Page 16 - medorledor47
P. 16

‫פינת הטעמים של יהודית‬

‫טארט בורדלו‬

                                        ‫אופן ההכנה‪:‬‬                 ‫זמן ההכנה‪ :‬שעה‬

                                    ‫להכנת האגסים‪:‬‬                            ‫מצרכים‪:‬‬

‫מכינים בסיר סירופ כאשר מחממים ומביאים לרתיחה את‬             ‫‪ 6‬אגסים קלופים וחתוכים לחצי‬
‫המים ‪,‬הסוכר‪,‬מיץ הלימון ומקל הוניל‪ .‬כשהסירופ הצטמצם‬                             ‫‪ 1‬ליטר מים‬
‫מעט מוסיפים את חצאי האגס ומבשלים על אש קטנה עד שהן‬
                                                                             ‫‪ 500‬גר' סוכר‬
                            ‫מתרככים‪ .‬מצננים ושומרים בצד‪.‬‬                  ‫מיץ מלימון אחד‬

                                      ‫להכנת הבצק‪:‬‬                                ‫מקל וניל‬

‫שמים בקערת מעבד המזון את הקמח‪ ,‬הסוכר וניל‪ ,‬קליפת‬                                ‫לבצק‪:‬‬
‫הלימון המגוררת והחמאה‪ .‬מערבבים בפולסים קצרים עד‬
‫קבלת בצק פירורי‪ .‬מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד‪,‬‬                            ‫‪ 250‬גר' קמח‬
‫מוסיפים את המים ומערבבים עד קבלת בצק הומוגני‪ .‬משטחים‬                        ‫‪ 125‬גר' חמאה‬
‫את הבצק בתבנית‪ ,‬דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ושומרים‬
                                                                                ‫קורט מלח‬
                                         ‫במקרר כ‪ 30 -‬דקות‪.‬‬                     ‫קורט סוכר‬
                                                                             ‫‪ 1‬חלמון ביצה‬
                                      ‫לקרם שקדים‪:‬‬                     ‫קצת מים לפי הצורך‬
                                                                  ‫קליפה מגוררת של לימון‬
‫מניחים בקערת המיקסר את הסוכר‪ ,‬אבקת השקדים ואת‬
‫החמאה‪ .‬מערבבים בפולסים קצרים‪ .‬מוסיפים את הביצים‬                         ‫לקרם שקדים‪:‬‬

                  ‫וליקר האמרטו ומערבבים במהירות גבוהה‪.‬‬                       ‫‪ 100‬גר' סוכר‬
‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות‪ .‬שופכים מעל את קרם‬                    ‫‪ 100‬גר' אבקת שקדים‬

  ‫השקדים ומניחים מעל את האגסים‪ .‬אופים עד שיציב וזהוב‪.‬‬                       ‫‪ 100‬גר' חמאה‬
                    ‫*מומלץ להגיש את הטארט בעודה חמימה‬                             ‫‪ 2‬ביצים‬

                                                                                ‫כף אמרטו‬

                                                                                        ‫‪16‬‬
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21