Page 18 - medorledor50
P. 18

‫פינת הטעמים של יהודית‬

                                                        ‫טורט סתווית‬
                                                        ‫עם חבושים‪,‬‬

                                                          ‫תפוחים‬
                                                          ‫ואגסים‬

                    ‫מפזרים מעל את הקינמון וסוכר וניל ‪.‬‬                                    ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                ‫שופכים מעל את הדבש‪.‬‬                                    ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‬

‫מרדדים את חצי השני של הבצק לעיגול ומניחים מעל‬                                           ‫זמן אפיה‪ 35 :‬דקות‬
‫הפירות ‪.‬חותכים את עודף הבצק‪ ,‬מברישים בחלבון‪,‬‬
                                                                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
                  ‫סוגרים ומהדקים את שני עיגולי הבצק ‪.‬‬
‫מערבבים בקערה היטב את החלמון ובעזרת מברשת‬                                                         ‫‪ 500‬גר' בצק עלים‬
                                                                                                            ‫‪ 1‬חבוש‬
                  ‫מברישים את החלק העליון של העוגה ‪.‬‬
‫יוצרים חור במרכז העוגה בקוטר (בקוטר של ס"מ) על מנת‬                                                        ‫‪ 2‬תפוחים‬
                                                                                                           ‫‪ 2‬אגסים‬
                    ‫שהאדים יצאו ולא ירטיבו את הבצק ‪.‬‬                                                ‫‪ 2‬כפות צימוקים‬
‫אופים בתנור במשך ‪ 35‬עד ‪ 40‬דקות עד שהעוגה מוזהבת‪.‬‬                                                  ‫‪ 2‬כפות אגוזי מלך‬
                                                                                                       ‫‪ 2‬כפות דבש‬
                                   ‫מגישים פושר או קר ‪.‬‬                                             ‫‪ 1/2‬כפית קינמון‬
                                                                                                  ‫‪ 1‬שקית סוכר וניל‬
                                                                                                   ‫‪ 1‬חלבון ו ‪ 1‬חלמון‬

                                                                                               ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                                 ‫יש לקלף את הפירות ולפרוס אותם לפרוסות דקות ‪.‬‬
                                                           ‫יש לחמם מראש תנור לחום של ‪ 200‬מעלות (טרמוסטט ‪)6‬‬

                                                                                ‫יש לטחון בצורה גסה את אגוזי מלך ‪.‬‬
                                                        ‫יש לחתוך את הבצק לשניים ‪.‬בעזרת מערוך יש לרדד את‬
                                                        ‫הבצק לעיגול קצת יותר גדול מקוטר תבנית טארט (קוטר ‪)26‬‬
                                                        ‫‪.‬יש לשמן את התבנית במעט חמאה ומעל ניר אפיה ‪.‬להניח‬
                                                        ‫מעל את עיגול הבצק ‪.‬במרכז הבצק מניחים את פרוסות‬
                                                        ‫הפירות (משלבים את הפרוסות פעם אגסים‪ ,‬פעם תפוחים‪,‬‬

                                                                              ‫פעם חבושים) ‪,‬הצימוקים‪ ,‬ואגוזי מלך ‪.‬‬

                                                                                                                 ‫‪18‬‬
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23