Page 12 - medorledor51
P. 12

‫פינת הטעמים של יהודית‬
                                                             ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                        ‫אופן ההכנה‪:‬‬            ‫עוף בטרגון‪,‬‬
                                                               ‫חרדל ובצלי‬
        ‫חותכים את הלימון לשניים‪ .‬שוטפים כמה ענפי טרגון‪.‬‬
‫ממליחים ומפלפלים את חללי הבטן של העופיונים ובכל חלל‬               ‫פנינה‬

                          ‫מניחים ‪ 1/4‬לימון וכמה ענפי טרגון‪.‬‬                     ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫בסיר חסין אש מחממים את שמן הזית ומשחימים מכל צד את‬                          ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫העופיונים מכל צד‪ .‬כשהעופיונים שחומים מוסיפים את בצלי‬
                                                                              ‫זמן בישול‪ 45 :‬דקות‬
                      ‫השאלוט ובצלי הפנינה‪ .‬מזהיבים קלות‪.‬‬
‫שופכים מעל את הברנדי ומדליקים (פלמבה)‪ .‬שופכים מעל את‬                                     ‫מצרכים‪:‬‬
‫חומץ הקסרס‪ ,‬חומץ בן יין ואת ציר העוף‪ .‬מפלפלים וממליחים‬
                                                                                              ‫‪ 1/2‬לימון‬
             ‫מעט‪ ,‬מניחים כמה ענפי טרגון ומביאים לרתיחה‪.‬‬                          ‫‪ 2‬עופיונים או ‪ 8‬פולק'ס‬
    ‫מנמיכים את האש ומכסים את הסיר‪ .‬מבשלים כחצי שעה‪.‬‬                              ‫‪ 2‬בצלי שאלוט קצוצים‬
‫בסיום הבישול מוצאים את ענפי הטרגון ואת העופיונים‪.‬‬                                 ‫‪ 20‬בצלי פנינה קלופים‬
‫חותכים את העופיונים לשניים וזורקים את המילוי‪ .‬מניחים על‬
                                                                                        ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
                                                  ‫כלי הגשה‪.‬‬                            ‫‪ 300‬מ"ל ציר עוף‬
‫בקערה קטנה טורפים את החלמון יחד עם השמנת ‪/‬חלב‬
‫קוקוס‪ .‬מוסיפים מעט מנוזלי הרוטב ומשווים טמפרטורה כדי‬                                            ‫‪1‬חלמון‬
‫שהחלמון לא יתקרש‪ .‬מחזירים את תערובת הביצה לרוטב‬                             ‫‪ 2‬כפות חומץ קסרס (‪)xeres‬‬

                                     ‫שבציר ומצמצמים מעט‪.‬‬                             ‫‪ 2‬כפות חומץ בן יין‬
                                   ‫מקצצים את שאר הטרגון‪.‬‬                           ‫שוט קוניאק או ברנדי‬
‫שופכים מעל העופיונים מהרוטב ומפזרים מעל את העירי‬             ‫‪ 250‬מ"ל שמנת ‪/‬שמנת צמחית‪/‬חלב קוקוס‬

                                           ‫והטרגון הקצוצים‪.‬‬                         ‫‪ 2‬כפיות חרדל דיז'ון‬
                                                                                           ‫עירית קצוצה‬
                                                                                           ‫חבילת טרגון‬

                                                                                       ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                                                     ‫‪12‬‬
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17