Page 16 - medorledor47
P. 16
פינת הטעמים של יהודית
טארט בורדלו
אופן ההכנה: זמן ההכנה :שעה
להכנת האגסים: מצרכים:
מכינים בסיר סירופ כאשר מחממים ומביאים לרתיחה את 6אגסים קלופים וחתוכים לחצי
המים ,הסוכר,מיץ הלימון ומקל הוניל .כשהסירופ הצטמצם 1ליטר מים
מעט מוסיפים את חצאי האגס ומבשלים על אש קטנה עד שהן
500גר' סוכר
מתרככים .מצננים ושומרים בצד. מיץ מלימון אחד
להכנת הבצק: מקל וניל
שמים בקערת מעבד המזון את הקמח ,הסוכר וניל ,קליפת לבצק:
הלימון המגוררת והחמאה .מערבבים בפולסים קצרים עד
קבלת בצק פירורי .מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד, 250גר' קמח
מוסיפים את המים ומערבבים עד קבלת בצק הומוגני .משטחים 125גר' חמאה
את הבצק בתבנית ,דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ושומרים
קורט מלח
במקרר כ 30 -דקות. קורט סוכר
1חלמון ביצה
לקרם שקדים: קצת מים לפי הצורך
קליפה מגוררת של לימון
מניחים בקערת המיקסר את הסוכר ,אבקת השקדים ואת
החמאה .מערבבים בפולסים קצרים .מוסיפים את הביצים לקרם שקדים:
וליקר האמרטו ומערבבים במהירות גבוהה. 100גר' סוכר
מחממים תנור לחום של 180מעלות .שופכים מעל את קרם 100גר' אבקת שקדים
השקדים ומניחים מעל את האגסים .אופים עד שיציב וזהוב. 100גר' חמאה
*מומלץ להגיש את הטארט בעודה חמימה 2ביצים
כף אמרטו
16