Page 12 - medorledor51
P. 12
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
אופן ההכנה: עוף בטרגון,
חרדל ובצלי
חותכים את הלימון לשניים .שוטפים כמה ענפי טרגון.
ממליחים ומפלפלים את חללי הבטן של העופיונים ובכל חלל פנינה
מניחים 1/4לימון וכמה ענפי טרגון. מצרכים ל 4 :מנות
בסיר חסין אש מחממים את שמן הזית ומשחימים מכל צד את זמן ההכנה 15 :דקות
העופיונים מכל צד .כשהעופיונים שחומים מוסיפים את בצלי
זמן בישול 45 :דקות
השאלוט ובצלי הפנינה .מזהיבים קלות.
שופכים מעל את הברנדי ומדליקים (פלמבה) .שופכים מעל את מצרכים:
חומץ הקסרס ,חומץ בן יין ואת ציר העוף .מפלפלים וממליחים
1/2לימון
מעט ,מניחים כמה ענפי טרגון ומביאים לרתיחה. 2עופיונים או 8פולק'ס
מנמיכים את האש ומכסים את הסיר .מבשלים כחצי שעה. 2בצלי שאלוט קצוצים
בסיום הבישול מוצאים את ענפי הטרגון ואת העופיונים. 20בצלי פנינה קלופים
חותכים את העופיונים לשניים וזורקים את המילוי .מניחים על
2כפות שמן זית
כלי הגשה. 300מ"ל ציר עוף
בקערה קטנה טורפים את החלמון יחד עם השמנת /חלב
קוקוס .מוסיפים מעט מנוזלי הרוטב ומשווים טמפרטורה כדי 1חלמון
שהחלמון לא יתקרש .מחזירים את תערובת הביצה לרוטב 2כפות חומץ קסרס ()xeres
שבציר ומצמצמים מעט. 2כפות חומץ בן יין
מקצצים את שאר הטרגון. שוט קוניאק או ברנדי
שופכים מעל העופיונים מהרוטב ומפזרים מעל את העירי 250מ"ל שמנת /שמנת צמחית/חלב קוקוס
והטרגון הקצוצים. 2כפיות חרדל דיז'ון
עירית קצוצה
חבילת טרגון
מלח ופלפל גרוס
12