Page 16 - medorledor50
P. 16
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
אופן ההכנה: שוקי אווז
ופטריות יער
ראשית מקלפים את הבצלים וקוצצים אותם .מקלפים גם את ופורטובלו
תפוחי האדמה.
מצרכים ל 4 :מנות
מנקים את הפטריות בעזרת מטלית לחה ואז חותכים אותם זמן ההכנה 30 :דקות
לרביעיות. זמן בישול :שעה וחצי
מחממים מחבת וממיסים בה כף שומן אווז ,משחימים מכל מצרכים:
הצדדים את שוקי האווז .בזמן סגירת השוקיים יש לשפוך מדי
4שוקי אווז
פעם את עודפי השומן. 150גר' פטריות יער
בסיר עם תחתית עבה ממיסים על אש בינונית כף וחצי שומן 150גר' פטריות פורטובלו
אווז ,מוסיפים את הבצל הקצוץ .מבשלים עד שהבצל שקוף ואז
2בצלים
מוסיפים את שוקי האווז. שומן אווז
מוסיפים את ציר הבקר והבוקה גרני .מכסים את הסיר ומבשלים 400מ"ל ציר בקר
כ 20-דקות .לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים 25מ"ל ארמניאק או ברנדי
בוקה גרני
לבשל על אש נמוכה עוד כ 40-דקות. מלח ופלפל גרוס
במחבת שבה השחמנו את שוקי האווז מקפיצים את הפטריות 2כפות פטרוזיליה קצוצה
ואז שופכים מעל את הארמניאק /ברנדי ומדליקים על מנת 10תפוחי אדמה בינוניות
לעשות פלמבה. 16
מוסיפים את הפטריות לסיר בו מבשלים את שוקי האווז ותפוחי
האדמה .מבשלים עוד כ 10-דקות נוספות.
מעבירים לצלחת הגשה ומעל מפזרים פטרוזיליה קצוצה.