Page 15 - medorledor47
P. 15

‫מגזין מדור לדור‬                                            ‫דג באס נוסח ברסי‬

‫מוסיפים את העגבניות ‪ ,‬את הרסק והיין‪ .‬מבשלים יחד כ‪5-‬‬                                      ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫דקות‪ .‬מתבלים לפי הטעם‪ .‬מוסיפים מים עד גובה הבשר‪,‬‬                                      ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                                                       ‫זמן בישול‪ 20 :‬דקות‬
             ‫מכסים את הסיר ומבשלים על בעבוע כשעתיים ‪.‬‬
‫‪15‬‬                                                                                                ‫מצרכים‪:‬‬

                                                                                                       ‫‪ 4‬פילה באס‬
                                                                                                     ‫‪ 2‬בצלי שאלוט‬
                                                                                                    ‫‪ 200‬מ"ל יין לבן‬

                                                                                                             ‫‪ 1‬לימון‬
                                                                                                  ‫פטרוזיליה קצוצה‬

                                                                                                     ‫‪ 100‬גר' חמאה‬
                                                                                                   ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                                               ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                       ‫מחממים תנור ל ‪ 180‬מעלות ‪ .‬משמנים תבנית ומניחים בה את‬
                                                       ‫פילה הבאס‪ ,‬ממליחים ומפלפלים‪ .‬מעל הדגים מניחים קוביות‬
                                                       ‫קטנות של חמאה ‪ .‬קוצצים דק את בצל השאלוט ומפזרים‬
                                                       ‫מעל‪ .‬שופכים את היין בתחתית התבנית‪ .‬מכניסים את התבנית‬
                                                       ‫לתנור ואופים במשך ‪ 15-20‬דקות‪.‬מדי פעם מרטיבים את‬

                                                                                                  ‫הדגים עם הרוטב‪.‬‬

                                                       ‫מניחים על צלחות ההגשה בליווי הרוטב ומפזרים מעל פטרוזיליה‬
                                                                                                            ‫קצוצה‪.‬‬

                                                        ‫נזיד עגל בנוסח מרנגו‬

                                                                                         ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                      ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                                                        ‫זמן בישול‪ :‬שעתיים‬

                                                                                                  ‫מצרכים‪:‬‬

                                                                                               ‫‪ 800‬גר' כתף של עגל‬
                                                                                                    ‫‪ 2‬בצלים גדולים‬
                                                                                                            ‫‪ 2‬גזרים‬
                                                                                                          ‫‪ 3‬שן שום‬
                                                                                                        ‫‪ 1‬בוקה גרני‬

                                                              ‫‪ 400‬גר' עגבניות מקולפות‪ ,‬מגולענות וחתוכות לקוביות‬
                                                                                          ‫‪ 2‬כפיות של רסק עגבניות‬
                                                                                                    ‫‪ 200‬מ"ל יין לבן‬
                                                                                                           ‫שמן זית‬
                                                                                                   ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                                               ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                       ‫חותכים את הבשר לקוביות‪ .‬מקלפים ופורסים את הבצלים‪.‬‬
                                                                   ‫מקלפים גם את הגזרים ופורסים לקוביות קטנות‪.‬‬

                                                       ‫בסיר עם תחתית עבה מחממים ‪ 2‬כפות שמן זית‪ .‬מוסיפים את‬
                                                                        ‫קוביות הבשר ומזהיבים אותם מכל צדדיהם‬

                                                       ‫מוסיפים את הירקות‪ ,‬שיני השום הכתושות והבוקה גרני‬
                                                                                           ‫‪.‬מבשלים יחד כ‪ 5 -‬דקות‪.‬‬

                                                                                                          ‫גיליון ‪47‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20