Page 16 - medorledor50
P. 16

‫פינת הטעמים של יהודית‬
                                                              ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                        ‫אופן ההכנה‪:‬‬            ‫שוקי אווז‬
                                                              ‫ופטריות יער‬
‫ראשית מקלפים את הבצלים וקוצצים אותם‪ .‬מקלפים גם את‬              ‫ופורטובלו‬
                                             ‫תפוחי האדמה‪.‬‬
                                                                           ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫מנקים את הפטריות בעזרת מטלית לחה ואז חותכים אותם‬                       ‫זמן ההכנה‪ 30 :‬דקות‬
                                                   ‫לרביעיות‪.‬‬            ‫זמן בישול‪ :‬שעה וחצי‬

‫מחממים מחבת וממיסים בה כף שומן אווז‪ ,‬משחימים מכל‬                                    ‫מצרכים‪:‬‬
‫הצדדים את שוקי האווז‪ .‬בזמן סגירת השוקיים יש לשפוך מדי‬
                                                                                      ‫‪ 4‬שוקי אווז‬
                                      ‫פעם את עודפי השומן‪.‬‬                     ‫‪ 150‬גר' פטריות יער‬
‫בסיר עם תחתית עבה ממיסים על אש בינונית כף וחצי שומן‬                     ‫‪ 150‬גר' פטריות פורטובלו‬
‫אווז‪ ,‬מוסיפים את הבצל הקצוץ‪ .‬מבשלים עד שהבצל שקוף ואז‬
                                                                                         ‫‪ 2‬בצלים‬
                                    ‫מוסיפים את שוקי האווז‪.‬‬                              ‫שומן אווז‬
‫מוסיפים את ציר הבקר והבוקה גרני‪ .‬מכסים את הסיר ומבשלים‬                          ‫‪ 400‬מ"ל ציר בקר‬
‫כ‪ 20-‬דקות‪ .‬לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים‬                    ‫‪ 25‬מ"ל ארמניאק או ברנדי‬
                                                                                        ‫בוקה גרני‬
                         ‫לבשל על אש נמוכה עוד כ‪ 40-‬דקות‪.‬‬                         ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫במחבת שבה השחמנו את שוקי האווז מקפיצים את הפטריות‬                        ‫‪ 2‬כפות פטרוזיליה קצוצה‬
‫ואז שופכים מעל את הארמניאק ‪/‬ברנדי ומדליקים על מנת‬                        ‫‪ 10‬תפוחי אדמה בינוניות‬

                                             ‫לעשות פלמבה‪.‬‬                                      ‫‪16‬‬
‫מוסיפים את הפטריות לסיר בו מבשלים את שוקי האווז ותפוחי‬

                   ‫האדמה ‪ .‬מבשלים עוד כ‪ 10-‬דקות נוספות‪.‬‬
     ‫מעבירים לצלחת הגשה ומעל מפזרים פטרוזיליה קצוצה‪.‬‬
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21