Page 18 - medorledor50
P. 18
פינת הטעמים של יהודית
טורט סתווית
עם חבושים,
תפוחים
ואגסים
מפזרים מעל את הקינמון וסוכר וניל . מצרכים ל 6 :מנות
שופכים מעל את הדבש. זמן ההכנה 15 :דקות
מרדדים את חצי השני של הבצק לעיגול ומניחים מעל זמן אפיה 35 :דקות
הפירות .חותכים את עודף הבצק ,מברישים בחלבון,
מצרכים:
סוגרים ומהדקים את שני עיגולי הבצק .
מערבבים בקערה היטב את החלמון ובעזרת מברשת 500גר' בצק עלים
1חבוש
מברישים את החלק העליון של העוגה .
יוצרים חור במרכז העוגה בקוטר (בקוטר של ס"מ) על מנת 2תפוחים
2אגסים
שהאדים יצאו ולא ירטיבו את הבצק . 2כפות צימוקים
אופים בתנור במשך 35עד 40דקות עד שהעוגה מוזהבת. 2כפות אגוזי מלך
2כפות דבש
מגישים פושר או קר . 1/2כפית קינמון
1שקית סוכר וניל
1חלבון ו 1חלמון
אופן ההכנה:
יש לקלף את הפירות ולפרוס אותם לפרוסות דקות .
יש לחמם מראש תנור לחום של 200מעלות (טרמוסטט )6
יש לטחון בצורה גסה את אגוזי מלך .
יש לחתוך את הבצק לשניים .בעזרת מערוך יש לרדד את
הבצק לעיגול קצת יותר גדול מקוטר תבנית טארט (קוטר )26
.יש לשמן את התבנית במעט חמאה ומעל ניר אפיה .להניח
מעל את עיגול הבצק .במרכז הבצק מניחים את פרוסות
הפירות (משלבים את הפרוסות פעם אגסים ,פעם תפוחים,
פעם חבושים) ,הצימוקים ,ואגוזי מלך .
18