Page 15 - medorledor47
P. 15
מגזין מדור לדור דג באס נוסח ברסי
מוסיפים את העגבניות ,את הרסק והיין .מבשלים יחד כ5- מצרכים ל 4 :מנות
דקות .מתבלים לפי הטעם .מוסיפים מים עד גובה הבשר, זמן ההכנה 15 :דקות
זמן בישול 20 :דקות
מכסים את הסיר ומבשלים על בעבוע כשעתיים .
15 מצרכים:
4פילה באס
2בצלי שאלוט
200מ"ל יין לבן
1לימון
פטרוזיליה קצוצה
100גר' חמאה
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180מעלות .משמנים תבנית ומניחים בה את
פילה הבאס ,ממליחים ומפלפלים .מעל הדגים מניחים קוביות
קטנות של חמאה .קוצצים דק את בצל השאלוט ומפזרים
מעל .שופכים את היין בתחתית התבנית .מכניסים את התבנית
לתנור ואופים במשך 15-20דקות.מדי פעם מרטיבים את
הדגים עם הרוטב.
מניחים על צלחות ההגשה בליווי הרוטב ומפזרים מעל פטרוזיליה
קצוצה.
נזיד עגל בנוסח מרנגו
מצרכים ל 4 :מנות
זמן ההכנה 15 :דקות
זמן בישול :שעתיים
מצרכים:
800גר' כתף של עגל
2בצלים גדולים
2גזרים
3שן שום
1בוקה גרני
400גר' עגבניות מקולפות ,מגולענות וחתוכות לקוביות
2כפיות של רסק עגבניות
200מ"ל יין לבן
שמן זית
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לקוביות .מקלפים ופורסים את הבצלים.
מקלפים גם את הגזרים ופורסים לקוביות קטנות.
בסיר עם תחתית עבה מחממים 2כפות שמן זית .מוסיפים את
קוביות הבשר ומזהיבים אותם מכל צדדיהם
מוסיפים את הירקות ,שיני השום הכתושות והבוקה גרני
.מבשלים יחד כ 5 -דקות.
גיליון 47