Page 17 - medorledor50
P. 17
מגזין מדור לדור
אופן ההכנה: קרם (מרק)
של אגסים
תחילה יש לקלף את הבצל ולקצוץ אותו דק .במקביל מקלפים וערמונים עם
את האגסים וחותכים אותם לקוביות גדולות .מחממים בסיר נגיעה של
פפריקה
את שמן הזית ומזהיבים את הבצל.
מוסיפים את קוביות האגסים ומקפיצים יחד כ 2-דקות .מפזרים מצרכים ל 4 :מנות
מעל את הפפריקה האדומה ,מוסיפים את הערמונים ו 300מ"ל זמן ההכנה 10 :דקות
זמן בישול 20 :דקות
מים .מבשלים כ 15-דקות.
לאחר מכן מוסיפים את השמנת /חלב קוקוס .ממליחים מצרכים:
ומפלפלים לפי הטעם ואז טוחנים למרקם חלק. 250גר' ערמונים מבושלים למחצה (ניתן לקנות בשקיות)
טועמים ואם יש צורך מתקנים את התיבול על ידי הוספה של 1/4כפית פפריקה מתוקה
2כפות צנוברים
פפריקה ,מלח ופלפל. 6אגסים
מחממים מחבת קטן ומזהיבים בה את הצנוברים. 1בצל אדום
מוזגים את המרק כשהוא חם ומפזרים מעל את הצנוברים.
200מ"ל שמנת בישול או חלב קוקוס
*(במנה טבעונית מחליפים את השמנת לחלב קוקוס) כף שמן זית
מלח ופלפל לבן גרוס
איך להוסיף טעם וארומה לתבשילים שלכם? בוקה גרני
(זר עשבי תיבול)
נעשה זאת בעזרת בוקה גרני (זר תיבול טרי).
איך להכין אותו?
כורכים את החלק הירוק של עלה כרישה באופן רופף סביב עלה דפנה אחד,
גבעול טימין ,עלי סלרי אחדים וגבעולי פטרוזיליה .קושרים בחוט קשירה.
משאירים זנב של חוט כדי שניתן יהיה לשלוף אותו בקלות.
גיליון 17 50