Page 17 - medorledor50
P. 17

‫מגזין מדור לדור‬

                                        ‫אופן ההכנה‪:‬‬                ‫קרם (מרק)‬
                                                                   ‫של אגסים‬
‫תחילה יש לקלף את הבצל ולקצוץ אותו דק ‪.‬במקביל מקלפים‬               ‫וערמונים עם‬
‫את האגסים וחותכים אותם לקוביות גדולות ‪ .‬מחממים בסיר‬                 ‫נגיעה של‬
                                                                    ‫פפריקה‬
                          ‫את שמן הזית ומזהיבים את הבצל‪.‬‬
‫מוסיפים את קוביות האגסים ומקפיצים יחד כ‪ 2-‬דקות ‪.‬מפזרים‬                                  ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫מעל את הפפריקה האדומה‪ ,‬מוסיפים את הערמונים ו ‪ 300‬מ"ל‬                                 ‫זמן ההכנה‪ 10 :‬דקות‬
                                                                                      ‫זמן בישול‪ 20 :‬דקות‬
                                   ‫מים ‪.‬מבשלים כ‪ 15-‬דקות‪.‬‬
‫לאחר מכן מוסיפים את השמנת ‪/‬חלב קוקוס ‪.‬ממליחים‬                                                     ‫מצרכים‪:‬‬

              ‫ומפלפלים לפי הטעם ואז טוחנים למרקם חלק‪.‬‬      ‫‪ 250‬גר' ערמונים מבושלים למחצה (ניתן לקנות בשקיות)‬
‫טועמים ואם יש צורך מתקנים את התיבול על ידי הוספה של‬                                     ‫‪ 1/4‬כפית פפריקה מתוקה‬
                                                                                                   ‫‪ 2‬כפות צנוברים‬
                                       ‫פפריקה‪ ,‬מלח ופלפל‪.‬‬                                                 ‫‪ 6‬אגסים‬
            ‫מחממים מחבת קטן ומזהיבים בה את הצנוברים‪.‬‬                                                   ‫‪ 1‬בצל אדום‬
   ‫מוזגים את המרק כשהוא חם ומפזרים מעל את הצנוברים‪.‬‬
                                                                              ‫‪ 200‬מ"ל שמנת בישול או חלב קוקוס‬
‫*(במנה טבעונית מחליפים את השמנת לחלב קוקוס)‬                                                            ‫כף שמן זית‬

                                                                                              ‫מלח ופלפל לבן גרוס‬

                       ‫איך להוסיף טעם וארומה לתבשילים שלכם?‬                   ‫בוקה גרני‬
                                                                           ‫(זר עשבי תיבול)‬
                                 ‫נעשה זאת בעזרת בוקה גרני (זר תיבול טרי)‪.‬‬

                                                  ‫איך להכין אותו?‬

‫כורכים את החלק הירוק של עלה כרישה באופן רופף סביב עלה דפנה אחד‪,‬‬
‫גבעול טימין‪ ,‬עלי סלרי אחדים וגבעולי פטרוזיליה‪ .‬קושרים בחוט קשירה‪.‬‬

                    ‫משאירים זנב של חוט כדי שניתן יהיה לשלוף אותו בקלות‪.‬‬

‫גיליון ‪17 50‬‬
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22