברק‪ ,‬דניס‪ ,‬בס ‪ -‬אפשרי בקלה )‬
‫גרידת התפוז‪ ,‬זרעי השומר‪ ,‬הטימין‪ ,‬את ראשי הדגים והאדרות‪.‬‬        ‫מבקשים מהדייג לפלט את הדגים ‪.‬שומרים את הראשים‬
‫להוסיף את הזעפרן‪ .‬להביא לרתיחה ולהנמיך את האש‪ ,‬לבשל‬
‫כ‪ 20-‬דקות‪ .‬לסנן את הנוזלים וללחוץ על המרכיבים שבתוך‬                                                               ‫האדרות‬
‫המסננת על מנת להוציא את כל הנוזלים‪ .‬להביא שוב לרתיחה‬
                                                                                                    ‫לטוסטים שום‪:‬‬
                                                     ‫עדינה ‪.‬‬
                                                                                                 ‫‪ 1/2‬בגט של אתמול פרוס‬
‫לשים בתוך הסיר מחצית של נתחי הדגים ולבשל כ‪ 5-‬דקות‪.‬‬                                                                ‫שמן זית‬
‫להוציא את הדגים ולהניח בצד‪ .‬לחזור על אותו התהליך פעם‬
                                                                                                   ‫‪ 1‬שן שום חצויה לשניים‬
                                                      ‫שנייה ‪.‬‬
‫לטרוף בקערה מחצית של האיולי עם ‪ 3‬חלמונים עד קבלת‬                                                           ‫לאיולי‪:‬‬
‫מרקם חלק ולמזוג להשוואת טמפרטורה מנוזלי הציר‪ .‬להחזיר‬
‫לסיר ולבשל (ללא רתיחה) על אש נמוכה ועד שהמרק מסמיך‬                                                              ‫‪ 2‬חלמונים‬
                                                                                                       ‫‪ 4‬שיני שום כתושות‬
                                                       ‫מעט ‪.‬‬
                                                                                                         ‫‪ 4‬כפיות מיץ לימון‬
‫להניח בכל צלחת טוסט שום ונתחי דגים‪ ,‬לצקת מעל מן הציר‬                                                         ‫‪ 250‬מ"ל שמן‬
                               ‫ולהגיש עם יתר האיולי בנפרד‪.‬‬
                                                                                                        ‫לציר דגים‪:‬‬
‫‪13‬‬
                                                                                                     ‫‪ 1/4‬כפית חוטי זעפרן‬
                                                                                                         ‫‪ 1‬ליטר יין לבן יבש‬
                                                                                                               ‫‪ 1‬ליטר מים‬

                                                                                        ‫‪ 1‬גבעול כרישה (החלק הלבן) קצוץ‬
                                                                                                           ‫‪ 2‬גזרים קצוצים‬
                                                                                                          ‫‪ 2‬בצלים קצוצים‬

                                                                                                       ‫‪ 2‬כפות גרידת תפוז‬
                                                                                                        ‫‪ 2‬כפיות זרעי שומר‬

                                                                                                              ‫‪ 3‬ענפי טימין‬
                                                                                                                ‫‪ 3‬חלמונים‬
                                                                                                                      ‫מלח‬

                                                                                                      ‫פלפל שחור טחון טרי‬

                                                                                                                  ‫גיליון ‪51‬‬
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18